raloxifene (oraal) beschrijving en merknamen

Raloxifene wordt gebruikt om te voorkomen en te behandelen botontkalking (osteoporose) bij postmenopauzale vrouwen.

Het werkt als een oestrogeen het botverlies die kunnen ontstaan ​​bij vrouwen na de menopauze stoppen, maar niet zoveel verhoging van de botdichtheid dagelijkse 0,625 mg doses van geconjugeerde oestrogenen. Raloxifene zal niet opvliegers van de menopauze te behandelen en kan leiden tot opvliegers optreden. Ook heeft raloxifene stimuleerde de borst of uterus oestrogeen doet.

Raloxifene verlaagt de bloedconcentraties van totaal en low-density lipoproteïne (LDL) cholesterol, het slechte cholesterol, maar niet de concentratie van high-density lipoproteïne (HDL) cholesterol, goede cholesterol, verhogen in het bloed.

Raloxifene wordt ook gebruikt om lagere kans op invasieve borstkanker bij postmenopauzale vrouwen met osteoporose of een hoog risico op invasieve borstkanker.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel deze toepassingen niet zijn opgenomen in de etikettering van producten, wordt raloxifene gebruikt in bepaalde patiënten met de volgende medische aandoeningen

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Tablet

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

allergieën

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

geriatrisch

Dit geneesmiddel is alleen getest bij vrouwen voorbij de menopauze en het is niet aangetoond dat verschillende bijwerkingen of problemen veroorzaken bij ouderen dan in volwassenen die net zijn gegaan door de menopauze.

Zwangerschap

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

andere interacties

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Andere medische problemen

Een document met informatie voor de patiënt zal worden gegeven aan u met uw recept gevuld, en zullen veel details over het gebruik van raloxifene bieden. Lees dit document zorgvuldig en vraag uw zorgverlener als u aanvullende informatie of uitleg nodig.

doseren

Veel patiënten proberen te voorkomen of te behandelen botverlies ontvangt geen symptomen van de aandoening op. In feite kunnen veel normale voelen. Het is zeer belangrijk dat u uw geneesmiddel precies zoals voorgeschreven.

gemiste Dosis

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, slaat u de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat u uw afspraken te houden met uw arts zelfs niet als u zich goed voelt.

Voordat u enige vorm van chirurgie, vertel de arts die verantwoordelijk is voor dat u gebruik van dit geneesmiddel. Bespreek stoppen met het gebruik van raloxifene 3 dagen voordat je denkt dat je zal een lange periode van inactiviteit, zitten, of bedrust, zoals na een operatie of gaan op een lange reis. De arts kan hebben u het geneesmiddel opnieuw beginnen nadat u bent weer op je voeten en volledig mobiel. Als je gaat op reis en verblijf op raloxifene, moet je regelmatig lopen of bewegen wanneer dat mogelijk is. Resterende nog steeds voor lange periodes kan bloedstolsels veroorzaken voor sommige mensen, en raloxifene kan in zeldzame gevallen verergeren hun conditie.

Als je in staat bent om zwanger te worden, stoppen met het gebruik van het geneesmiddel onmiddellijk als u denkt dat u zwanger bent en contact op met uw arts. Raloxifene wordt aanbevolen voor vrouwen die voorbij de menopauze.

Raloxifene handelt niet als een oestrogeen in de baarmoeder of borstvoeding te stimuleren. Als u last van vaginale bloeden, pijn in de borst of de uitbreiding, of zwelling van handen of voeten, terwijl op raloxifene, moet u dit melden aan uw arts.

Andere manieren die kunnen worden gebruikt met raloxifene om te helpen voorkomen of te behandelen botverlies nemen calcium plus vitamine D-supplementen en het krijgen van het gewicht-dragende oefening. U kunt deze opties te bespreken met uw arts.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Stop met het innemen van dit geneesmiddel en andere noodhulp onmiddellijk als een van de volgende effecten optreden

opslagruimte

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.