radiopake agent- diagnostische (orale route, rectale weg, intraveneuze weg, intra-arteriële route, intraspinale route) bijwerkingen

Naast de benodigde effecten kunnen radiopake middelen ernstige bijwerkingen zoals allergische reacties veroorzaken. Deze effecten kunnen vrijwel onmiddellijk plaatsvinden of enkele minuten na de radiopake is gegeven. Hoewel deze ernstige bijwerkingen lijken slechts zelden, zal uw zorgverlener bereid u onmiddellijk medische hulp te geven als dat nodig is. Als u vragen heeft over dit contact op met uw arts.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Niet alle hierboven genoemde bijwerkingen gerapporteerd voor elk van deze middelen, maar ze zijn gemeld voor ten minste een van hen. Er zijn een aantal overeenkomsten tussen deze middelen, zo veel van de bovenstaande bijwerkingen kunnen optreden met een van hen.

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.