retinopathie gids – oorzaken, symptomen en behandeling opties

Wat is het?

Retinopathie betekent dat de ziekte netvlies beschadigd. Het netvlies is het deel binnen in het oog dat licht zintuigen. Verschillende ziekten kunnen veroorzaken retinopathie. Er kan gedeeltelijk of volledig verlies van het gezichtsvermogen zijn. Retinopathie kan langzaam of plotseling ontwikkelen, kunnen beter op zijn eigen of leiden tot blijvende schade .; Het netvlies bevat veel bloedvaten. Afwijkingen in deze bloedvaten een belangrijke oorzaak van retinopathie .; Er zijn verschillende soorten van retinopathie, waaronder; Premature retinopathie (ROP). ROP komt voor in sommige baby’s die te vroeg geboren zijn of op een laag geboortegewicht. Wanneer een kind te vroeg wordt geboren, hoeft retinale bloedvaten geen tijd om te voltooien goed te groeien hebben. In de vroege stadia van ROP, er slechts subtiele veranderingen en zonder duidelijke symptomen. In meer gevorderde stadia, kan het netvlies losraken, waardoor blindheid .; Diabetische retinopathie. Diabetische retinopathie ontwikkelt bij mensen met type 1 of type 2 diabetes. Het duurt jaren te ontwikkelen. Twee soorten diabetische retinopathie hebben het potentieel om zicht te verminderen; In proliferatieve retinopathie, bloedvaten in het netvlies verslechteren. Verslechterende bloedvaten kunnen worden geblokkeerd of vervormd. Vloeistoffen, vetten en eiwitten lekken van de abnormale bloedvaten. Vloeistof kan verzamelen in het netvlies. Deze zwelling schaadt scherp zicht .; In proliferatieve retinopathie, nieuwe, structureel instabiel bloedvaten groeien op het oppervlak van het netvlies. Deze onstabiele bloedvaten veroorzaken frequente minor bloeden. Het bloeden veroorzaakt lokale irritatie en littekens .; Proliferatieve retinopathie kunnen netvliesloslating veroorzaken. Dit is een scheiding van de lagen van het netvlies. Het is een van de meest ernstige gevolgen van proliferatieve retinopathie .; Het glasvocht is de heldere gel tussen de lens en het netvlies. Plotselinge bloedingen in het glasvocht kan obscure visie, vaak vrij plotseling.

symptomen

Prematuren retinopathie – Er zijn geen uiterlijke lichamelijke tekenen. Alleen een ervaren oogarts kan tekenen van deze ziekte te vinden .; Diabetische retinopathie – Symptomen kunnen niet worden opgemerkt totdat de late stadia van de ziekte. Symptomen kunnen omvatten; Wazig zien; Plotselinge verlies van het gezichtsvermogen in één of beide ogen; Zwarte vlekken; Flitsende lichten; Problemen met het lezen of zien gedetailleerd werk

Diagnose

Premature retinopathie – Een oogarts onderzoekt de binnenkant van het ooglid afwijkingen.

Hoe lang duurt het?

Retinopathie bij prematuren – In het meest getroffen baby’s, deze aandoening wordt beter op zijn eigen. Abnormale schepen verdwijnen.

Hoe dit de gezondheid aandoening te voorkomen

Retinopathie bij prematuren – De eerste verdedigingslinie is regelmatig prenatale zorg. Dit helpt om vroeggeboorte te voorkomen. Voorbarig en een laag geboortegewicht baby’s moeten worden gescreend op retinopathie bij prematuren als zij

Hoe de behandeling van deze gezondheidstoestand

Premature retinopathie – Zonder behandeling wordt aanbevolen tijdens de beginfase. Echter, nauwgezette controle is van essentieel belang.

Wanneer naar de dokter te bezoeken

Raadpleeg een arts als u veranderingen opmerkt in uw visie, vooral als ze plotseling. Veranderingen kunnen omvatten

Prognose

De prognose hangt af van wat de oorzaak van de retinopathie en hoe ver het is gevorderd.