repaglinide (oraal) beschrijving en merknamen

Repaglinide wordt gebruikt voor de behandeling van type 2 diabetes. Als u type 2 diabetes, is insuline nog steeds geproduceerd door de alvleesklier. Soms is de hoeveelheid insuline die je produceert mag niet genoeg zijn, of uw lichaam mogelijk niet goed worden gebruikt en je kan nog meer nodig hebt. Repaglinide werkt door het veroorzaken van uw alvleesklier meer insuline vrij te geven in de bloedstroom. Repaglinide kan alleen of met een ander oraal diabetes geneesmiddel, genaamd metformine worden gebruikt.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Studies over dit geneesmiddel is alleen gedaan bij volwassen patiënten, en er is geen specifieke informatie te vergelijken gebruik van repaglinide bij kinderen met het gebruik in andere leeftijdsgroepen.

Dit geneesmiddel is getest in een beperkt aantal patiënten van 65 jaar of ouder en heeft niet aangetoond dat verschillende bijwerkingen of problemen veroorzaken bij oudere mensen dan nu het geval bij jongere volwassenen. Echter, de eerste tekenen van een lage bloedsuikerspiegel zijn niet gemakkelijk gezien of helemaal niet voorkomen bij oudere patiënten. Dit kan tijdens de behandeling de kans op lage ontwikkelen bloedsuikerspiegel verhogen.

Tablet

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

allergieën

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Pediatric

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

geriatrisch

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

andere interacties

Volg zorgvuldig de speciale maaltijd plan uw arts u gaf. Dit is het belangrijkste onderdeel van de controle van uw conditie en is nodig als het geneesmiddel niet goed. Ook, regelmatig sporten en test voor suiker in uw bloed of urine zoals aangegeven.

Andere medische problemen

Dit geneesmiddel wordt meestal 15 minuten vóór een maaltijd, maar kan tot 30 minuten worden genomen voor een maaltijd.

doseren

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Bel uw arts of apotheker om instructies.

Je moet een dosis van repaglinide overslaan als een maaltijd wordt overgeslagen en voeg een dosis van repaglinide als u een extra maaltijd te eten.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Uw arts wilt uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken, vooral tijdens de eerste weken van dit geneesmiddel neemt u.

Het is zeer belangrijk om zorgvuldig instructies van uw zorgteam over de te volgen

In geval van nood-Er kan een moment dat u noodhulp voor een probleem veroorzaakt door uw diabetes nodig hebben. U moet worden voorbereid op noodsituaties. Het is een goed idee om een ​​medische identificatie (ID) armband of nek ketting te dragen te allen tijde. Ook dragen een ID-kaart in uw portemonnee of tas die zegt dat je diabetes hebt en een lijst van al uw geneesmiddelen.

Teveel repaglinide kan een lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) veroorzaken. Lage bloedsuikerspiegel kan ook optreden als u repaglinide met een ander middel tegen diabetes, vertraging of een maaltijd overslaat of een snack, meer bewegen dan normaal, alcohol drinkt, of niet kan eten als gevolg van misselijkheid of braken. Symptomen van een lage bloedsuikerspiegel moeten worden behandeld voordat ze leiden tot bewusteloosheid (flauwvallen). Verschillende mensen kunnen verschillende symptomen van een lage bloedsuikerspiegel te voelen. Het is belangrijk dat je leert welke symptomen van een lage bloedsuikerspiegel heb je meestal, zodat u deze snel kunnen behandelen.

Symptomen van een lage bloedsuikerspiegel onder meer angst, gedrag te veranderen lijkt op dronkenschap, wazig zien, koud zweet, verwardheid, koele, bleke huid, moeite met denken, slaperigheid, extreme honger, snelle hartslag, hoofdpijn (voortgezette), misselijkheid, nervositeit, nachtmerries , onrustig slapen, trillen, onduidelijke spraak, of ongewone vermoeidheid of zwakte.

Als de symptomen van een lage bloedsuikerspiegel ontstaan, eet glucose tabletten of gel, glucosestroop, honing, of suikerklontjes, of drinken vruchtensap, nondiet frisdrank of suiker opgelost in water om de symptomen te verlichten. Controleer ook uw bloed te lage bloedsuikerspiegel. Krijgen om een ​​arts of een ziekenhuis meteen als de symptomen niet verbeteren. Iemand moet bellen voor dringende hulp onmiddellijk als ernstige symptomen zoals stuipen (aanvallen) of bewusteloosheid optreden. Eten of drinken moeten niet worden gedwongen omdat de patiënt zou kunnen stikken van niet goed slikken.

Hyperglykemie (hoge bloedsuikerspiegel) kan optreden als u niet genoeg nemen of overslaan van een dosis van uw bloedglucoseverlagende geneesmiddelen, te veel eten of niet uw maaltijd plan niet volgen, koorts of infectie, of niet zo veel als normaal uit te oefenen.

gemiste Dosis

Symptomen van een hoge bloedsuikerspiegel omvatten wazig zien, slaperigheid, droge mond, een rode droge huid, fruit-achtige adem geur, vaak plassen, ketonen in de urine, verlies van eetlust, maagpijn, misselijkheid of braken, vermoeidheid, onrustige ademhaling (snel en diep), bewusteloosheid, of ongewone dorst.

opslagruimte

Als de symptomen van een hoge bloedsuikerspiegel optreden, controleer dan uw bloedsuikerspiegel en neem contact op met uw arts voor instructies.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.