rilpivirine (oraal) het juiste gebruik

doseren

gemiste Dosis

Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een bijsluiter. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Houd het nemen van rilpivirine voor het volledige moment van de behandeling, zelfs als u zich beter begint te voelen. Stop niet met het nemen van het zonder eerst met uw arts. Wanneer de levering van het medicijn bijna leeg is, contact op met uw arts of apotheker van tevoren. Sta jezelf niet toe te lopen van de geneeskunde.

Het is belangrijk om rilpivirine samen met andere geneesmiddelen. Neem alle andere geneesmiddelen die uw arts op het juiste moment van de dag heeft voorgeschreven. Dit zal uw medicijnen beter werken.

Het beste is om dit geneesmiddel met voedsel te nemen.

Als u het nemen bent een maag medicijn tegen maagzuur of zweren (bijvoorbeeld cimetidine, famotidine, nizatidine, ranitidine, Axid®, Pepcid®, Tagamet® of Zantac®), neemt u de medicijnen maagzuur ten minste 12 uur voor of 4 uur na rilpivirine .

opslagruimte

Als u het nemen van maagzuurremmers die aluminium, magnesium, of calcium bevatten, neem de maagzuurremmer tenminste 2 uur vóór of 4 uur na rilpivirine.

Als u het nemen van didanosine (Videx®), neem de geneeskunde op een lege maag en ten minste 2 uur vóór of 4 uur na rilpivirine.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Als u een dosis van dit geneesmiddel en het is minder dan 12 uur na uw reguliere speeltijd, neem dan zo spoedig mogelijk en neem uw volgende dosis op het normale tijdstip. Als u een dosis en het is meer dan 12 uur na uw reguliere speeltijd, sla dan de gemiste dosis over en neem de volgende dosis op het normale tijdstip.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.