rebound hoofdpijn behandelingen en drugs

Om de cyclus van rebound hoofdpijn te breken, moet u uw pijnstillers te beperken. Afhankelijk van de drugs je neemt, kan uw arts adviseren het stoppen van de medicatie meteen of geleidelijk de dosis te verlagen.

Wanneer u uw medicatie te stoppen, verwachten dat uw hoofdpijn erger worden voordat ze beter. Drugsverslaving kan een risicofactor voor geneesmiddelen die resulteren in een rebound hoofdpijn, en je kan ontwenningsverschijnselen, zoals nervositeit, rusteloosheid, misselijkheid, braken, slapeloosheid of constipatie. Deze symptomen duren van twee tot 10 dagen, maar kan gedurende enkele weken.

Uw arts kan verschillende behandelingen voorschrijven om te helpen verlichten hoofdpijn en de bijwerkingen geassocieerd met drugs terugtrekking. Dit staat bekend als bridge of overgangsmaatregelen therapie en behandelingen kunnen omvatten niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, corticosteroïden of dihydroergotamine, een ergot vaak gegeven via een ader (intraveneus).

Soms is het best om in een gecontroleerde omgeving, wanneer u stopt met het nemen van pijnstillers. Een kort verblijf in het ziekenhuis kan worden aanbevolen als u

Het doorbreken van de cyclus

ziekenhuisopname

Nadat u de rebound-hoofdpijn cyclus heb gebroken, blijven samenwerken met uw arts om relapsing te voorkomen en een veiligere manier om uw hoofdpijn te beheren. Tijdens of na de terugtrekking, kan uw arts een van de volgende dagelijkse preventieve medicatie voorschrijven

Deze medicijnen kunnen helpen bij de controle van uw pijn zonder het risico van rebound hoofdpijn. Als je voorzichtig bent, kunt u in staat om een ​​medicijn specifiek bedoeld voor pijn tijdens toekomstige hoofdpijn aanvallen. Zorg ervoor dat u medicijnen precies zoals voorgeschreven.

preventieve medicijnen

Tijdens dit gesprek therapie leer je manieren om te gaan met je hoofdpijn. In CGT, je ook werken aan een gezonde leefgewoonten en het bijhouden van een dagboek hoofdpijn.

Cognitieve gedragstherapie (CGT)