rivastigmine (oraal) beschrijving en merknamen

Rivastigmine wordt gebruikt voor de behandeling van milde tot matige dementie (geheugenverlies en mentale veranderingen) geassocieerd met de ziekte van Alzheimer of Parkinson. Rivastigmine zal niet genezen of stoppen met de ziekte van Alzheimer of de ziekte van Parkinson erger echter rivastigmine kan verbeteren het denkvermogen bij sommige patiënten.

Bij de ziekte van Alzheimer, veel chemische veranderingen plaats in de hersenen. Een van de vroegste en belangrijkste veranderingen is dat er minder van een chemische stof acetylcholine (ACh). ACh helpt de hersenen goed te laten werken. Rivastigmine vertraagt ​​de afbraak van ACh, dus het kan opbouwen en hebben een groter effect. Echter, de ziekte van Alzheimer verergert, zullen er minder ACh, zodat rivastigmine mogelijk niet zo goed.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van rivastigmine in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Oplossing; Capsule

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van rivastigmine bij ouderen zou beperken.

allergieën

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Pediatric

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

geriatrisch

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

andere interacties

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Andere medische problemen

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

doseren

Dit geneesmiddel wordt geleverd met de patiënt instructies. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Het beste is om dit geneesmiddel met voedsel te nemen.

Rivastigmine lijkt het beste te werken wanneer het op regelmatige afstanden maal twee maal per dag wordt gebruikt, meestal in de ochtend en avond.

Als u gebruik maakt van de drank

Slik de capsule in zijn geheel. Do not crush, breken of kauwen.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Als u uw dosis langer dan 3 dagen gemist, bel dan uw arts meteen. Het kan nodig zijn om terug te gaan naar een lagere dosis.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten.

gemiste Dosis

Rivastigmine kan misselijkheid, braken, diarree, buikpijn, verlies van eetlust, of gewichtsverlies veroorzaken. Vertel uw arts als een van deze problemen ernstig zijn, omdat ze andere gezondheidsproblemen, zoals uitdroging kan veroorzaken.

opslagruimte

Als u een huiduitslag, netelroos, of een allergische reactie op dit medicijn te ontwikkelen, stoppen met het innemen van het geneesmiddel en raadpleeg uw arts zo spoedig mogelijk.

Voordat u enige vorm van chirurgie, tandheelkundige behandeling, of een spoedbehandeling, vertel de arts of tandarts die verantwoordelijk is voor dat u dit geneesmiddel gebruikt. Inname van rivastigmine samen met geneesmiddelen die soms tijdens een operatie of tandheelkundige of spoedeisende behandelingen worden gebruikt kan de effecten van deze geneesmiddelen verhogen.

Rivastigmine kan ertoe leiden dat sommige mensen duizelig, onhandig, of wankel geworden. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of niet alert zijn te doen.

Stop niet met het innemen van dit geneesmiddel of de dosis te verlagen zonder eerst met uw arts. Stoppen met dit geneesmiddel plotseling of verlagen van de dosis met een grote hoeveelheid kan mentale of gedragsveranderingen veroorzaken.

Als u denkt dat u of iemand anders kan een overdosis van rivastigmine hebben genomen, krijgen noodhulp in een keer. Het nemen van een overdosis van rivastigmine kan leiden tot convulsies (aanvallen) of shock. Enkele tekenen van shock zijn grote pupillen, onregelmatige ademhaling, en snel zwakke pols. Andere tekenen van een overdosering zijn ernstige misselijkheid en braken, toenemende spierzwakte, sterk toegenomen zweten, en de sterk toegenomen drenken van de mond.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit omvat in het bijzonder vrij verkrijgbare geneesmiddelen, zoals aspirine, en geneesmiddelen voor eetlustcontrole, astma, verkoudheid, hoest, hooikoorts of sinusitis.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.