reumatoïde artritis vaccins

Leer waarom vaccins zijn zo belangrijk voor mensen met reumatoïde artritis.

Reumatoïde artritis en de medicijnen die worden gebruikt voor de behandeling kan het risico op infecties zouden kunnen verhogen. Vaccinaties kunnen helpen voorkomen dat een aantal van deze infecties.

Een auto-immuunziekte, reumatoïde artritis treedt op wanneer het immuunsysteem per ongeluk zijn eigen weefsels aanvalt. Terwijl reumatoïde artritis primair weefsel beïnvloedt voering gewrichten, maar ook kunnen uw longen, hart, nieren en ogen.

Reumatoïde artritis medicijnen werken door het onderdrukken van je immuunsysteem. Een ongewenst neveneffect van deze onderdrukking is echter een verhoogd risico op infectie – met name in de longen.

Artsen raden aan dat mensen die reumatoïde artritis heeft ontvangen van de jaarlijkse vaccinatie voor respiratoire influenza, ook wel bekend als de griepprik. De neusspray versie bevat levend virus, dus het is niet aan te raden voor mensen met een verzwakt immuunsysteem.

Uw arts kan ook aan de longontsteking vaccin en de gordelroos vaccin. In tegenstelling tot de longontsteking vaccin, de gordelroos vaccin bevat levend virus, dus het is niet aan te raden voor mensen die bepaalde vormen van reumatoïde artritis medicatie.

Praat met uw arts over wat vaccinaties voor u geschikt zou kunnen zijn, en wanneer in de loop van uw behandeling is de beste tijd om ze te ontvangen.

een bezoek aan uw arts