Raynaud’s fenomeen

Raynaud’s fenomeen

Deze publicatie bevat algemene informatie over het fenomeen van Raynaud. Het beschrijft wat het fenomeen van Raynaud is, wie het wordt, en wat gebeurt er tijdens een aanval. Ook wordt uitgelegd hoe Raynaud’s fenomeen is gediagnosticeerd en behandeld. Aan het eind is een lijst van de belangrijkste woorden om u te helpen de termen die in deze publicatie te begrijpen. Als u nog vragen na het lezen van deze publicatie, kunt u om ze te bespreken met uw arts.

Raynaud’s fenomeen is een aandoening die de bloedvaten in de extremiteiten-algemeen, de vingers en tenen beïnvloedt. Het wordt gekenmerkt door episodische aanvallen, genaamd vasospastische aanvallen, waarbij de bloedvaten in de cijfers (vingers en tenen) vernauwen (smalle), meestal op lage temperaturen en / of emotionele stress. Als deze situatie zich voordoet op zijn eigen, heet het primaire fenomeen van Raynaud. Wanneer het zich voordoet met een andere aandoening, zoals sclerodermie of lupus, wordt het genoemd secundair fenomeen van Raynaud.

Hoewel mensen van alle leeftijden fenomeen van Raynaud kan hebben, begint de primaire vorm meestal vóór de leeftijd van 30 en vaak in de familie zit. Vrouwen zijn vaker dan mannen om het fenomeen van Raynaud hebben. Het lijkt vaker voor bij mensen die in koudere klimaten leven te zijn. Dit is waarschijnlijk waar, omdat mensen met de aandoening hebben meer Raynaud aanvallen tijdens periodes van kouder weer. Voor hoogste de symptomen licht en niet geassocieerd met een bloedvat of weefselschade.

De meeste mensen met Raynaud-fenomeen de primaire vorm die niet geassocieerd is met een onderliggende ziekte. In feite, in deze individuen men denkt dat het overdreven normale reacties op koude temperatuur en / of stress.

Wanneer Raynaud-fenomeen wordt veroorzaakt door of geassocieerd met een onderliggende ziekte, wordt aangeduid als secundaire fenomeen van Raynaud. Secundaire Raynaud verschijnen meestal beginnen later in het leven dan de primaire.

Het is gebruikelijk dat patiënten met bindweefsel ziekte van Raynaud fenomeen. Het komt in meer dan 90 procent van de mensen met sclerodermie. Het is ook vaak voor bij mensen met systemische lupus erythematosus, reumatoïde artritis, en het syndroom van Sjögren. Secundaire Raynaud-fenomeen kan ook worden geassocieerd met ziekten van de slagaders, roken en overmatig en andere verwondingen die trauma veroorzaken aan de handen en polsen. En het kan worden gekoppeld aan bepaalde geneesmiddelen zoals chemotherapeutische middelen of chemicaliën, zoals vinylchloride.

Aanvallen van Raynaud-fenomeen wordt veroorzaakt door een intensivering van de natuurlijke reactie van het lichaam tegen koude. Wanneer een persoon wordt blootgesteld aan lage, normale reactie van het lichaam om het warmteverlies te vertragen en bewaart zijn kerntemperatuur. Bloedvaten in het oppervlak van de huid worden genoemd thermoregulatie schepen omdat ze reageren op veranderingen in de omgevingstemperatuur. Normale kerntemperatuur, deze gespecialiseerde bloedvaten in het huidoppervlak samentrekken houden en bewegen bloed van slagaders nabij het oppervlak aderen dieper in het lichaam. Maar voor mensen die het fenomeen van Raynaud, de temperatuurregelingssystemen schepen overreageren op blootstelling aan kou met plotselinge en intense krampachtige samentrekkingen van deze kleine bloedvaten die bloed naar de huid van de vingers, tenen, oren, gezicht en andere delen van het lichaam.

Zodra een aanval begint, kan een persoon drie fasen ervaren (maar niet alle mensen hebben alle drie) van de huid kleurveranderingen-meestal van wit naar blauw naar rood in de vingers of tenen. Witheid (zogenaamde bleekheid) kunnen optreden als gevolg van spasmen van de arteriolen (kleine takken van een slagader) en de resulterende ineenstorting van de slagaders die de vingers en tenen. Blauwheid (cyanose) kan verschijnen, omdat de vingers of tenen niet genoeg zuurstofrijk bloed. Ten slotte, zoals de kleine slagaders verwijden (ontspannen) en het bloed terug naar de cijfers, kan roodheid (rubor) optreden.

Tijdens de aanval, kan de vingers of tenen koud en gevoelloos als de bloedtoevoer naar hen wordt onderbroken. Als de aanval eindigt en de doorbloeding terugkeert, vingers of tenen kunnen kloppen en tintelen. Gewoonlijk zal de bloedtoevoer naar de huid laag blijven totdat de huid wordt opgewarmd. Na verwarmen duurt gewoonlijk 15 minuten tot normale bloedstroom hersteld tot de huid.

De meeste artsen vinden het vrij gemakkelijk om het fenomeen van Raynaud diagnose maar het moeilijker om de vorm van de aandoening te identificeren.

Artsen kunnen nu onderscheiden primair uit fenomeen secundaire Raynaud met een complete anamnese en lichamelijk onderzoek. Soms wordt speciaal bloedonderzoek nodig. Als de evaluatie en speciale testen studies normaal, dan is de diagnose van primaire fenomeen van Raynaud kan worden gemaakt en het is onwaarschijnlijk te veranderen in een secundaire vorm.

Een paar tests kan de arts helpen onderscheid te maken tussen primaire en secundaire fenomeen van Raynaud. Zij zijn

De doelstellingen van de behandeling zijn het aantal en de ernst van aanvallen verminderen en weefselbeschadiging en weefsel in de vingers en tenen voorkomen. De meeste artsen zijn conservatief behandelen van patiënten met primaire fenomeen van Raynaud omdat ze niet weefselschade krijgen. Voor deze patiënten, artsen hebben de neiging aan te bevelen nondrug behandelingen alvorens naar medicijnen. Voor patiënten met secundaire fenomeen van Raynaud, zijn medicijnen vaker voorgeschreven, omdat ernstige aanvallen met zweren of weefselbeschadiging hebben meer kans.

In de meest ernstige gevallen, Raynaud oorzaken zweren en ernstige weefselbeschadiging die niet reageert op medicijnen. De arts kan een chirurgische procedure genaamd een digitale sympathectomie met adventitiaal strippen (welke omvat het verwijderen van het weefsel en zenuwen rond de bloedvaten die de betrokken cijfers) gebruikt. Hoewel dit kan resulteren in het verminderen van symptomen en genezende weefsel, het helpt slechts tijdelijk en wordt gereserveerd voor moeilijke gevallen.

De meest voorkomende behandelingen en zelfhulpmaatregelen worden hieronder beschreven.

De volgende nondrug behandelingen en zelfhulp maatregelen kan de ernst van Raynaud aanvallen te verminderen en het bevorderen van het algemeen welzijn.

Mensen die secundaire Raynaud fenomeen moeten met hun arts overleggen voordat de uitoefening van buiten in koud weer.

Mensen met een fenomeen secundaire Raynaud hebben meer kans dan die met de primaire vorm te worden behandeld met medicijnen. 1 Hoewel er geen medicijnen door () goedgekeurd voor Raynaud, veel artsen van mening dat de meest effectieve en veilige geneesmiddelen voor het fenomeen van Raynaud zijn calciumkanaalblokkers. Deze geneesmiddelen, die worden gebruikt om hoge bloeddruk, werken door het ontspannen van de gladde spier en verwijden van de kleine bloedvaten.

Sommige patiënten hebben gevonden reliëf met alfa-receptor blokkers, die een hoge bloeddruk medicijnen. Andere geneesmiddelen bekend als fosfodiesterase (PDE) -5-remmers zijn ook gebruikt om mensen met Raynaud te behandelen.

Patiënten kunnen vinden dat een medicijn werkt beter dan de andere. Sommige mensen kunnen bijwerkingen die vereisen dat het stoppen van de medicatie ervaren. Voor andere mensen, kan een medicijn minder effectief geworden in de tijd. Vrouwen in de vruchtbare leeftijd moeten weten dat de voor de behandeling van het fenomeen van Raynaud medicijnen de groeiende foetus kan beïnvloeden. Daarom zou de vrouwen die zwanger zijn of die zwanger zijn moeten voorkomen dat deze medicijnen indien mogelijk geworden. Interessant is dat het fenomeen van Raynaud wordt beter of verdwijnt tijdens de zwangerschap.

In ernstige gevallen kan medische procedures of ingrepen worden vermeld.

Onderzoekers bestuderen technieken om een ​​betere diagnose fenomeen van Raynaud en te voorspellen en monitoren zijn beloop en respons op behandeling. Wetenschappers toekomst het gebruik van nieuwe behandelingen evalueren bloedstroom voor degenen die het fenomeen van Raynaud te verbeteren.

Fundamenteel onderzoek voortgezet naar de moleculaire mechanismen achter het fenomeen van Raynaud, de anatomie van bloedvaten en mogelijke genetische associaties. Onderzoekers in scleroderma en andere bindweefselziekten onderzoeken ook Raynaud’s fenomeen naar deze ziekten.

overheid (theernment) Clinical Research Trials and You is ontworpen om mensen te helpen meer informatie over de klinische proeven, waarom ze belangrijk, en hoe deel te nemen. Bezoekers van de website zal informatie over de basics van deelname aan een klinische studie te vinden, de eerste hand verhalen van de werkelijke klinische trial vrijwilligers, uitleg van de onderzoekers, en links naar hoe om te zoeken naar een proef of inschrijven in een research-matching programma .; ClinicalTrials biedt up-to-date informatie voor het lokaliseren van de federale overheid en particulier ondersteund klinische proeven voor een breed scala aan ziekten en aandoeningen .; theernment Reporter is een elektronische tool die gebruikers in staat stelt om een ​​opslagplaats van zowel intramurale en extramurale-theernment gefinancierde onderzoeksprojecten te zoeken uit de afgelopen 25 jaar en access publicaties (sinds 1985) en octrooien die voortvloeien uit theernment financiering .; PubMed is een gratis dienst van de National Library of Medicine Amerikaanse waarmee u zoeken in miljoenen tijdschrift citaties en samenvattingen op het gebied van geneeskunde, verpleegkunde, tandheelkunde, diergeneeskunde, de gezondheidszorg en preklinische wetenschappen.

Meer informatie over het onderzoek is beschikbaar op de volgende websites

1 AMS Circle; Bethesda, MD 20892-3675; Telefoon: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Fax: 301-718-6366; E-mail: .theernment; niams.theernment

nhlbi.theernment

reumatologie

artritis

lupus

sclerodermie

srfcure

sjogrens

Antinucleaire antilichamen (ANA). Een abnormaal eiwit genaamd een auto- antilichaam dat is gericht tegen de kernen in de lichaamscellen. De aanwezigheid van deze autoantilichamen in het lichaam, vooral bij hoge niveaus, geeft vaak bindweefselziekte.

Arteriole. Een kleine tak van een slagader (bloedvat dat bloed van het hart draagt), die leidt in vele kleinere bloedvaten in de buurt van het huidoppervlak.

Bètablokker. Een soort medicatie gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk en andere cardiovasculaire problemen. De medicijnen werken door het blokkeren van de effecten van stresshormonen op het; lichaam beta receptoren. Dit vertraagt ​​de zenuwprikkels die reizen door het hart. Daardoor heeft het hart niet zo hard werken omdat het minder bloed en zuurstof nodig.

Biofeedback. Een techniek die elektronische instrumenten om lichaamsfuncties te meten en te voeden die informatie terug naar u, leer je om onwillekeurige lichaamsprocessen, zoals te brengen gebruikt; bloeddruk of temperatuur van de huid, onder vrijwillige controle.

Calciumkanaalblokker. Een soort medicatie die de beweging van calcium in de cellen van het hart en de bloedvaten beïnvloedt, waardoor de bloedvaten ontspannen en verhogen van de aanvoer van bloed en zuurstof naar het hart.

Bindweefselziekte. Elk van een groep ziekten gekenmerkt door degeneratie van collageen, een belangrijke component van bindweefsel zoals huid, spieren, pezen en ligamenten. Bindweefselziekten omvatten sclerodermie en lupus.

Cyanose. Een blauwe verkleuring van de huid en slijmvliezen veroorzaakt door een gebrek aan zuurstof in het bloed.

Bezinking (ESR of sed tarief). Een laboratorium test voor ontsteking die meet hoe snel de rode bloedcellen naar de bodem van een reageerbuis van unclotted bloed. Snel aflopend cellen (een verhoogde sed tarief) geven ontstekingen in het lichaam.

Gangreen. Dood en verval van lichaamsdeel veroorzaakt door gebrek aan bloedtoevoer.

Idiopathische. Het woord gebruikt om een ​​ziekte waarvan de oorzaak onbekend is beschreven.

Lupus. Kort voor systemische lupus erythematosus, een ontsteking van het bindweefsel, die de huid, gewrichten en organen kunnen beïnvloeden.

Nailfold capillaroscopy. Een test wordt gebruikt om te zoeken naar afwijkingen van de kleine bloedvaten genoemd haarvaten in de huid bij de basis van de nagels. Vergroot of misvormde haarvaten kan een bindweefselziekte te geven.

Bleekheid. Bleekheid van de huid als gevolg van verminderde doorbloeding.

Rubor. Roodheid van weefsel. In fenomeen van Raynaud, wordt roodheid veroorzaakt door een toename in grootte van de kleine bloedvaten van de getroffen ledematen.

Sed tarief. Zie bezinking.

Syndroom van Sjogren. Een aandoening waarbij het immuunsysteem van het lichaam aanvalt vocht producerende klieren, wat ongemakkelijk en soms schadelijk droge weefsels, met name die van de ogen en mond.

Vasospastische aanval. Een aflevering van de kleine bloedvaten gaan op spasmen, bloedtoevoer naar de ledematen tijdelijke verlaging.

De NIAMS dankbaar erkent de hulp van de volgende personen bij de voorbereiding en evaluatie van eerdere versies van deze publicatie: Elizabeth Gretz, Ph.D., NIAMS / theernment; Paul Plotz, M.D., NIAMS / theernment; Gabor Illei, M.D., Ph.D., NIDCR / theernment; Phillip J. Clements, M.D., University of California, Los Angeles, CA; Jay D. Coffman, M.D., Boston University Medical Center, Boston, MA; en Frederick M. Wigley, M.D., Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, MD.

De missie van het Nationaal Instituut van artritis en spier-en huidziekten (NIAMS), een onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services’ernment (theernment), is de ondersteuning van onderzoek naar de oorzaken, behandeling en preventie van artritis en bewegingsapparaat en huidziekten; de opleiding van fundamentele en klinische wetenschappers dit onderzoek uit te voeren; en de verspreiding van informatie over onderzoek op deze ziekten. De NIAMS Information Clearinghouse is een openbare dienst gesponsord door de NIAMS dat informatie over gezondheid en informatiebronnen biedt. Aanvullende informatie is te vinden op de website NIAMS atniams.theernment.

Deze publicatie bevat informatie over medicijnen die worden gebruikt voor de behandeling van de gezondheidstoestand hier besproken. Wanneer deze publicatie werd ontwikkeld, inclusief we de meest up-to-date (correcte) gegevens beschikbaar. Soms wordt nieuwe informatie over medicijnen vrijgegeven.

INFO- (463-6332);

Drugs @ ataccessdata./scripts/cder/drugsat. Drugs @ is een doorzoekbare catalogus van -gekeurd geneesmiddelen.

/ NCHS

1 AMS Circle; Bethesda, MD 20892-3675; Telefoon: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Fax: 301-718-6366; E-mail: .theernment; niams.theernment

15-4911