ringworm (hoofdhuid)

Ringworm van de hoofdhuid (tinea capitis) is een schimmelinfectie van de hoofdhuid en het haar schachten. De tekenen en symptomen van ringworm van de hoofdhuid kan variëren, maar het lijkt meestal als jeukende, schilferige, kale plekken op het hoofd.

Ringworm van de hoofdhuid, een zeer besmettelijke infectie, komt het meest voor bij peuters en schoolgaande kinderen.

Behandeling van ringworm van de hoofdhuid omvat medicatie oraal aan de schimmel te doden, en medicinale shampoos, dat de verspreiding van de infectie verminderen.

Sommige gevallen van ringworm van de hoofdhuid kan tot ernstige ontsteking op de plaats van infectie die littekens of permanent haarverlies veroorzaken.

De tekenen en symptomen van ringworm van de hoofdhuid omvatten

Verschillende aandoeningen van de hoofdhuid kan een soortgelijke uitstraling. Zie de arts van uw kind als uw kind geen haar verlies, schalen of jeuk van de hoofdhuid, of andere ongewone verschijning van de hoofdhuid. Het is belangrijk om een ​​nauwkeurige diagnose en snelle, passende behandeling krijgen.

Ringworm van de hoofdhuid wordt veroorzaakt door een van de verschillende variëteiten van schimmel-achtige schimmels dermatofyten genoemd. De schimmels vallen de buitenste laag van de huid op de hoofdhuid en de haarschacht.

Wanneer een arts te zien

Methoden voor de overdracht

Ringworm wordt niet veroorzaakt door een worm. De algemene naam van de aandoening verwijst naar de ringachtige of ronde uitzicht van de infectie op de huid.

Ringworm is besmettelijk en kan verspreiden op de volgende manieren

Andere soorten ringworm

De schimmels die ringworm van de hoofdhuid kunnen andere infecties op het lichaam. Deze infecties worden gewoonlijk ingedeeld door het deel van het lichaam aangetast. Ze bevatten

Wat te verwachten van uw arts

Risicofactoren van ringworm van de hoofdhuid omvatten

Vragen voor uw arts

In sommige gevallen, ringworm van de hoofdhuid veroorzaakt kerion – ernstige, pijnlijke ontsteking van de hoofdhuid. Kerion verschijnt als zacht, verhoogde zwellingen die pus uitlekken en veroorzaken dikke, gele korstvorming op de hoofdhuid. In plaats van te breken, het haar valt uit of kunnen gemakkelijk worden uitgetrokken. Kerion kan worden veroorzaakt door een te heftige reactie op de schimmel en kan leiden tot blijvende littekens en haarverlies.

Als uw kind een aandoening van zijn of haar hoofdhuid, zult u waarschijnlijk beginnen met het zien van uw huisarts of kinderarts van het kind. U kunt worden doorverwezen naar een huidspecialist (dermatoloog).

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen, zoals

Vragen die u zou bereid zijn om uw arts te vragen zijn onder andere

Uw arts kan vaak een diagnose van ringworm of een andere aandoening van de hoofdhuid op basis van een visueel onderzoek van de hoofdhuid en uw antwoorden op vragen.

haren, een uitstrijkje van de hoofdhuid of het haar, of een schrapen van schilferige huid – – als de diagnose onzeker is, kan uw arts een monster te nemen voor onderzoek onder een microscoop, die de aanwezigheid van schimmels kunnen onthullen.

Schimmeldodende medicijnen die kunnen worden genomen door de mond worden gebruikt voor de behandeling van ringworm van de hoofdhuid. De medicijnen meest voorgeschreven omvatten griseofulvine (Grifulvin V, Gris-Peg) en terbinafine (Lamisil). Uw kind nodig zou kunnen hebben om een ​​van deze medicijnen te nemen voor zes weken of meer.

Uw arts zou aanraden dat u ook was het haar van uw kind met een recept sterkte medicinale shampoo. Dit kan helpen bij het verwijderen schimmel sporen en te voorkomen dat de verspreiding van de infectie naar andere mensen of naar andere gebieden van de hoofdhuid of het lichaam van uw kind.

Ringworm is moeilijk te voorkomen omdat de schimmels die veroorzaken zijn gemeenschappelijk en zeer besmettelijk. Echter, kunt u helpen het risico van ringworm te verminderen door het nemen van deze stappen

een bezoek aan uw arts