Rituxan (rituximab) gebruikt, dosering, bijwerkingen

Wat is Rituxan?

Rituxan wordt gebruikt voor de behandeling van non-Hodgkin lymfoom of chronische lymfatische leukemie. Het wordt ook gebruikt in combinatie met een ander geneesmiddel genaamd methotrexaat symptomen van volwassen reumatoïde artritis te behandelen.

Rituxan wordt ook gebruikt in combinatie met corticosteroïden bepaalde zeldzame aandoeningen die ontsteking van de bloedvaten en andere weefsels in het lichaam veroorzaken te behandelen.

Rituxan kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Belangrijke gegevens

Rituxan kan een ernstige virale infectie van de hersenen die kan leiden tot invaliditeit of de dood veroorzaken. Bel uw arts meteen als u een verandering in uw mentale toestand, verminderd gezichtsvermogen, of problemen met spraak of wandelen. Deze symptomen kunnen geleidelijk starten en erger snel.

Als je ooit hepatitis B hebben gehad, kunnen Rituxan veroorzaken deze aandoening terugkomen of verergeren. Je zult regelmatig bloedtesten om uw leverfunctie te controleren tijdens de behandeling en gedurende enkele maanden nodig nadat u stopt met het gebruik van dit geneesmiddel. Bel uw arts onmiddellijk als u pijn in de bovenbuik, verlies van eetlust, donkere urine, of geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen).

Ernstige huidproblemen kan ook optreden tijdens de behandeling met Rituxan. Bel uw arts als u pijnlijke huid of zweertjes in de mond, of een ernstige huiduitslag met blaren, peeling, of pus.

Sommige bijwerkingen kunnen optreden tijdens de injectie (of binnen 24 uur nadat het geneesmiddel is geïnjecteerd in de ader). Vertel uw verzorger meteen als je duizelig, zwak, licht in het hoofd, kort van adem voelen, of als u pijn op de borst, piepende ademhaling, plotselinge hoest, of beukende hartslagen of wapperen in je borst.

Voor het ontvangen van Rituxan

Je moet Rituxan niet ontvangen als u ooit een ernstige allergische reactie op rituximab hebben gehad, of als u allergisch bent voor de muis eiwit.

Om ervoor te zorgen Rituxan veilig is voor u, vertel uw arts als u

leverziekte of hepatitis B (of als u drager bent van het hepatitis B)

nierziekte

systemische lupus erythematosus (SLE)

ziekte long of een ademhalingsstoornis

een zwak immuunsysteem (door ziekte of door bepaalde geneesmiddelen)

een recente of actieve infectie, waaronder herpes, gordelroos, cytomegalovirus, waterpokken, parvovirus, West Nile virus, hepatitis C of een infectie die terugkomen gaatjes of niet opruimen

een geschiedenis van hart-en vaatziekten, angina pectoris (pijn op de borst), of het hartritme stoornis; of

als u bepaalde geneesmiddelen tegen gewrichtsontstekingen in het verleden, met inbegrip van adalimumab (Humira), certolizumab (Cimzia), golimumab (Simponi), etanercept (Enbrel), of infliximab (Remicade) hebben gebruikt.

de overheid zwangerschap categorie C. Het is niet bekend of Rituxan zal een ongeboren baby schaden. Rituxan kan het immuunsysteem van pasgeboren brengen wanneer de moeder tijdens de zwangerschap de medicatie krijgt. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden. Gebruik effectieve anticonceptie tijdens het gebruik van deze medicatie en voor ten minste 12 maanden na de behandeling eindigt.

Zie ook: de zwangerschap en borstvoeding waarschuwingen (in meer detail)

Het is niet bekend of rituximab overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. Vertel uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Rituxan wordt geïnjecteerd in een ader via een IV. Een zorgverlener zal u deze injectie te geven. Volg uw arts de dosering instructies zeer zorgvuldig.

Uw arts zal bloedonderzoek uit te voeren om ervoor te zorgen dat u niet de voorwaarden die u zou verhinderen veilig gebruik van Rituxan hebben.

Voordat u dit geneesmiddel ontvangt, kunt u worden gegeven andere medicijnen om bepaalde bijwerkingen die rituximab kan veroorzaken te voorkomen.

Tijdens het gebruik van Rituxan, kunt u regelmatig bloedonderzoek nodig.

Als je ooit hepatitis B hebben gehad, kunnen Rituxan veroorzaken deze aandoening terugkomen of verergeren. Je zult regelmatig bloedtesten om uw leverfunctie te controleren tijdens de behandeling en gedurende enkele maanden nodig nadat u stopt met het gebruik van dit geneesmiddel.

Als u een operatie nodig heeft, vertel de chirurg van tevoren dat u gebruikt Rituxan.

Hoe is Rituxan gegeven?

Bel uw arts als u een afspraak voor uw Rituxan injectie mist.

Omdat deze medicatie door een zorgverlener wordt gegeven in een medische setting, een overdosis is onwaarschijnlijk.

Heeft een “live” vaccin niet ontvangen tijdens het gebruik van Rituxan, en te voorkomen dat in contact komen met iedereen die onlangs een levend vaccin heeft gekregen. Er is een kans dat het virus konden worden doorberekend aan u. Levende vaccins omvatten mazelen, bof, rubella (MMR), rotavirus, tyfus, gele koorts, varicella (waterpokken), zoster (gordelroos), en nasale griep (influenza) vaccin.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op Rituxan: netelroos; beklemming op de borst, moeite met ademhalen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Sommige bijwerkingen kunnen optreden tijdens de injectie (of binnen 24 uur nadat het geneesmiddel is geïnjecteerd in de ader). Vertel uw verzorger meteen als je duizelig, zwak, licht in het hoofd, kort van adem voelen, of als u pijn op de borst, piepende ademhaling, plotselinge hoest, of beukende hartslagen of wapperen in je borst.

Rituxan kan een ernstige virale infectie van de hersenen die kan leiden tot invaliditeit of de dood veroorzaken. Bel uw arts meteen als u een verandering in uw mentale toestand, het denken problemen of verwarring, verminderd gezichtsvermogen, of problemen met spraak of wandelen. Deze symptomen kunnen geleidelijk starten en erger snel.

Bel uw arts onmiddellijk als u een van deze andere bijwerkingen, zelfs als ze een aantal maanden optreden nadat u Rituxan ontvangen of na uw behandeling eindigt.

koorts, koude rillingen, griepachtige verschijnselen, bleke huid, gemakkelijk blauwe plekken of bloeden, zwak of moe

aanhoudende hoest, sinus pijn, piepende ademhaling of ademhalingsproblemen

aanhoudende diarree en gewichtsverlies

hoofdpijn, oorpijn, warmte of zwelling met roodheid van de huid

pijn of een branderig gevoel bij het plassen

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

ernstige huidreacties – pijnlijke huid of zweertjes in de mond, of een ernstige huiduitslag met blaren, peeling, of pus

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

leverproblemen – pijn in de bovenbuik, verlies van eetlust, donkere urine, of geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen); of

tekenen van tumorcel afbraak – lage rugpijn, bloed in de urine, weinig of geen plassen; gevoelloosheid of tintelend gevoel rond de mond; spierzwakte of spanning; snelle of trage hartslag, zwakke pols, moeite met ademhalen; flauwvallen.

Wat moet ik vermijden?

Vaak Rituxan bijwerkingen kunnen zijn

loopneus of verstopte neus, niezen

misselijkheid, diarree

Rituxan bijwerkingen

spierpijn; of

zwelling in uw handen of voeten.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Andere geneesmiddelen kunnen interageren met rituximab, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu en eventuele medicijnen die u start of stopt met het gebruik.

10.01.2013-11-14, 10:03:42.

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedenis 10+ jaar keurde de regering 1997

Non-Hodgkin lymfoom methotrexaat, rituximab, cyclofosfamide, Cytoxan, vincristine, Imbruvica

Folliculair lymfoom rituximab, Gazyva, interferon alfa-2b, Zydelig, idelalisib, Intron A

Chronische Lymfatische Leukemie rituximab, cyclofosfamide, Cytoxan, Imbruvica, ibrutinib, chlorambucil

Reumatoïde artritis Humira, Plaquenil, hydroxychloroquine, sulfasalazine, Enbrel, Remicade

Welke andere drugs zullen Rituxan beïnvloeden?

Rituxan (rituximab)