rebound hoofdpijn

Rebound hoofdpijn (medicatie-overmatig hoofdpijn) worden veroorzaakt door regelmatige, langdurig gebruik van medicatie hoofdpijn, zoals migraine te behandelen. Pijnstillers bieden hulp voor incidenteel hoofdpijn. Maar als je ze een week langer dan een paar dagen, kunnen zij rebound hoofdpijn veroorzaken.

Het lijkt erop dat eventuele medicatie genomen voor de verlichting van de pijn kan veroorzaken rebound hoofdpijn, maar alleen als u al een hoofdpijn aandoening. Pijnstillers regelmatig genomen voor een andere aandoening, zoals artritis, hebben niet aangetoond dat rebound hoofdpijn bij mensen die nog nooit een hoofdpijn stoornis veroorzaken.

Rebound hoofdpijn meestal stoppen wanneer u stopt met het nemen van de pijnstillers. Het is moeilijk op de korte termijn, maar uw arts kan u helpen verslaan rebound hoofdpijn voor de lange termijn verlichting.

Tekenen en symptomen van rebound hoofdpijn kan verschillen afhankelijk van het type van de oorspronkelijke hoofdpijn wordt behandeld en de gebruikte medicatie. Rebound hoofdpijn hebben de neiging om

Andere tekenen en symptomen kunnen zijn

Af en toe hoofdpijn komen vaak voor. Maar het is belangrijk om uw hoofdpijn serieus te nemen. Sommige soorten hoofdpijn kan levensbedreigend zijn.

Roep onmiddellijk medische hulp als je hoofdpijn

Wanneer een arts te zien

Wat je kunt doen

Raadpleeg uw arts als

Rebound hoofdpijn kan ontwikkelen als u regelmatig gebruikt hoofdpijn medicatie. Hoewel de kans op medicatie-overmatig hoofdpijn varieert afhankelijk van de medicatie, eventuele acute hoofdpijn medicatie kunnen leiden tot hoofdpijn rebound, inclusief

Wat te verwachten van uw arts

Combinatie pijnstillers. Over-the-counter (OTC) pijnstillers die cafeïne, aspirine en paracetamol (Excedrin, anderen) te combineren zijn voorkomende boosdoeners. Deze groep omvat ook voorgeschreven medicijnen zoals Fiorinal, die de kalmerende Butalbital bevat.

Wat u kunt doen in de tussentijd

-Butalbital bevattende verbindingen hebben een bijzonder hoog risico op het veroorzaken rebound hoofdpijn, dus het is best niet om hen naar de behandeling van hoofdpijn. Als je nemen dit soort drug, beperken het gebruik ervan tot niet meer dan vier dagen per maand.

Het doorbreken van de cyclus

Dagelijkse doses van cafeïne – van je ‘s ochtends koffie, je’ s middags frisdrank, en pijnstillers en andere producten die dit licht stimulerend – kan rebound hoofdpijn brandstof, als goed. Lees productlabels om ervoor te zorgen dat je niet je systeem bedrading met meer cafeïne dan je denkt.

ziekenhuisopname

Risicofactoren voor het ontwikkelen rebound hoofdpijn omvatten

preventieve medicijnen

Je bent waarschijnlijk beginnen met het zien van uw huisarts of een huisarts. Je kan dan worden doorverwezen naar een arts die is gespecialiseerd in aandoeningen van het zenuwstelsel (neuroloog).

Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen.

Voor rebound hoofdpijn, een aantal vragen te stellen aan uw arts omvatten

Aarzel niet om een ​​andere vragen te stellen.

De arts zal vragen over uw hoofdpijn, zoals vragen wanneer ze begonnen en wat zij zin in heeft. Hoe meer de arts weet over je hoofdpijn en medicatie gebruik, hoe beter de zorg die hij of zij in staat zijn om te voorzien zal zijn. Uw arts kan vragen

Tot uw afspraak, neem uw medicatie alleen zoals voorgeschreven door uw arts en zorg voor jezelf. Gezonde leefgewoonten – zoals het krijgen van voldoende slaap, het eten van veel fruit en groenten, en het krijgen van regelmatige lichaamsbeweging – kunnen helpen bij het voorkomen van hoofdpijn. Vermijd bekende hoofdpijn triggers.

Een hoofdpijn dagboek kan zeer nuttig zijn voor uw arts. Blijf op de hoogte van wanneer uw hoofdpijn optreden, de ernst en de duur, wat je aan het doen waren toen de hoofdpijn begon, en wat uw reactie op de hoofdpijn was.

De diagnose van reboundhoofdpijn gewoonlijk in een geschiedenis van chronische hoofdpijn en veelvuldig gebruik van medicatie. Testen meestal niet nodig.

Om de cyclus van rebound hoofdpijn te breken, moet u uw pijnstillers te beperken. Afhankelijk van de drugs je neemt, kan uw arts adviseren het stoppen van de medicatie meteen of geleidelijk de dosis te verlagen.

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Wanneer u uw medicatie te stoppen, verwachten dat uw hoofdpijn erger worden voordat ze beter. Drugsverslaving kan een risicofactor voor geneesmiddelen die resulteren in een rebound hoofdpijn, en je kan ontwenningsverschijnselen, zoals nervositeit, rusteloosheid, misselijkheid, braken, slapeloosheid of constipatie. Deze symptomen duren van twee tot 10 dagen, maar kan gedurende enkele weken.

Uw arts kan verschillende behandelingen voorschrijven om te helpen verlichten hoofdpijn en de bijwerkingen geassocieerd met drugs terugtrekking. Dit staat bekend als bridge of overgangsmaatregelen therapie en behandelingen kunnen omvatten niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, corticosteroïden of dihydroergotamine, een ergot vaak gegeven via een ader (intraveneus).

Soms is het best om in een gecontroleerde omgeving, wanneer u stopt met het nemen van pijnstillers. Een kort verblijf in het ziekenhuis kan worden aanbevolen als u

Nadat u de rebound-hoofdpijn cyclus heb gebroken, blijven samenwerken met uw arts om relapsing te voorkomen en een veiligere manier om uw hoofdpijn te beheren. Tijdens of na de terugtrekking, kan uw arts een van de volgende dagelijkse preventieve medicatie voorschrijven

Deze medicijnen kunnen helpen bij de controle van uw pijn zonder het risico van rebound hoofdpijn. Als je voorzichtig bent, kunt u in staat om een ​​medicijn specifiek bedoeld voor pijn tijdens toekomstige hoofdpijn aanvallen. Zorg ervoor dat u medicijnen precies zoals voorgeschreven.

Tijdens dit gesprek therapie leer je manieren om te gaan met je hoofdpijn. In CGT, je ook werken aan een gezonde leefgewoonten en het bijhouden van een dagboek hoofdpijn.

Voor veel mensen, aanvullende of alternatieve therapieën aanbieden verlichting van hoofdpijn. Echter, niet alle aanvullende of alternatieve therapieën onderzocht als hoofdpijn behandelingen, en anderen moeten verder onderzoek.

Bespreek de risico’s en voordelen van de aanvullende behandeling met uw arts.

U vindt het misschien nuttig zijn om met andere mensen die door dezelfde ervaring die je hebt met geweest praten. Vraag uw arts of er steungroepen in uw omgeving, of contact opnemen met de National Headache Foundation in www.headaches.org of 888-643-5552.

Om te voorkomen dat rebound hoofdpijn

Het verzorgen van jezelf kan helpen voorkomen dat de meeste hoofdpijn.

een bezoek aan uw arts