Retin-A micro actueel

Gebruikt voor Retin-A Micro

Therapeutische klasse: Dermatologische Agent

Chemische Klasse: Retinoïdverbindingen

Een van de tretinoïne crèmes wordt gebruikt om fijne rimpels, donkere vlekken of ruwe huid op het gezicht veroorzaakt door schadelijke stralen van de zon. Het werkt door het lichter maken van de huid, ter vervanging van de oudere huid met nieuwe huid en door het vertragen van de manier waarop het lichaam verwijdert huidcellen die kunnen zijn geschaad door de zon. Tretinoïne werkt het beste wanneer het wordt gebruikt binnen een skin care programma dat de behandelde huid omvat het beschermen tegen de zon. Echter, het doet deze huidproblemen niet volledig of permanent wissen of te veel meer voor de hand liggende veranderingen in de huid, zoals diepe rimpels veroorzaakt door de zon of het natuurlijke verouderingsproces te verbeteren.

Tretinoïne kan ook worden gebruikt om andere huidziekten zoals bepaald door uw arts.

Tretinoïne is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel dit gebruik niet bij productetiket wordt tretinoïne in bepaalde patiënten met de volgende aandoeningen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vóór het gebruik van Retin-A Micro

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Studies over dit geneesmiddel zijn gedaan bij volwassen patiënten, en er is geen specifieke informatie vergelijken gebruik van dit geneesmiddel bij kinderen gebruik in andere leeftijdsgroepen. Kinderen waarschijnlijk huidproblemen als gevolg van de zon. Bij oudere kinderen behandeld voor acne, wordt tretinoïne niet te verwachten dat verschillende bijwerkingen of problemen veroorzaken dan in andere leeftijdsgroepen.

Veel geneesmiddelen zijn niet specifiek onderzocht bij oudere mensen. Daarom kan het niet bekend of ze werken precies dezelfde manier in jongere volwassenen of indien zij veroorzaken verschillende bijwerkingen of problemen bij ouderen. Er is geen specifieke informatie vergelijken met het gebruik van tretinoïne bij patiënten van 50 jaar en ouder met het gebruik in andere leeftijdsgroepen.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die tretinoïne bevatten. Het kan niet specifiek Retin-A Micro zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Het is zeer belangrijk dat u dit geneesmiddel alleen gebruiken zoals aangegeven. Niet meer van het te gebruiken, gebruik het dan niet vaker, en niet te gebruiken voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan leiden tot irritatie van de huid veroorzaken.

Neem dit geneesmiddel niet van toepassing op windburned of zonverbrande huid of op open wonden.

Gebruik dit geneesmiddel in of rond de ogen of lippen, of aan de binnenkant van de neus. Spreid het geneesmiddel uit de buurt van deze gebieden bij de toepassing. Als het geneesmiddel per ongeluk op deze gebieden, wassen met water in een keer.

Dit geneesmiddel komt meestal met de patiënt richtingen. Lees ze zorgvuldig door voordat u het geneesmiddel.

Voor het aanbrengen van tretinoïne, was de huid met een milde zeep of reinigingsmiddel en warm water met behulp van de toppen van je vingers. Dan zachtjes droogdeppen. Niet scrub je gezicht met een spons of washandje. Wacht 20 tot 30 minuten voor de toepassing van dit medicijn om ervoor te zorgen dat de huid volledig droog is. Het toepassen van tretinoïne aan natte huid kan de huid irriteren.

Om de crème of gel vorm van dit geneesmiddel te gebruiken

Om de opgeloste vorm van dit geneesmiddel te gebruiken

Na het aanbrengen van het geneesmiddel, uw handen wassen om een ​​geneesmiddel dat op hen zou kunnen blijven verwijderen.

Correct gebruik van tretinoïne

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, slaat u de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

De gel product is brandbaar en moet uit de buurt van de brand of extreem hoge temperaturen worden gehouden.

Tijdens de eerste 3 weken die u gebruikt tretinoïne, kan uw huid geïrriteerd raken. Ook kan je acne lijkt erger worden voordat het beter wordt. Het kan langer dan 12 weken duren voordat u de volledige verbetering van uw acne merken, zelfs als u het geneesmiddel elke dag gebruikt. Neem contact op met uw zorgverlener op elk gewenst moment huidirritatie ernstig wordt of als uw acne niet binnen 8 tot 12 weken niet verbetert.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Retin-A Micro

Vermijd het wassen van de huid behandeld met tretinoïne ten minste 1 uur na het aanbrengen.

Vermijd het gebruik van actuele geneeskunde op hetzelfde gebied binnen 1 uur vóór of na het gebruik van tretinoïne. Anders kan tretinoïne niet goed werken of huidirritatie optreden.

Tenzij uw arts u anders, is het vooral belangrijk om te voorkomen dat met behulp van de volgende huid producten op hetzelfde gebied als tretinoïne

Met behulp van deze producten samen met tretinoïne kunnen lichte tot ernstige irritatie van de huid veroorzaken. Hoewel huidirritatie kan optreden, sommige artsen soms mogelijk benzoylperoxide voor gebruik met tretinoïne behandeling van acne. Gewoonlijk tretinoïne wordt toegepast nachts, zodat het geen problemen veroorzaakt met andere topische producten mogelijk tijdens de dag. Neem contact op met uw arts voordat u actueel geneesmiddelen met tretinoïne.

Tijdens de eerste 6 maanden van het gebruik, vermijd overbelichting de behandelde gebieden aan zonlicht, wind, of koud weer. De huid meer vatbaar voor zonnebrand, droogte of irritatie, vooral tijdens de eerste 2 of 3 weken. Echter, je moet niet stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel, tenzij de irritatie van de huid wordt te ernstig. Vergeet niet een hoogtezon niet gebruiken.

Om tretinoïne werk goed te helpen, maken regelmatig gebruik van zonnebrandcrème of Zonwerende lotions met een zonbeschermingsfactor (SPF) van ten minste 15. Ook, dragen beschermende kleding en hoeden, en crèmes, lotions of moisturizers passen vaak.

Neem contact op met uw arts op elk gewenst moment je huid te droog en geïrriteerd. Uw zorgverlener kan u helpen kiezen van de juiste huid producten voor u om droge huid en irritatie verminderen en kunnen onder meer de volgende

Retin-A Micro Side Effects

tretinoïne actueel

In sommige dierlijke studies is aangetoond dat tretinoïne huidirritatie tumoren sneller ontwikkelen wanneer het behandelde gebied wordt blootgesteld aan ultraviolet licht (zonlicht of kunstmatig zonlicht vanaf een hoogtezon). Andere studies hebben niet hetzelfde resultaat weergegeven en studies moeten worden gedaan. Het is niet bekend of tretinoïne tumoren veroorzaakt sneller in mensen te ontwikkelen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

De bijwerkingen zullen verdwijnen nadat u stopt met het gebruik van tretinoïne. Op de zeldzame kans dat uw huidskleur verandert, dit effect kan duren enkele maanden voordat je huidskleur weer normaal is.

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Photoaging van de huid tretinoïne actueel, Retin-A, Renova, Atralin, Avita, Altinac, Refissa

Acne doxycycline, clindamycine actueel, erytromycine actueel, tetracycline actueel, minocycline, Accutane, tretinoïne actueel

Lichen sclerosus prednison, triamcinolon, betamethason actueel, clobetasol actueel, tretinoïne actueel, Retin-A, Deltasone, Diprolene