ranitidine

Generieke benaming: ranitidine (ra NI ti deen); Merknamen: Taladine, Zantac

Ranitidine is in een groep van geneesmiddelen genaamd histamine-2 blokkers. Ranitidine werkt door het verminderen van de hoeveelheid zuur in uw maag.

Ranitidine wordt gebruikt voor de behandeling en voorkoming van zweren in de maag en darmen. Het behandelt ook de omstandigheden waaronder de maag te veel zuur, zoals Zollinger-Ellison syndroom. Ranitidine behandelt ook gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) en andere aandoeningen waarbij acid steunt uit de maag in de slokdarm, waardoor maagzuur.

Het gebruik van ranitidine kan uw risico op het ontwikkelen van een longontsteking te verhogen. De symptomen van longontsteking onder meer pijn op de borst, koorts, kort van adem voelen, en ophoesten van groen of geel slijm. Praat met uw arts over uw specifieke risico op het ontwikkelen van een longontsteking.

Gebruik dit medicijn niet als u allergisch bent voor ranitidine zijn.

Vraag uw arts of apotheker of het veilig is voor u om dit geneesmiddel gebruikt als u een nierziekte, leverziekte, of porfyrie.

Brandend maagzuur wordt vaak verward met de eerste symptomen van een hartaanval. Zoek direct medische hulp als u pijn op de borst of zwaar gevoel, pijn zich naar de arm of schouder, misselijkheid, zweten, en een algemeen gevoel van ziek zijn.

Ranitidine korrels en bruistabletten moeten worden opgelost in water voordat je ze nemen. Uw arts kan een antacidum raden om te helpen de pijn verlichten. Volg nauwgezet de aanwijzingen van uw arts over het soort antacidum te gebruiken, en wanneer het te gebruiken. Vermijd het drinken van alcohol. Kan het risico van schade aan de maag verhogen. Het kan tot 8 weken van het gebruik van dit geneesmiddel voordat uw zweer geneest. Voor de beste resultaten, houdt het gebruik van de medicatie zoals voorgeschreven. Praat met uw arts als uw symptomen niet verbeteren na 6 weken behandeling.

Gebruik dit medicijn niet als u allergisch bent voor ranitidine zijn.

Brandend maagzuur wordt vaak verward met de eerste symptomen van een hartaanval. Zoek direct medische hulp als u pijn op de borst of zwaar gevoel, pijn zich naar de arm of schouder, misselijkheid, zweten, en een algemeen gevoel van ziek zijn.

Vraag uw arts of apotheker of het veilig is voor u om te ranitidine te nemen als u

porfyrie.

FDA zwangerschap categorie B. Ranitidine is naar verwachting niet schadelijk voor een ongeboren baby. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens de behandeling. Ranitidine overgaat in de moedermelk. Do ranitidine niet nemen zonder te vertellen uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Het gebruik van ranitidine kan uw risico op het ontwikkelen van een longontsteking te verhogen. De symptomen van longontsteking onder meer pijn op de borst, koorts, kort van adem voelen, en ophoesten van groen of geel slijm. Praat met uw arts over uw specifieke risico op het ontwikkelen van een longontsteking.

De ranitidine bruistablet kan fenylalanine bevatten. Praat met uw arts voordat u deze vorm van ranitidine als u fenylketonurie (PKU) hebben.

Neem ranitidine precies zoals aangegeven op het etiket, of zoals voorgeschreven door uw arts. Niet gebruiken in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Uw arts kan een antacidum raden om te helpen de pijn verlichten. Volg nauwgezet de aanwijzingen van uw arts over het soort antacidum te gebruiken, en wanneer het te gebruiken.

Niet fijn, kauwen, of breken de ranitidine bruistablet, en laat het niet op te lossen op je tong. De 25-milligram bruistablet moet worden opgelost in ten minste 1 theelepel water voor het doorslikken. The150-milligram bruistablet moet worden opgelost in 6-8 liter water.

Laat de ranitidine bruistablet om volledig op te lossen in het water, en dan is de hele mengsel te drinken. Als u het geven van dit geneesmiddel aan een kind, kunt u het vloeibare mengsel te trekken in een druppelaar en leeg de druppelaar in de mond van het kind.

Ranitidine korrels moeten worden gemengd met 6-8 liter water voor het drinken.

Meet ranitidine vloeistof met een speciale dosis maatlepel of beker, niet een gewone eetlepel. Als u niet beschikt over een dosis-meetapparaat, vraag dan uw apotheker om een.

Het kan tot 8 weken voor uw zweer geneest. Houd het gebruik van de medicatie zoals voorgeschreven en vertel uw arts als uw symptomen niet verbeteren na 6 weken behandeling.

Deze medicatie kan ongebruikelijke resultaten met bepaalde medische tests veroorzaken. Vertel elke arts die u behandelt dat u ranitidine.

Store ranitidine bij kamertemperatuur weg van vocht, warmte en licht.

Neem de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Geen extra medicijnen te nemen om de gemiste dosis.

Seek dringende medische aandacht of bellen met de Poison Hulplijn op 1-800-222-1222.

Overdosering symptomen kunnen gebrek aan coördinatie, licht gevoel in het hoofd of flauwvallen.

Vermijd het drinken van alcohol. Kan het risico van schade aan de maag verhogen.

Stop het gebruik van ranitidine en krijg dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op ranitidine: netelroos; ademhalingsproblemen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel. Stop de inname van ranitidine en bel uw arts onmiddellijk als u een ernstige bijwerking zoals hebben

pijn op de borst, koorts, kortademigheid, hoesten groen of geel slijm

gemakkelijk blauwe plekken of bloeden, ongewone zwakte

snelle of trage hartslag

problemen met uw visie

koorts, keelpijn en hoofdpijn met een ernstige blaarvorming, peeling en rode huiduitslag; of

misselijkheid, maagpijn, lage koorts, verlies van eetlust, donkere urine, klei-gekleurde ontlasting, geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen).

Minder ernstige ranitidine bijwerkingen kunnen zijn

hoofdpijn (ernstig kunnen zijn)

slaperigheid, duizeligheid

slaapproblemen (slapeloosheid)

verminderde zin in seks, impotentie, of de moeite die een orgasme; of

gezwollen of gevoelige borsten (bij mannen)

misselijkheid, braken, buikpijn; of

diarree of constipatie.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de FDA op 1-800-FDA-1088.

Alvorens ranitidine, vertel uw arts als u het nemen van triazolam (Halcion). Je mag niet in staat zijn om ranitidine gebruiken, of je kan aanpassing van de dosering of speciale tests nodig hebben tijdens de behandeling.

Er kunnen andere geneesmiddelen die kunnen interageren met ranitidine. Vertel uw arts over alle medicijnen die u gebruikt. Dit is inclusief recept, over-the-counter, vitamine en kruidenproducten. Heeft een nieuw medicijn niet beginnen zonder uw arts te vertellen.

Versie: 7.01. Datum van herziening: 07/01/2010 11:08:44.