Rebetol (ribavirine) gebruikt, dosering, bijwerkingen

Wat is Rebetol?

Rebetol moet worden gebruikt samen met een interferon alfa product (zoals Pegasys, PegIntron Sylatron of Intron A) voor de behandeling van chronische hepatitis C.

Rebetol kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Je moet Rebetol niet gebruiken als u een auto-immune hepatitis, een ernstige nierziekte, of een hemoglobine bloedcel stoornis.

Belangrijke gegevens

Bel uw arts onmiddellijk als u bleke of vergeelde huid, donker gekleurde urine, koorts, verwarring, pijn op de borst, zwakte of moeite met ademhalen.

Rebetol is niet effectief wanneer het alleen wordt gebruikt. Het moet worden gebruikt samen met een interferon alfa product. Je moet niet ribavirine met didanosine.

Rebetol kan geboorteafwijkingen of de dood veroorzaken bij een ongeboren baby. Geen gebruik maken van dit geneesmiddel als u zwanger bent, of als u een man bent en uw seksuele partner zwanger is. Gebruik 2 vormen van anticonceptie om zwangerschap te voorkomen, terwijl beide sekspartner Rebetol inneemt, en gedurende ten minste 6 maanden na de behandeling eindigt. Vertel het uw arts meteen als een zwangerschap optreedt tijdens de moeder of de vader is het nemen van Rebetol.

In zeldzame gevallen kan ribavirine fatale hartproblemen veroorzaken. Get dringende medische hulp als u pijn op de borst.

Voordat u dit geneesmiddel

Je moet Rebetol niet gebruiken als u allergisch bent voor ribavirine zijn, of als u

een hemoglobine bloedcel stoornis zoals sikkelcelanemie of thalassemie

autoimmuun hepatitis

ernstige nierziekte

als u ook didanosine (Videx); of

als u zwanger bent, of als u een man wiens seksuele partner zwanger is.

Je moet Rebetol geen rekening met peginterferon alfa-2a als u

autoimmune hepatitis; of

ernstige leverziekte (vooral cirrose).

Om ervoor te zorgen Rebetol veilig is voor u, vertel uw arts als u

hartziekte

een bloedcel aandoening zoals bloedarmoede (laag aantal rode bloedcellen)

ademhalingsproblemen

problemen met het gezichtsvermogen

leverproblemen anders dan hepatitis C

een schildklier aandoening

nierziekte

human immunodeficiency virus (HIV of AIDS)

suikerziekte

Hoe moet ik nemen Rebetol?

een geschiedenis van depressie, een psychische aandoening, of zelfmoordpoging

een geschiedenis van orgaantransplantatie; of

Als je ooit hebt ontvangen behandeling voor hepatitis C die niet goed werkte.

Rebetol kan geboorteafwijkingen of de dood veroorzaken bij een ongeboren baby. Mogelijk moet u een negatieve zwangerschapstest hebben voordat u dit geneesmiddel en elke maand tijdens de behandeling.

Als je een vrouw bent, weet Rebetol niet in als u zwanger bent.

Als je een man bent, gebruik dit geneesmiddel niet nemen als je seksuele partner zwanger is. Een ongeboren baby kan ook worden geschaad als een man vader van het kind, terwijl hij neemt Rebetol.

Gebruik minimaal 2 effectieve vormen van anticonceptie om zwangerschap te voorkomen, terwijl beide sekspartner neemt ribavirine. Blijven gebruiken 2 vormen van anticonceptie gedurende ten minste 6 maanden na de behandeling eindigt.

Vertel het uw arts meteen als een zwangerschap optreedt tijdens de moeder of de vader is het nemen van ribavirine.

Als een zwangerschap optreedt, kan uw naam worden vermeld op een zwangerschap register. Dit is het resultaat van de zwangerschap volgen en dat de effecten van ribavirine op de baby te evalueren.

Het is niet bekend of ribavirine overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. U mag geen borstvoeding geven tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Rebetol is niet goedgekeurd voor gebruik door iedereen die jonger dan 3 jaar oud.

Ribavirine kan op de groei bij kinderen. Vertel uw arts als uw kind niet groeit in een normaal tempo tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Neem Rebetol precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Neem dit geneesmiddel niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Rebetol is niet effectief wanneer het alleen gebruikt voor de behandeling van hepatitis C. Het moet samen met een interferon alfa product worden gebruikt.

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Met voedsel.

Niet fijn, kauwen, breken, of open een capsule. Slik de tablet geheel. Vertel uw arts als u problemen met slikken van de capsule te hebben.

Wat moet ik vermijden, waarbij rekening Rebetol?

Meet vloeibare medicijn met de doseerspuit voorzien, of met een speciale dosis maatlepel of medicijnen beker. Als u niet beschikt over een dosis-meetapparaat, vraag dan uw apotheker om een.

Gebruik Rebetol regelmatig naar het meest profiteren. Haal je recept bijgevuld voordat je uitgeput van de geneeskunde volledig uit te voeren.

Drink extra vloeistoffen terwijl u rekening Rebetol van het krijgen uitgedroogd te houden, in het bijzonder tijdens het sporten of bij warm weer.

Rebetol bijwerkingen

Rebetol kan droge mond, die kunnen leiden tot tandbederf of tandvleesaandoeningen veroorzaken. Als u moet overgeven terwijl u dit geneesmiddel, spoel je mond met water om schade aan uw tanden of tandvlees te voorkomen. Zorg ervoor dat u regelmatig naar de tandarts examens tijdens het gebruik van deze medicatie.

Store Rebetol capsules bij kamertemperatuur weg van vocht, warmte en licht.

Store vloeistof (drank) in de koelkast. Sta niet toe dat het invriezen.

Neem de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Geen extra medicijnen te nemen om de gemiste dosis.

Vermijd het drinken van alcohol. Het kan het risico op leverbeschadiging verhogen.

Het gebruik van dit geneesmiddel zal niet voorkomen dat u van passerende hepatitis aan andere mensen. Volg de instructies van uw arts over hoe om te voorkomen dat het passeren van de ziekte aan een andere persoon.

Get dringende medische hulp als u symptomen van een allergische reactie op Rebetol hebben: netelroos; ademhalingsproblemen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Rebetol kan leiden tot bloedarmoede. In zeldzame gevallen kan dit leiden tot fatale hartproblemen. Get dringende medische hulp als u pijn op de borst.

Bel meteen als u uw arts

problemen met uw visie

ernstige pijn in uw bovenste maag verspreiden naar uw rug, misselijkheid, braken, diarree

stekende pijn op de borst, piepende ademhaling, kortademigheid

ernstige depressie, gedachten over zelfmoord, of gedachten over het kwetsen van iemand anders

tekenen van een ernstige bloedarmoede – bleke of vergeelde huid, donker gekleurde urine, verwarring of zwakte; of

andere tekenen van lage bloedcellen – koorts, rillingen, griepachtige symptomen, gezwollen tandvlees, zweertjes in de mond, huidzweren, blauwe plekken, ongewone bloeden, licht gevoel in het hoofd.

Vaak Rebetol bijwerkingen kunnen zijn

misselijkheid, griepachtige symptomen, vermoeidheid

koorts, koude rillingen of schudden

hoofdpijn

stemmingswisselingen, gevoel prikkelbaar

Welke andere drugs zullen Rebetol beïnvloeden?

spierpijn; of

maagpijn, braken, verlies van eetlust.

Rebetol (ribavirine)

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Vertel uw arts over al uw huidige medicijnen en eventuele u start of stopt met het gebruik, in het bijzonder

azathioprine; of

geneesmiddelen voor de behandeling van HIV of AIDS.

Deze lijst is niet compleet. Andere geneesmiddelen kunnen interageren met ribavirine, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Niet alle mogelijke interacties worden vermeld in deze medicatie gids.

7.01.2015-11-06, 10:57:44.

Zwangerschap Categorie X Niet voor gebruik tijdens zwangerschap

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

Hepatitis C Harvoni, ribavirine, Sovaldi, sofosbuvir, Zepatier, Daklinza, Pegasys, daclatasvir, ledipasvir / sofosbuvir, Viekira Pak, simeprevir, interferon alfa-2b, PegIntron, Ribasphere, peginterferon alfa-2a, Olysio, Copegus, Technivie, Intron A, boceprevir, Roferon-A, Incivek, Infergen