radiofrequentie ablatie voor artritis, nek en gewrichtspijn

Pijnbestrijding Trends

Radiofrequente ablatie (RFA of) is een procedure om pijn te verminderen. Een elektrische stroom door een radiogolf wordt gebruikt voor het verwarmen van een klein gebied van zenuwweefsel, waardoor pijnsignalen afneemt van dat specifieke gebied.

RFA kan worden gebruikt om patiënten met chronische (langdurige) lage rug- en nekpijn en pijn in verband met de degeneratie van de gewrichten artritis helpen.

De mate van pijnverlichting varieert, afhankelijk van de oorzaak en de locatie van de pijn. Pijnverlichting van RFA kan van zes tot 12 maanden en in sommige gevallen, kan hulp jaren duren. Meer dan 70% van de patiënten die RFA ervaren pijn.

RFA heeft bewezen een veilige en effectieve manier om sommige vormen van pijn te behandelen. Het is ook in het algemeen goed verdragen, met zeer weinig bijbehorende complicaties. Er is een klein risico op infectie en bloeden op de inbrengplaats. Uw arts kan u adviseren over uw specifieke risico.

De belangrijkste bijwerking van RFA is wat ongemak, waaronder zwelling en blauwe plekken op de plaats van de behandeling, maar dit gaat meestal weg na enkele dagen.

Zoals bij elke medische procedure, RFA is niet geschikt voor iedereen. Zo is radiofrequente ablatie niet aanbevolen voor mensen die een actieve infecties of bloeden problemen. Uw arts kan u vertellen of u RFA niet zou moeten hebben.

Ter voorbereiding van radiofrequente ablatie behandeling, moet je een paar voorzorgsmaatregelen te nemen, met inbegrip van