rifampicine, isoniazide en pyrazinamide

Ernstige en soms fatale hepatitis is gemeld bij isoniazid therapie en kan zelfs optreden na vele maanden van de behandeling. Het risico op hepatitis neemt toe met de leeftijd en alcoholgebruik. Maandelijkse klinische evaluatie en de leverfunctie moet worden uitgevoerd.

Toepassing Voor rifampicine, isoniazide en pyrazinamide

Therapeutische klasse: antitubercular Combination

Chemische Klasse: rifamycine

rifampicine, isoniazide en pyrazinamide is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor rifampicine, isoniazide en pyrazinamide, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op rifampicine, isoniazide en pyrazinamide of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Rifampicine, isoniazide en pyrazinamide combinatie mogelijk niet geschikt voor gebruik bij kinderen en tieners jonger dan 15 jaar oud zijn. Hogere doses van isoniazide zijn meestal verplicht in deze leeftijdsgroep.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van rifampicine, isoniazide en pyrazinamide combinatie bij ouderen zou beperken.

Voordat u rifampicine, isoniazide en pyrazinamide

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van rifampicine, isoniazide en pyrazinamide, het is vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Met behulp van rifampicine, isoniazide en pyrazinamide met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik rifampicine, isoniazide, pyrazinamide en met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Met behulp van rifampicine, isoniazide en pyrazinamide met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik rifampicine, isoniazide, pyrazinamide en met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosering of hoe vaak u gebruik maken van rifampicine, isoniazide en pyrazinamide te veranderen, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

Gebruik rifampicine, isoniazide, pyrazinamide en met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosering of hoe vaak u gebruik maken van rifampicine, isoniazide en pyrazinamide te veranderen, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van rifampicine, isoniazide en pyrazinamide beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem rifampicine, isoniazide en pyrazinamide precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen verhogen.

rifampicine, moet isoniazide en pyrazinamide worden genomen op een lege maag, 1 uur vóór of 2 uur na een maaltijd met een vol glas water. Het is belangrijk dat rifampicine, isoniazide, pyrazinamide en op regelmatige schema.

Als rifampicine, isoniazide en pyrazinamide verstoort uw maag, neem het met voedsel. Antacida kunnen ook helpen. Echter, niet-aluminium bevattende antacida (bijv Maalox®, Mylanta®) binnen 1 uur van de tijd die je rifampicine, isoniazide en pyrazinamide combinatie nemen. Zij kunnen rifampicine, isoniazide en pyrazinamide te houden van goed werkt.

Om u te helpen opruimen van uw tuberculose (tbc) volledig, is het zeer belangrijk dat u het nemen van rifampicine, isoniazide en pyrazinamide voor de volledige tijd van de behandeling, zelfs als je begint te voelen beter na een paar weken. Het is belangrijk dat u geen enkele dosis overslaat.

Uw arts kan ook willen dat je pyridoxine te nemen (bijv., Hexa-Betalin, vitamine B6) elke dag om te helpen voorkomen of verminderen van een aantal van de bijwerkingen van isoniazide. Indien nodig, is zeer belangrijk om pyridoxine dagelijkse meenemen rifampicine, isoniazide en pyrazinamide. Gebruik geen doses niet te missen.

De dosis rifampicine, isoniazide, pyrazinamide en zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses rifampicine, isoniazide en pyrazinamide. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis rifampicine, isoniazide en pyrazinamide, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Als rifampicine, isoniazide en pyrazinamide combinatie wordt genomen over een onregelmatige schema, kunnen bijwerkingen vaker voorkomen en kunnen ernstiger zijn dan normaal. Als u vragen heeft over dit contact op met uw arts.

Correct gebruik van rifampicine, isoniazide en pyrazinamide

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Als uw symptomen niet binnen 2 tot 3 weken verbeteren of als ze erger worden, contact op met uw arts.

Je moet geen gebruik maken van rifampicine, isoniazide en pyrazinamide als u ook ontvangen van bepaalde geneesmiddelen voor de behandeling van HIV-infectie (zoals atazanavir, darunavir, fosamprenavir, ritonavir, saquinavir, tipranavir, Aptivus, Fortovase®, Invirase®, Lexiva®, Norvir® , PREZISTA® of Reyataz®).

Leverproblemen kunnen vaker optreden als u regelmatig alcoholische dranken tijdens het gebruik van rifampicine, isoniazide en pyrazinamide drinken. Ook kan het regelmatig gebruik van alcohol rifampicine, isoniazide en pyrazinamide te houden van goed werkt. Daarom moet u strikt te beperken de hoeveelheid alcoholhoudende drank je drinkt terwijl u rifampicine, isoniazide en pyrazinamide.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van rifampicine, isoniazide en pyrazinamide

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als wazig zien, moeite met lezen, of elke andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt tijdens of na de behandeling. Uw arts kan wilt u hebt uw ogen laten controleren door een oogarts (oogarts).

Stop het gebruik van rifampicine, isoniazide en pyrazinamide en raadpleeg uw arts meteen als u pijn in de gewrichten, stijfheid, of zwelling, onderrug, zijkant of maagpijn, of zwelling van de voeten en onderbenen.

rifampicine, isoniazide, pyrazinamide en zal urine, ontlasting, speeksel, sputum, zweet veroorzaken en tranen rood-oranje naar rood-bruin. Dit is te verwachten tijdens het gebruik van rifampicine, isoniazide en pyrazinamide. Dit effect kan leiden tot zachte contactlenzen permanent verkleurd te worden. Standard schoonmaken oplossingen kunnen niet nemen alles uit de verkleuring. Daarom is het beste zachte contactlenzen niet te dragen tijdens het gebruik van rifampicine, isoniazide en pyrazinamide. Harde contactlenzen zijn niet verkleurd door rifampicine, isoniazide en pyrazinamide. Deze voorwaarde zal terugkeren naar normale zodra u stopt met rifampicine, isoniazide en pyrazinamide. Als u vragen heeft over dit contact op met uw arts.

Als rifampicine, isoniazide en pyrazinamide zorgt ervoor dat je erg moe of zeer zwak voelt, of laat onhandigheid, wankel, een verlies van eetlust, misselijkheid, gevoelloosheid, tintelingen, branderigheid, of pijn in de handen en voeten, of braken, stoppen met het en raadpleeg uw arts onmiddellijk. Dit kunnen vroege waarschuwingssignalen van meer ernstige lever- of zenuw problemen die later kunnen ontwikkelen.

Rifampicine, isoniazide en pyrazinamide combinatie kan het bloed veroorzaken. Deze problemen kunnen resulteren in een grotere kans op bepaalde infecties, trage genezing en bloeden van tandvlees. Daarom moet u voorzichtig zijn bij het gebruik van reguliere tandenborstels, tandzijde en tandenstokers. Tandheelkundige werk moet worden uitgesteld totdat uw bloedwaarden zijn teruggekeerd naar normaal. Neem contact op met uw arts of tandarts als u tijdens de behandeling vragen heeft over een goede mondhygiëne (mondverzorging) hebben.

Als u een huiduitslag, netelroos, of een allergische reactie op rifampicine, isoniazide en pyrazinamide ontwikkelen, stoppen met het innemen van het geneesmiddel en raadpleeg uw arts zo spoedig mogelijk.

Voordat u een medische test, vertel de arts die verantwoordelijk is voor dat u neemt rifampicine, isoniazide en pyrazinamide. De resultaten van bepaalde tests kunnen worden beïnvloed door rifampicine, isoniazide en pyrazinamide.

rifampicine, isoniazide en pyrazinamide Side Effects

isoniazide / pyrazinamide / rifampicine

Eten van bepaalde voedingsmiddelen (zoals kaas [Swiss of Cheshire] of vis [bijvoorbeeld, gestreepte tonijn, tonijn, of Sardinella]) of het drinken van rode wijn mag reacties bij sommige patiënten die-isoniazid bevattende geneesmiddelen veroorzaken. Neem contact op met uw arts als blozen, snelle of bonkende hartslag, hoofdpijn, roodheid of jeuk van de huid, zweten, duizeligheid, of duizeligheid optreedt tijdens het gebruik van rifampicine, isoniazide en pyrazinamide.

De anticonceptiepil mogelijk niet goed tijdens het gebruik van rifampicine, isoniazide en pyrazinamide. Om te houden van het krijgen zwanger, gebruik dan een andere vorm van anticonceptie samen met uw pil. Andere vormen zijn onder andere condooms, diafragma’s, of zwangerschap tot schuimen of gelei.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

rifampicine, isoniazide en pyrazinamide veroorzaakt vaak urine, ontlasting, speeksel, sputum, zweet en tranen om rood-oranje tot roodbruin. Deze bijwerking meestal geen medische zorg nodig.

Donkere urine en geelverkleuring van de ogen of de huid (tekenen van leverproblemen), veroorzaakt door isoniazide zijn vaker voor bij patiënten van 50 jaar en ouder.

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Tuberculose, Active ciprofloxacine, Levaquin, levofloxacine, Avelox, rifampicine, isoniazide, moxifloxacine, amikacine, ethambutol, streptomycine, gatifloxacine, pyrazinamide, Floxin, kanamycine, Tequin, Amikin, Ethionamide, Rifadin, isoniazide / rifampicine, cycloserine, isoniazide / pyrazinamide / rifampicine , rifapentine

 of gaat u lid worden van de isoniazid / pyrazinamide / rifampicine steungroep te verbinden met anderen die dezelfde interesses hebben.