rifampicine en isoniazide (orale route) beschrijving en merknamen

Rifampicine en isoniazide is een combinatie van antibiotica en anti-infectueuze geneesmiddelen. Deze combinatie medicatie wordt gebruikt voor de behandeling van tuberculose (tbc). Het kan alleen of met één of meer andere geneesmiddelen tegen tuberculose worden genomen.

Om u te helpen opruimen van uw tuberculose (tbc) infectie volledig, moet je blijft innemen van dit geneesmiddel voor de volledige tijd van de behandeling, zelfs als u zich beter begint te voelen. Dit is erg belangrijk. Het is ook belangrijk dat u geen enkele dosis overslaat.

Rifampicine en isoniazide combinatie is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Rifampicine en isoniazide combinatie wordt niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen.

Capsule; Tablet

Leverproblemen zijn vaker voor bij patiënten ouder dan 50 jaar die het nemen isoniazid-bevattende geneesmiddelen.

allergieën

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

Pediatric

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

geriatrisch

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

andere interacties

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

Andere medische problemen

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

doseren

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Als dit geneesmiddel verstoort uw maag, neem het met voedsel. Antacida kunnen ook helpen. Echter, niet-aluminium bevattende antacida binnen 1 uur van de tijd die je rifampicine en isoniazide combinatie nemen. Zij kunnen dit geneesmiddel te houden goed werkt.

Om u te helpen opruimen van uw tuberculose (tbc) volledig, is het zeer belangrijk dat u het innemen van dit geneesmiddel voor de full-time van de behandeling, zelfs als je begint te voelen beter na een paar weken. Het kan zijn dat het elke dag voor zo lang als 1 tot 2 jaar of meer. Het is belangrijk dat u geen enkele dosis overslaat.

Uw arts kan ook willen dat je pyridoxine te nemen (bijv., Hexa-Betalin, vitamine B-6) elke dag om te helpen voorkomen of verminderen van een aantal van de bijwerkingen van isoniazide. Indien nodig, is het zeer belangrijk om pyridoxine dagelijks innemen naast dit geneesmiddel. Gebruik geen doses niet te missen.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken. Daarnaast moet u met uw arts onmiddellijk als wazig zien of verlies van het gezichtsvermogen, met of zonder pijn aan de ogen, optreedt tijdens de behandeling. Hij of zij kan wilt u hebt uw ogen laten controleren door een oogarts (oogarts).

Als uw symptomen niet binnen 2 tot 3 weken verbeteren of als ze erger worden, contact op met uw arts.

Orale anticonceptiva (de pil), dat oestrogeen kan niet goed werken als je ze tijdens het gebruik van rifampicine en isoniazide combinatie. Ongeplande zwangerschappen kunnen voorkomen. Je moet een andere manier van anticonceptie gebruiken terwijl u dit geneesmiddel gebruikt. Als u vragen heeft over dit contact op met uw zorgverlener.

Leverproblemen kunnen vaker optreden als u alcohol drinkt regelmatig terwijl u dit geneesmiddel gebruikt worden. Ook kan het regelmatig gebruik van alcohol dit geneesmiddel te houden goed werkt. Daarom moet u strikt te beperken de hoeveelheid alcoholhoudende drank je drinkt terwijl u dit geneesmiddel gebruikt.

gemiste Dosis

Bepaalde voedingsmiddelen zoals kaas (Zwitsers of Cheshire) of vis (tonijn, gestreepte tonijn, of Sardinella) kan in zeldzame gevallen leiden tot reacties bij sommige patiënten die-isoniazid bevattende geneesmiddelen. Neem contact op met uw arts als roodheid of jeuk van de huid, warm gevoel, snelle of bonkende hartslag, zweten, rillingen of klam gevoel, hoofdpijn of duizeligheid optreedt na het eten van deze voedingsmiddelen, terwijl u dit geneesmiddel gebruikt.

opslagruimte

Dit geneesmiddel zal de urine, ontlasting, speeksel, sputum, zweet en tranen rood-oranje naar rood-bruin. Dit is te verwachten, terwijl u dit geneesmiddel gebruikt. Dit effect kan leiden tot zachte contactlenzen permanent verkleurd te worden. Standard schoonmaken oplossingen kunnen niet nemen alles uit de verkleuring. Daarom is het beste zachte contactlenzen niet te dragen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Deze voorwaarde zal terugkeren naar normale zodra je stopt met het gebruik van dit geneesmiddel. Harde contactlenzen zijn niet verkleurd door dit geneesmiddel. Als u vragen heeft over dit contact op met uw arts.

Als dit geneesmiddel zorgt ervoor dat je erg moe of zeer zwak voelt, of laat onhandigheid, wankel, een verlies van eetlust, misselijkheid, gevoelloosheid, tintelingen, branderigheid, of pijn in de handen en voeten, of braken, stop dan met het en met uw arts onmiddellijk. Dit kunnen vroege waarschuwingssignalen van meer ernstige lever- of zenuw problemen die later kunnen ontwikkelen.

Rifampicine en isoniazide combinatie kan het bloed veroorzaken. Deze problemen kunnen resulteren in een grotere kans op bepaalde infecties, trage genezing en bloeden van tandvlees. Daarom moet u voorzichtig zijn bij het gebruik van reguliere tandenborstels, tandzijde en tandenstokers. Tandheelkundige werk moet worden uitgesteld totdat uw bloedwaarden zijn teruggekeerd naar normaal. Neem contact op met uw arts of tandarts als u tijdens de behandeling vragen heeft over een goede mondhygiëne (mondverzorging) hebben.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Dit geneesmiddel veroorzaakt vaak rood-oranje tot rood-bruine verkleuring van de urine, ontlasting, speeksel, sputum, zweet en tranen. Deze bijwerking meestal geen medische zorg nodig.

Donkere urine en geelverkleuring van de ogen of de huid (tekenen van leverproblemen) zijn vaker voor bij patiënten van 50 jaar en ouder.

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.