retinoblastoom gids – oorzaken, symptomen en behandeling opties

Wat is het?

Retinoblastoom is een vorm van kanker die ontwikkelt zich op het netvlies. Het netvlies is het op de laatste pagina van het oog dat licht waarneemt. Het stuurt beelden naar de hersenen die deze uitlegt. Kortom, het netvlies laat ons toe om te zien .; Hoewel zeldzaam, retinoblastoom is de meest voorkomende oog tumor bij kinderen. Meestal beïnvloedt jongeren voor de leeftijd 5. Het veroorzaakt 5% van blindheid bij kinderen. Maar de behandeling, de overgrote meerderheid van de patiënten houden hun ogen .; Ongeveer 40% van retinoblastoom gevallen erfelijk. Deze vorm van de ziekte meestal van invloed op kinderen jonger dan 2. Het één oog (eenzijdig) of beide (bilateraal) van invloed kan zijn .; Alle gevallen van bilaterale retinoblastoom zijn erfelijk. Deze zaken kunnen worden geassocieerd met een tumor in de pijnappelklier hersenen. Eenzijdige retinoblastoom is meestal niet erfelijk. Het komt algemeen voor bij oudere kinderen .; Kinderen met retinoblastoom vaker andere vormen van kanker later in het leven. Het risico is hoger bij kinderen met erfelijke type. Kinderen behandeld met radiotherapie of bepaalde soorten chemotherapie hebben ook een hoger risico. Kinderen die retinoblastoma in een oog ontwikkelen een verhoogde kans in het andere oog. Zij hebben behoefte aan frequente oogonderzoek, zelfs na de behandeling .; Artsen raden aan dat kinderen met een retinoblastoom regelmatig gedurende hun leven in te checken voor andere vormen van kanker. Veel van de tweede kankers die ontstaan ​​in langdurige overlevenden van kinderen retinoblastoma veroorzaakt door de bestraling voor de behandeling van de oorspronkelijke kanker .; Een specifiek gen leidt tot de ontwikkeling van retinoblastoom. In de erfelijke vorm van de ziekte, alle cellen van de patiënt een mutatie of wijziging in dit gen. Op zichzelf is deze enkele mutatie niet de ziekte te veroorzaken. Maar als de patiënt een tweede mutatie in een retina cel, kan de kanker. Als dat zo is, worden beide ogen meestal beïnvloed .; In de nonhereditary of sporadisch, vorm, zowel mutaties optreden bij toeval. Het treft meestal één oog .; De erfelijke vorm van de ziekte-en het gen dat ervoor zorgt dat-kan worden geassocieerd met andere soorten kanker. Deze omvatten kanker van de weke delen of bot en een agressieve vorm van huidkanker .; symptomen; Het meest voorkomende symptoom van retinoblastoom is een witachtige ogende pupil. Dit betekent echter niet altijd het kind de ziekte. Kinderen met retinoblastoom kan ook een gekruist oog dat blijkt in de richting van het oor of in de richting van de neus. Maar nogmaals, dit is een veel voorkomende aandoening, die waarschijnlijk goedaardig te zijn (goedaardige) .; Minder vaak voorkomende symptomen van retinoblastoom te nemen; roodheid en irritatie van de ogen die niet weggaat; verschillen in de kleur van de iris en pupilgrootte; scheuren; staar; bolling van de ogen.

symptomen

Het meest voorkomende symptoom van retinoblastoom is een witachtige ogende pupil. Dit betekent echter niet altijd het kind de ziekte. Kinderen met retinoblastoom kan ook een gekruist oog dat blijkt in de richting van het oor of in de richting van de neus. Maar nogmaals, dit is een veel voorkomende aandoening, die waarschijnlijk goedaardig te zijn (goedaardige) .; Minder vaak voorkomende symptomen van retinoblastoom te nemen; roodheid en irritatie van de ogen die niet weggaat; verschillen in de kleur van de iris en pupilgrootte; scheuren; staar; bolling van de ogen.

Diagnose

Pasgeborenen met een familiegeschiedenis van retinoblastoom moet worden gecontroleerd door een oogarts (oogarts) voor het verlaten van het ziekenhuis. Maar in de meeste gevallen een arts diagnosticeert de toestand na het bericht ouders een afwijking en de kind ogen onderzocht.

Hoe lang duurt het?

Retinoblastoma zal blijven groeien totdat deze wordt behandeld.

Hoe dit de gezondheid aandoening te voorkomen

Er is geen bekende manier om retinoblastoom te voorkomen.

Hoe de behandeling van deze gezondheidstoestand

Behandeling van retinoblastoom zal afhangen

Wanneer naar de dokter te bezoeken

Als u afwijkingen in de ogen van uw kind te zien, neem hem of haar naar de dokter meteen. U kunt worden doorverwezen naar een arts die is gespecialiseerd in de kindertijd oogziekten.

Prognose

Vroege diagnose en behandeling zijn cruciaal voor het opslaan van vision-en leven. De vooruitzichten hangt af van hoeveel de kanker is gegroeid in en buiten het oog.