raniclor

Cefaclor is in een groep van geneesmiddelen genaamd cefalosporine (SEF een lage spor in) antibiotica. Het werkt door te vechten bacteriën in je lichaam.

Cefaclor wordt gebruikt om veel verschillende soorten infecties veroorzaakt door bacteriën.

Cefaclor kan ook worden gebruikt voor andere doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Gebruik dit medicijn niet als u allergisch bent voor cefaclor of soortgelijke antibiotica, zoals Ceftin, Cefzil, Keflex, Omnicef, en anderen zijn.

Alvorens deze medicatie, vertel uw arts als u allergisch bent voor alle drugs (vooral penicilline) zijn. Ook vertel uw arts als u een nierziekte of een geschiedenis van darmproblemen.

Neem deze medicatie voor de gehele lengte van de tijd door uw arts voorgeschreven. Uw symptomen kunnen beter voor de infectie volledig is behandeld te krijgen. Cefaclor zal niet behandelen een virale infectie zoals verkoudheid of griep.

Antibioticum medicijnen kunnen diarree, wat een teken van een nieuwe infectie kan veroorzaken. Als u diarree heeft dat waterig of heeft bloed erin, bel uw arts. Gebruik geen medicijnen om de diarree te stoppen, tenzij uw arts u heeft verteld.

Gebruik dit medicijn niet als u allergisch bent voor cefaclor of andere cefalosporine-antibiotica, zoals

cefadroxil (Duricef)

cefazoline (Ancef)

Cefdinir (Omnicef)

Cefditoren (Spectracef)

Cefpodoxime (Vantin)

cefprozil (Cefzil)

ceftibuten (Cedax)

cefuroxim (Ceftin)

cefalexine (Keflex); of

cefradine (Velosef); en anderen.

Alvorens cefaclor, vertel uw arts als u allergisch bent voor alle drugs (vooral penicillines), of als u

nierziekte (of als u op dialyse); of

een geschiedenis van darmproblemen, zoals colitis.

Als u een van deze voorwaarden, mag u een dosisaanpassing of speciale tests moeten cefaclor veilig te nemen.

FDA zwangerschap categorie B. Deze medicatie is naar verwachting niet schadelijk voor een ongeboren baby. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens de behandeling.

Cefaclor kan overgaan in de moedermelk en kan een zogende baby schaden. Gebruik dit medicijn niet gebruiken zonder te vertellen uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

De cefaclor suspensie (vloeibaar) bevat sucrose. Praat met uw arts voordat u deze vorm van cefaclor als je diabetes hebt.

Neem deze medicatie precies zoals het was voor jou. Laat de medicijn niet in grotere hoeveelheden, of neem voor meer dan de aanbevolen door uw arts. Volg de aanwijzingen op uw recept label.

Neem dit geneesmiddel met een vol glas water.

Cefaclor werkt het beste als je het met een maaltijd of binnen 30 minuten voor de maaltijd.

De cefaclor kauwtablet moet worden gekauwd voordat je het slikken.

Niet fijn, kauwen, of breken een verlengde afgifte tablet. Slik de pil geheel. Het doorbreken van de pil kan te veel van het geneesmiddel wordt vrijgegeven tegelijkertijd veroorzaken.

Schud de orale suspensie (vloeibaar) en net voordat je een dosis af te meten. Om zeker te zijn dat u de juiste dosis krijgt, het meten van de vloeistof met een gemarkeerde maatlepel of medicijnen beker, niet met een gewone eetlepel. Als u niet beschikt over een dosis-meetapparaat, vraag dan uw apotheker om een.

Deze medicatie kan ertoe leiden dat u verkeerde resultaten met bepaalde medische tests, met inbegrip van urine glucose (suiker) tests. Vertel elke arts die u behandelt dat u cefaclor.

Neem cefaclor voor de gehele duur van de door uw arts voorgeschreven. Uw symptomen kunnen beter voor de infectie volledig is behandeld te krijgen. Cefaclor zal niet behandelen een virale infectie zoals verkoudheid of griep.

Bewaar de tabletten en capsules bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte.

WINKEL cefaclor drank in de koelkast. Sta niet toe dat het invriezen. Gooi ongebruikte medicijnen die ouder is dan 14 dagen.

Neem de medicatie zodra u de gemiste dosis herinneren. Als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis en het gebruik van het geneesmiddel bij uw volgende regelmatig geplande tijd. Gebruik geen extra medicijnen om de gemiste dosis.

Zoek direct medische hulp als u denkt dat u teveel van dit medicijn hebben gebruikt.

Overdosering symptomen kunnen zijn misselijkheid, braken, buikpijn en diarree.

Antibioticum medicijnen kunnen diarree, wat een teken van een nieuwe infectie kan veroorzaken. Als u diarree heeft dat waterig of heeft bloed erin, bel uw arts. Gebruik geen medicijnen om de diarree te stoppen, tenzij uw arts u heeft verteld.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie: netelroos; ademhalingsproblemen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Bel uw arts onmiddellijk als u een van deze ernstige bijwerkingen

diarree die waterige of bloederige

gemakkelijk blauwe plekken of bloeden, ernstige tintelingen, gevoelloosheid, pijn, spierzwakte

ongewone bloeden

inbeslagneming (convulsies)

bleke of vergeelde huid, donker gekleurde urine, koorts, verwarring of zwakte

geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen)

koorts, koude rillingen, spierpijn, griepachtige verschijnselen, gezwollen klieren, huiduitslag of jeuk, pijn in de gewrichten of algemene gevoel van ziek

koorts, keelpijn en hoofdpijn met een ernstige blaarvorming, peeling en rode huiduitslag; of

toegenomen dorst, verlies van eetlust, zwelling, gewichtstoename, gevoel kort van adem, urineren minder dan normaal of helemaal niet.

Minder ernstige bijwerkingen kunnen zijn

misselijkheid, braken, maagpijn, milde diarree

stijf of strakke spieren

rusteloosheid of hyperactief

ongebruikelijke of onaangename smaak in je mond

milde jeuk of huiduitslag

duizeligheid, slaperigheid; of

vaginale jeuk of kwijting.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Vertel uw arts over alle ongebruikelijke of lastige bijwerking. U kan bijwerkingen te melden aan de FDA op 1-800-FDA-1088.

Alvorens cefaclor, vertel uw arts als u één van de volgende geneesmiddelen

probenecide (Benemid); of

een bloedverdunner zoals warfarine (Coumadin)

Deze lijst is niet compleet en kunnen er andere medicijnen die kunnen interageren met cefaclor. Vertel uw arts over alle voorgeschreven en over-the-counter medicijnen die u gebruikt. Dit omvat vitaminen, mineralen, plantaardige producten, en andere geneesmiddelen door artsen voorgeschreven. Begin niet met het nemen van een nieuw medicijn zonder uw arts te vertellen.

 Cerner Multum, Inc. Versie: 5.03. Datum van herziening: 2010-12-15, 17:01:39.