rho (d) immunoglobuline (injectie route, intramusculair, intraveneus) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert de voortgang van u of uw kind bij regelmatige bezoeken voor enige problemen of ongewenste effecten die kunnen worden veroorzaakt door dit geneesmiddel. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind pijn in de rug, rillingen, koorts, donkere urine, een verminderde hoeveelheid urine, een plotselinge gewichtstoename, zwelling van de handen of voeten, of kortademigheid na ontvangst van dit geneesmiddel . Dit kunnen symptomen zijn van een ernstige bloedziekte genaamd intravasale hemolyse (IVH).

Dit geneesmiddel wordt gemaakt van gedoneerd menselijk bloed. Sommige menselijk bloed producten zijn bepaalde virussen doorgegeven aan mensen die ze hebben ontvangen. Het risico op het krijgen van een virus uit medicijnen gemaakt van menselijk bloed is sterk verminderd in de afgelopen jaren. Dit is het gevolg van de vereiste testen van menselijke donors van bepaalde virussen en testen tijdens de vervaardiging van deze geneesmiddelen. Hoewel het risico laag is, praten met uw arts als u zich zorgen.

Dit geneesmiddel kan ernstige vormen van allergische reacties, waaronder anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Vertel het uw arts meteen als u of uw kind jeuk, huiduitslag, netelroos, pijn op de borst, duizeligheid of duizeligheid, moeite met ademhalen, of zwelling van uw handen, gezicht of de mond nadat u dit geneesmiddel krijgt.

Dit geneesmiddel kan leiden tot bloedstolsels, vooral bij patiƫnten met een geschiedenis van de bloedstolling problemen, hart-en vaatziekten en atherosclerose (aderverkalking), of problemen met de bloedsomloop. Patiƫnten die in bed blijven voor een lange tijd door operatie of ziekte kan ook bloedstolsels. Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind plotseling pijn op de borst, kortademigheid, een ernstige hoofdpijn, pijn in de benen, of problemen met visie, spraak, of wandelen.

Dit geneesmiddel kan een zeldzame en ernstige longklachten veroorzaken een paar uur na het gegeven is. Vertel het uw arts meteen als u of uw kind enige ademhalingsproblemen te hebben met of zonder koorts nadat u het geneesmiddel ontvangt.

Terwijl u wordt behandeld met Rho (D) immunoglobuline, geen inentingen (vaccins) zonder goedkeuring van uw arts te hebben. Levend virus vaccins mogen niet worden gegeven voor 3 maanden na ontvangst van Rho (D) immunoglobuline.