rituximab intraveneus

Fatale infusiereacties kunnen binnen 24 uur na infusie met rituximab optreden; ongeveer 80% van de dodelijke reacties traden met eerste infusie. Monitor patiënten en stoppen met rituximab infuus voor ernstige reacties. Ernstige en mogelijk fatale mucocutane reacties kunnen optreden. Reactivering van hepatitis B-virus (HBV) kan voorkomen en in sommige gevallen tot fulminante hepatitis, leverfalen of dood. Scherm patiënten voor HBV-infectie voorafgaand aan de behandeling. Progressieve multifocale leuko-encefalopathie (PML) en de dood kan optreden.

Gebruikt Voor rituximab

Therapeutische klasse: Antineoplastische Agent

Farmacologische klasse: monoklonale antistoffen

Rituximab wordt samen met fludarabine en cyclofosfamide behandeling van een vorm van kanker genaamd chronische lymfocytaire leukemie (CLL).

Rituximab wordt samen met methotrexaat om de symptomen van reumatoïde artritis. Het helpt om gewrichtsschade erger wordt na ten minste een ander geneesmiddel te houden (bijvoorbeeld adalimumab, etanercept of infliximab) is gebruikt en werkte niet goed.

Rituximab wordt samen met steroïden om granulomatose met polyangiitis (GPA of Wegener’s granulomatosis) en microscopische polyangiitis (MPA) te behandelen. Dit zijn immuunstoornissen die ervoor zorgen dat de bloedvaten te worden ontstoken.

rituximab is om alleen door of onder direct toezicht van uw arts worden toegediend.

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel deze toepassingen niet zijn opgenomen in de etikettering van producten, wordt rituximab gebruikt in bepaalde patiënten met de volgende medische aandoeningen

Voordat u rituximab

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor rituximab, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op rituximab of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van rituximab injectie in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van rituximab injectie bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten hebben meer kans op infecties en leeftijd gerelateerde hart- en longproblemen, wat voorzichtigheid bij patiënten die rituximab injectie nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u ontvangt rituximab, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Met behulp van rituximab met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik rituximab met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Met behulp van rituximab met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van rituximab beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Voor het ontvangen van rituximab, zorg ervoor dat je alle risico’s en voordelen te begrijpen van het ontvangen van het geneesmiddel. Het is belangrijk voor u om nauw samen te werken met uw arts tijdens uw behandeling.

U zult rituximab ontvangen terwijl u zich in een ziekenhuis of de behandeling van kanker centrum. Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u rituximab geven. rituximab wordt gegeven via een naald geplaatst in één van uw aderen.

Rituximab moet langzaam worden gegeven, zodat de naald op zijn plaats voor een paar uur blijven. Er kan ook medicijnen (bijvoorbeeld paracetamol, antihistaminica) te helpen mogelijke allergische reacties op de injectie te voorkomen.

rituximab moet komen met een Medication Guide. Het is zeer belangrijk dat u lezen en begrijpen van deze informatie. Vraag uw arts over alles wat je niet begrijpt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat rituximab goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

rituximab kan uw risico op het ontwikkelen van infecties (virussen, bacteriën of schimmels) tijdens of na de behandeling met rituximab te verhogen. Deze infecties kunnen ernstig zijn en leiden tot de dood. Sommige patiënten hebben lage niveaus van bepaalde antilichamen ontwikkeld in het bloed gedurende lange tijd (langer dan 11 maanden). Sommige patiënten met lage antilichaamspiegels ontwikkeld infecties. Voorkomen dat in de buurt van mensen die ziek zijn of infecties tijdens het gebruik van rituximab. Was uw handen vaak. Vertel uw arts als u lupus of als u enige vorm van infectie voordat u start met rituximab. Vertel uw arts als u ooit een infectie die niet weg zou gaan of een infectie die bleef terugkomen hebben gehad.

rituximab kan een zeldzame en ernstige herseninfectie genaamd progressieve multifocale leuko-encefalopathie (PML) veroorzaken. Het risico voor het krijgen van deze infectie is hoger als u reumatoïde artritis. Praat met uw arts over de voordelen van het nemen van rituximab en het risico van deze infectie. Neem contact op met uw arts meteen als u met meer dan één van deze symptomen: visie veranderingen, verlies van coördinatie, onhandigheid, geheugenverlies, moeite met spreken of begrijpen wat anderen zeggen, en zwakte in de benen.

Correct gebruik van rituximab

Bel uw arts meteen als u begint met een hoest die niet weg zal gaan, gewichtsverlies, nachtzweten, koorts, koude rillingen, griepachtige symptomen (zoals een loopneus of verstopte neus, hoofdpijn, wazig zicht, of het gevoel hebben over het algemeen ill), pijnlijk of moeilijk urineren of zweren, zweren of witte vlekken in de mond of op de lippen. Dit kunnen tekenen zijn dat je een infectie.

Terwijl u wordt behandeld met rituximab, en na het stoppen met de behandeling met het, geen inentingen (vaccinaties) zonder goedkeuring van uw arts te hebben. Als u reumatoïde artritis, dienen niet-levende vaccins worden gegeven ten minste 4 weken vóór de ontvangst van rituximab. Rituximab kan de weerstand van uw lichaam te verlagen, en er is een kans dat je misschien de infectie de immunisatie is bedoeld om te voorkomen krijgen. Daarnaast moeten andere personen die in uw huishouden niet levende vaccins (bijvoorbeeld nasale griepvirus vaccin) te krijgen. Probeer aan personen die levende vaccins hebben genomen te vermijden. Niet dicht bij hen te komen en blijf niet in dezelfde kamer met hen voor zeer lang. Als u deze voorzorgsmaatregelen kunnen nemen, moet u een beschermend masker dat de neus en mond dekt te dragen.

Rituximab kan leiden tot pijn op de borst, koorts, koude rillingen, jeuk, huiduitslag, roodheid in het gezicht, huiduitslag, moeilijke ademhaling, of zwelling van het gezicht, tong en keel binnen een paar uur na ontvangst. Vertel uw arts of verpleegkundige meteen als u een van deze symptomen.

rituximab kan een ernstige vorm van reactie genoemd tumorlysissyndroom (TLS) veroorzaken. Uw arts kan u een geneesmiddel om te helpen dit te voorkomen. Bel uw arts meteen als u een afname of een verandering in de urine hoeveelheid, gewrichtspijn, stijfheid, of zwelling, onderrug, zijkant of maagpijn, een snelle gewichtstoename, zwelling van de voeten of onderbenen, of ongewone vermoeidheid of zwakheid.

Ernstige huidreacties kunnen optreden tijdens de behandeling met rituximab. Stop het gebruik van rituximab en raadpleeg uw arts meteen als je blaren hebt, peeling of versoepeling van de huid, rode huid laesies, ernstige acne of huiduitslag, zweren of zweren op de huid, of koorts of rillingen tijdens het gebruik van rituximab.

Stop het gebruik van rituximab en raadpleeg uw arts meteen als u symptomen van leverproblemen hebben. De symptomen zijn onder meer huid en ogen draaien geel, donkerbruin gekleurde urine, rechts-zijdige buik- of maagpijn, koorts of ernstige vermoeidheid.

rituximab kunnen ernstige maag- en darmproblemen veroorzaken, vooral bij gebruik in combinatie met andere geneesmiddelen tegen kanker. Neem contact op met uw arts meteen als u beginnen met maagpijn tijdens de behandeling met rituximab.

Gebruik een effectieve vorm van anticonceptie uit om zwanger te houden. Je moet niet zwanger worden terwijl u rituximab en gedurende 12 maanden na het stoppen met het. Praat met uw arts over effectieve anticonceptie.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van rituximab

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

rituximab Side Effects

rituximab

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Non-Hodgkin lymfoom methotrexaat, Rituxan, rituximab, cyclofosfamide, Cytoxan, vincristine

Folliculair lymfoom Rituxan, rituximab, Gazyva, interferon alfa-2b, Zydelig, idelalisib

Chronische Lymfatische Leukemie Rituxan, rituximab, cyclofosfamide, Cytoxan, Imbruvica, ibrutinib

Reumatoïde artritis Humira, Plaquenil, hydroxychloroquine, sulfasalazine, Enbrel, Remicade