riomet (metformine) toepassingen, dosering, bijwerkingen

Wat is Riomet?

Riomet orale soution wordt gebruikt om de controle van de bloedsuiker in mensen met type 2 diabetes te verbeteren.

Riomet wordt soms gebruikt in combinatie met insuline of andere medicijnen, maar metformine niet voor de behandeling van type 1 diabetes.

Je moet Riomet niet als u een ernstige nierziekte heeft, of als u in een staat van diabetische ketoacidose (contact op met uw arts voor de behandeling met insuline).

Belangrijke gegevens

Als u nodig hebt om het even welk type van x-ray of CT-scan met behulp van een kleurstof die wordt geïnjecteerd in je aderen hebt, moet u tijdelijk te stoppen met het innemen Riomet.

Riomet kan een ernstige aandoening, de zogenaamde lactaatacidose veroorzaken. Get dringende medische hulp als u zelfs milde symptomen zoals: spierpijn of zwakte, verdoofd of koud gevoel in je armen en benen, moeite met ademhalen, maagpijn, misselijkheid met braken, langzame of onregelmatige hartslag, duizeligheid, of een gevoel zeer zwak of moe.

Je moet niet gebruiken Riomet als u allergisch bent voor metformine zijn, of als u

ernstige nierziekte; of

Voordat u dit geneesmiddel

als je in een staat van diabetische ketoacidose (contact op met uw arts voor de behandeling met insuline).

Als u nodig hebt om het even welk type van x-ray of CT-scan met behulp van een kleurstof die wordt geïnjecteerd in je aderen hebt, moet u tijdelijk te stoppen met het innemen Riomet.

Om ervoor te zorgen Riomet veilig is voor u, vertel uw arts als u

nierziekte

leverziekte

een voorgeschiedenis van hart-en vaatziekten of recente hartaanval

als u onlangs hebben genomen chloorpropamide; of

Als u ouder bent dan 80 jaar oud en hebben niet had onlangs uw nierfunctie gecontroleerd.

Sommige mensen die Riomet het ontwikkelen van een ernstige aandoening die lactaatacidose wordt genoemd. Dit kan een grotere kans zijn als u een lever- of nierziekte, congestief hartfalen, een ernstige infectie, als je uitgedroogd, of als je drinkt grote hoeveelheden alcohol. Praat met uw arts over uw risico.

Het is niet bekend of Riomet een ongeboren baby zal schaden. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Het is niet bekend of metformine overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. U mag geen borstvoeding geven tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Riomet mag niet worden gegeven aan een kind jonger dan 10 jaar oud.

Neem Riomet mondelinge soultion precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Uw arts kan incidenteel uw dosis veranderen om ervoor te zorgen dat u de beste resultaten te krijgen. Gebruik dit geneesmiddel in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Riomet drank wordt gewoonlijk eenmaal of tweemaal daags met een maaltijd. Volg de instructies van uw arts.

Uw bloedglucosegehalte zal moeten vaak worden gecontroleerd, en u kunt nog andere bloedtesten op het kantoor van uw arts nodig.

Lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) kan iedereen overkomen die diabetes heeft. Symptomen zijn onder meer hoofdpijn, honger, zweten, verwardheid, prikkelbaarheid, duizeligheid, of een gevoel wankel. Houd altijd een bron van suiker met u in het geval u een lage bloedsuikerspiegel. Sugar bronnen zijn onder andere vruchtensap, Hard Candy, crackers, rozijnen, en niet-light frisdrank. Zorg ervoor dat uw familie en vrienden weten hoe om u te helpen in geval van nood.

Als u een ernstige hypoglykemie en kan niet eten of drinken, gebruik dan een glucagon injectie. Uw arts kan een glucagon noodhulp injectie kit voor te schrijven en u vertellen hoe het te gebruiken.

Controleer uw bloedsuikerspiegel zorgvuldig in tijden van stress, reizen, ziekte, een operatie of medische noodsituatie, zware lichamelijke inspanning, of als u alcohol drinkt of maaltijden overslaan. Deze dingen kunnen invloed hebben op uw glucosespiegel en uw behoeften dosis kan ook veranderen. Heeft uw dosis of van het schema medicatie niet wijzigen zonder advies van uw arts.

Riomet is slechts een deel van een volledige behandeling programma dat ook voeding, lichaamsbeweging, gewicht onder controle, en de bijzondere medische verzorging kan omvatten. Volg de instructies van uw arts op de voet.

Hoe moet ik Riomet nemen?

Uw arts kan heb je extra vitamine B12 te nemen tijdens het gebruik van metformine. Neem alleen de hoeveelheid vitamine B12 die uw arts heeft voorgeschreven.

Store Riomet bij kamertemperatuur weg van vocht, warmte en licht.

Neem de gemiste dosis zodra u het zich herinnert (zorg ervoor dat de medicijnen in te nemen met voedsel). Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Geen extra medicijnen te nemen om de gemiste dosis.

 Een overdosis van metformine kunnen melkzuuracidose, die fataal kan zijn.

Vermijd het drinken van alcohol. Het verlaagt de bloedsuikerspiegel en kan uw risico op lactaatacidose verhogen, terwijl het nemen van metformine.

Get dringende medische hulp als u symptomen van een allergische reactie op Riomet hebben: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Sommige mensen ontwikkelen lactaatacidose tijdens het gebruik van Riomet. Vroege symptomen kunnen erger worden in de tijd en deze voorwaarde kan fataal zijn. Get dringende medische hulp als u zelfs milde symptomen zoals

spierpijn of zwakte

verdoofd of koud gevoel in je armen en benen

moeite met ademhalen

duizelig, licht in het hoofd, moe, of zeer zwak

maagpijn, misselijkheid met braken; of

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

langzame of onregelmatige hartslag.

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Vaak Riomet bijwerkingen kunnen zijn

misselijkheid, braken, maagklachten; of

Wat moet ik vermijden, waarbij rekening Riomet?

diarree.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Riomet bijwerkingen

Vertel uw arts over al uw huidige medicijnen en eventuele u start of stopt met het gebruik, in het bijzonder

digoxine; of

furosemide.

U kunt meer kans op hyperglycemie (hoge bloedsuikerspiegel) hebben als u Riomet neemt met andere geneesmiddelen die de bloedsuikerspiegel kan verhogen, zoals zijn

fenytoïne

anticonceptiepil of hormonale substitutietherapie

dieetpillen of medicijnen om astma, verkoudheid of allergieën te behandelen

een diureticum of “water pil”

hart of bloeddruk medicatie

niacine (Advicor, Niaspan, Niacor, Simcor, Slo-Niacine, en anderen)

fenothiazinen (Compazine en anderen)

steroïde medicijnen (prednison, dexamethason, en anderen); of

schildklier geneeskunde (Synthroid en anderen).

Deze lijst is niet compleet. Andere geneesmiddelen kunnen verhogen of de effecten van metformine op het verlagen van uw bloedsuikerspiegel te verlagen. Vertel uw arts over alle medicijnen die u gebruikt. Dit geldt ook voor het voorschrijven en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Niet alle mogelijke interacties worden vermeld in deze medicatie gids.

12.01.2016-04-25, 10:06:10.

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Diabetes type 2 metformine, insuline aspart, glipizide, Januvia, glimepiride, Victoza, Lantus, glyburide, pioglitazon, Invokana, Tradjenta, Glucophage, Janumet, Actos, Levemir, Novolog, Humalog, Amaryl, Farxiga, Onglyza, Welchol, Glucotrol, Trulicity sitagliptine, Bydureon

Welke andere drugs zullen Riomet beïnvloeden?

Riomet (metformine)