Reglan

Metoclopramide behandeling kan tardieve dyskinesie, een ernstige bewegingsstoornis die vaak onomkeerbaar leiden. Het risico wordt verhoogd met de duur van de behandeling en de totale cumulatieve dosis. Staak metoclopramide therapie bij patiënten die tekenen of symptomen van tardieve dyskinesie te ontwikkelen. Er is geen bekende behandeling voor tardieve dyskinesie, hoewel de symptomen kunnen verminderen of verdwijnen na metoclopramide staken. Langdurige behandeling met metoclopramide (meer dan 12 weken) moet worden vermeden in alle, maar zeldzame gevallen waarin de therapeutische voordelen opwegen tegen de risico’s.

Gebruikt Voor Reglan

Therapeutische klasse: Antiemetic

Farmacologische klasse: Dopamine Antagonist

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel deze toepassingen niet zijn opgenomen in de etikettering van producten, wordt metoclopramide gebruikt in bepaalde patiënten met de volgende medische aandoeningen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van metoclopramide in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Voordat u Reglan

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van metoclopramide bij ouderen zou beperken. Oudere patiënten hebben meer kans op bijwerkingen zoals tardieve dyskinesie, verwardheid of sufheid, en leeftijdsgebonden nierproblemen, die een aanpassing van de dosis voor patiënten die metoclopramide nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die metoclopramide bevatten. Het kan niet specifiek Reglan zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Om dit te doen kan de kans op bijwerkingen verhogen.

Dit geneesmiddel moet komen met een Medication Guide. Het is zeer belangrijk dat u lezen en begrijpen van deze informatie. Zorg ervoor dat u uw arts te vragen over alles wat je niet begrijpt.

Neem dit geneesmiddel op een lege maag, ten minste 30 minuten voor de maaltijd en voor het slapengaan. Bent u vergeten en neem het met voedsel, hoeft de dosis niet te herhalen.

Als u gebruik maakt van de uiteenvallende tablet, zorg ervoor dat uw handen droog zijn voordat u de tablet af te handelen. Heeft de blisterverpakking dat de tablet bevat totdat u klaar bent om het te nemen zijn niet open. Haal de tablet uit de blisterverpakking door het afpellen van de folie, dan is het nemen van de tablet uit. Druk niet op de tablet door de folie. Leg de tablet op uw tong. Het moet snel smelten. Als de tablet breekt of verkruimelt voordat je het, gooi het weg en krijgen een nieuwe tablet uit de blisterverpakking.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Correct gebruik van metoclopramide

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel goed werkt.

Dit geneesmiddel zal toevoegen aan de gevolgen van alcohol en andere CZS-depressiva (geneesmiddelen die u slaperig of minder alert te maken). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor hooikoorts of verkoudheid, sedativa, tranquillizers, of slapen geneeskunde; recept pijnstillers of verdovende middelen, medicijnen voor epileptische aanvallen of barbituraten, spierverslappers, of anesthetica, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica. Neem contact op met uw arts voordat u een van deze geneesmiddelen tijdens het gebruik van metoclopramide.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat sommige mensen duizelig, licht in het hoofd, slaperig of minder alert zijn dan ze normaal geworden. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of niet alert zijn te doen.

Dit geneesmiddel kan tardieve dyskinesie (een bewegingsstoornis) veroorzaken. Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts meteen als u een van de volgende symptomen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel: lippen smakken of tuiten, puffen van de wangen, snelle of worm-achtige bewegingen van de tong, ongecontroleerde kauwen bewegingen, of ongecontroleerde bewegingen van de armen en benen. Het risico van tardieve dyskinesie is hoger als u dit geneesmiddel langer dan 12 weken in beslag nemen. Behandeling langer dan 12 weken moet worden vermeden bij bijna zeldzame gevallen.

Vertel het uw arts meteen als u de volgende symptomen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel: onvermogen om de ogen te bewegen, verhoogde knipperen of spasmen van de oogleden, moeite met ademhalen, spreken of slikken; ongecontroleerde tong bewegingen; ongecontroleerde draaiende bewegingen van de hals, romp, armen of benen, ongewone gezichtsuitdrukkingen, of zwakte van de armen en benen.

Stop met het innemen van dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts meteen als u een van de volgende symptomen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel: convulsies (aanvallen), moeilijkheden met ademhalen, een snelle hartslag, hoge koorts, hoge of lage bloeddruk, verhoogde transpiratie; verlies van controle over de blaas, ernstige spierstijfheid; ongewoon bleke huid, of vermoeidheid. Dit kunnen symptomen van een ernstige aandoening genaamd maligne neurolepticasyndroom (NMS).

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Reglan

U kan duizeligheid, hoofdpijn, of nervositeit wanneer u stopt met het gebruik van dit geneesmiddel. Deze bijwerkingen zouden verdwijnen. Neem contact op met uw arts als een van de bijwerkingen blijven of als u vragen heeft over hen.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Reglan Side Effects

Reglan (metoclopramide)

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Gastroparese metoclopramide, Metozolv ODT, Propulsid

Misselijkheid / braken promethazine, lorazepam, hydroxyzine, Ativan, ondansetron, Zofran

Migraine diclofenac, metoclopramide, sumatriptan, Imitrex, Maxalt, cyproheptadine

GERD omeprazol, pantoprazol, Nexium, ranitidine, Prilosec, Protonix