Rifadin iv

Therapeutische klasse: antitubercular

Gebruikt Voor Rifadin IV

Chemische Klasse: rifamycine

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel deze toepassingen niet zijn opgenomen in de etikettering van producten, wordt rifampicine gebruikt in bepaalde patiënten met de volgende medische aandoeningen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van rifampicine bij kinderen zou beperken.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van rifampicine bij ouderen zou beperken.

Voordat u Rifadin IV

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die rifampicine bevatten. Het is misschien niet specifiek voor Rifadin IV zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Neem dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen verhogen.

Om u te helpen opruimen van uw infectie volledig, is het zeer belangrijk dat u het gebruik van dit geneesmiddel voor de full-time van de behandeling, zelfs als je begint te voelen beter na een paar weken. Als u TB hebt, moet u mogelijk rifampicine nemen elke dag voor enkele maanden. Het is belangrijk dat u geen enkele dosis over te slaan.

Neem de capsule op een lege maag, 1 uur vóór of 2 uur na een maaltijd met een vol glas water. Als u dit geneesmiddel op een regelmatig schema het zal helpen bijwerkingen te voorkomen.

Als u of uw kind gebruik maagzuurremmers (bijv Maalox®, Mylanta®), niet rifampicine nemen met de maagzuurremmers. Neem de capsule 1 uur voordat u de maagzuurremmer gebruiken.

Voor patiënten die niet in staat om de capsule te slikken

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Correct gebruik van rifampicine

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

De speciaal geprepareerde vloeibare vorm kan bij kamertemperatuur of in de koelkast gedurende 4 weken houdbaar. Gebruik de vloeistof niet gebruiken na de vervaldatum op het etiket.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert de voortgang van u of uw kind op regelmatige bezoeken. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt en om te beslissen of u moet blijven om het te nemen. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

U dient dit geneesmiddel niet als u of uw kind ook het ontvangen van atazanavir, darunavir, fosamprenavir, ritonavir, saquinavir, tipranavir, Aptivus, Fortovase®, Invirase®, Lexiva®, Norvir®, PREZISTA® of Reyataz®. Deze geneesmiddelen worden toegepast om menselijke immunodeficiëntievirus (HIV) infecties.

Lever problemen kunnen optreden met dit geneesmiddel. Het risico voor leverproblemen wordt verhoogd als u alcoholische dranken regelmatig. Je moet de hoeveelheid alcoholhoudende dranken u drinkt terwijl u dit geneesmiddel te beperken. Als u zich zorgen maakt over deze, overleg dan met uw arts.

Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts meteen als u of uw kind pijn of gevoeligheid in de bovenste maag, bleke ontlasting, donkere urine, verlies van eetlust, misselijkheid, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen van een ernstige leveraandoening probleem.

Rifampine veroorzaakt urine, ontlasting, speeksel, sputum, zweet en tranen roodachtig oranje tot rood-bruine kleur. Dit is te verwachten tijdens het gebruik van dit geneesmiddel, en alles keert terug naar normaal wanneer u stopt met het gebruik ervan. Dit effect kan leiden tot zachte contactlenzen permanent verkleurd te worden, dus het is best zachte contactlenzen niet te dragen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Als u of uw kind vragen over dit contact op met uw arts.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Rifadin IV

De anticonceptiepil mogelijk niet goed werken, terwijl u dit geneesmiddel gebruikt. Om te houden van het krijgen zwanger, gebruik dan een andere vorm van anticonceptie samen met uw pil. Andere vormen zijn onder andere condooms, diafragma’s, of zwangerschap tot schuimen of gelei.

Voordat u een medische test, vertel de arts die verantwoordelijk is voor dat u of uw kind dit geneesmiddel gebruikt. De resultaten van een aantal tests kunnen worden beïnvloed door dit geneesmiddel.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Rifadin IV Side Effects

Rifadin IV (rifampicine)

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Tuberculose, Latent rifampicine, isoniazide, pyrazinamide, Rifadin, rifapentine, Rimactane

Nasale vervoer van Staphylococcus aureus Bactroban, rifampicine, mupirocine actueel, Bactroban nasale, Rifadin, Centany

Bartonellose doxycycline, azitromycine, Zithromax, erytromycine, minocycline

Tuberculose, Active ciprofloxacine, Levaquin, levofloxacine, Avelox, rifampicine

 of gaat u lid worden van de Rifadin IV steungroep te verbinden met anderen die dezelfde interesses hebben.