rabavert (gezuiverd kippenembryo cel)

Hondsdolheid is een ernstige ziekte die wordt veroorzaakt door een virus. Hondsdolheid is vooral een ziekte van de dieren. Mensen krijgen hondsdolheid wanneer ze worden gebeten door een besmet dier. Er kunnen geen symptomen in eerste instantie, maar weken of zelfs jaren na een beet van een besmet dier kan hondsdolheid pijn, vermoeidheid, hoofdpijn, prikkelbaarheid, koorts, toevallen, hallucinaties, en verlamming veroorzaken. Hondsdolheid kan fataal zijn.

Je bent meer kans te worden blootgesteld aan het rabiësvirus als je een dierenarts, dier handler, hondsdolheid laborant, of anders kan in contact komen met dieren die mogelijk het virus kon dragen (met inbegrip van katten, honden, vossen, stinkdieren, wasberen, bobcats, coyotes, en vleermuizen). Reizen naar bepaalde landen kan ook het risico op blootstelling aan hondsdolheid te verhogen.

Rabiës gezuiverde kippenembryo vaccines wordt gebruikt om rabiës bij mensen die zijn gebeten door een dier (na blootstelling) of die is blootgesteld aan het rabiësvirus (pre-blootstelling) voorkomen.

Zoals alle vaccins, kan het vaccin tegen hondsdolheid biedt geen bescherming tegen de ziekte in ieder mens.

Je moet dit vaccin niet krijgen als je ooit een levensbedreigende allergische reactie op een vaccin tegen hondsdolheid hebben gehad.

Blijf op de hoogte van enige en alle bijwerkingen u na het ontvangen van dit vaccin. Wanneer u een booster dosis ontvangt, moet u de arts als de vorige schot eventuele bijwerkingen veroorzaakt.

De timing van vaccinatie is zeer belangrijk voor het effectief te zijn. Uw individuele booster schema kunnen afwijken van deze richtlijnen zijn. Volg de instructies van uw arts of het schema aanbevolen door het ministerie van volksgezondheid van de staat waar u woont.

Je moet dit vaccin niet krijgen als je ooit een levensbedreigende allergische reactie op een vaccin tegen hondsdolheid hebben gehad.

Vóór de ontvangst van dit vaccin, vertel de arts als u

elk type infectie of ernstige ziekte

een zwak immuunsysteem ten gevolge van ziekte (zoals kanker, HIV of AIDS)

een voorgeschiedenis van allergische reactie op gelatine, amfotericine B (Amphotec, AmBisome, Abelcet) of neomycine (Mycifradin, Neo Fradin, Neo Tab)

als u allergisch bent voor kip of rundvlees eiwitten; of

Als u ontvangt behandelingen die het immuunsysteem kan verzwakken (zoals bestraling, chemotherapie, of steroïden).

Rabiësvaccin gezuiverde kippenembryo cel (Rabavert) is gemaakt van humaan plasma (deel van het bloed) die virussen en andere ziekteverwekkers kunnen bevatten. Geschonken plasma wordt getest en behandeld om de kans ervan met infectueuze stoffen te verminderen, maar er is nog steeds een kleine kans zou kunnen ziekten overbrengen. Praat met uw arts over de risico’s en voordelen van dit vaccin.

Vaccins kan schadelijk zijn voor een ongeboren baby en in het algemeen mag niet worden gegeven aan een zwangere vrouw. Echter niet vaccineren de moeder kan schadelijker zijn voor de baby als de moeder geïnfecteerd met een ziekte die het vaccin kunnen voorkomen wordt. Uw arts zal beslissen of u dit vaccin moet krijgen, vooral als je een hoog risico op besmetting met de bacterie die tetanus veroorzaakt.

Het is niet bekend of vaccin tegen hondsdolheid overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. Gebruik dit medicijn niet gebruiken zonder te vertellen uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Dit vaccin wordt geïnjecteerd in een spier. U vindt deze injectie in een spreekkamer of kliniek instelling ontvangen.

Voor het voorkomen van rabiës als je aan het risico van blootstelling, moet u een totaal van 3 injecties ontvangen. De tweede injectie wordt meestal 7 dagen na het eerste, gevolgd door een derde injectie 2 of 3 weken later.

Afhankelijk van het risico van blootstelling aan hondsdolheid, kan het nodig zijn om de vaccin tegen hondsdolheid serie ontvangt elke 2 jaar. Als je werkt rond levend rabiësvirus, zoals in een laboratorium of een vaccin productie-omgeving, moet u wellicht een booster vaccin tegen hondsdolheid ontvang iedere 6 maanden.

Voor de behandeling van hondsdolheid nadat u bent gebeten of blootgesteld, moet u een totaal van 5 injecties ontvangen. De injecties worden meestal gegeven op dag 0, 3, 7, 14 en 28. In het begin van de behandeling kunt u ook een tweede injectie ontvangen met een immunoglobuline (im-YOON GLOB-Yoo-lin). Dit geneesmiddel wordt soms geïnjecteerd in of in de buurt van de beet wond of letsel waar de rabies virus is waarschijnlijk je lichaam te zijn binnengekomen.

De timing van vaccinatie is zeer belangrijk voor het effectief te zijn. Uw individuele booster schema kunnen afwijken van deze richtlijnen zijn. Volg de instructies van uw arts of het schema aanbevolen door het ministerie van volksgezondheid van de staat waar u woont.

Neem contact op met uw arts voor instructies als u een booster dosis mist of als je achter op schema.

Een overdosis van het vaccin tegen hondsdolheid is onwaarschijnlijk.

Volg de instructies van uw arts over eventuele beperkingen op voedsel, dranken, of activiteit.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Je moet een booster vaccin niet ontvangen als u een levensbedreigende allergische reactie na het eerste schot had.

Blijf op de hoogte van enige en alle bijwerkingen u na het ontvangen van dit vaccin. Wanneer u een booster dosis ontvangt, moet u de arts als de vorige schot eventuele bijwerkingen veroorzaakt.

Geïnfecteerd raken met hondsdolheid is veel gevaarlijker voor de gezondheid dan het ontvangen van dit vaccin. Maar zoals bij elk medicijn, dit vaccin kan bijwerkingen veroorzaken, maar het risico van ernstige bijwerkingen is extreem laag.

Bel uw arts onmiddellijk als u een ernstige bijwerking zoals hebben

een zeer hoge koorts (boven 104 graden)

zwakte of stekelige gevoel in uw vingers of tenen; of

problemen met het evenwicht of oogbeweging, problemen met spreken of slikken.

Minder ernstige bijwerkingen kunnen zijn

pijn, zwelling, jeuk, roodheid of waar het schot werd gegeven

pijn in het lichaam, griepsymptomen, gezwollen klieren, algemeen ziek gevoel

hoofdpijn, vermoeidheid

duizeligheid

gewrichtspijn of spierpijn; of

misselijkheid.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U mag het vaccin bijwerkingen van de US Department of Health and Human Services melden bij 1-800-822-7967.

Vóór de ontvangst van dit vaccin, vertel uw arts als u onlangs medicijnen of behandelingen die het immuunsysteem kunnen verzwakken, met inbegrip

geneesmiddel voor de behandeling of preventie van malaria

een orale, nasale, ingeademd of injecteerbare steroïden

chemotherapie of bestraling kankerbehandelingen

medicijnen om psoriasis, reumatoïde artritis of andere auto-immuunziekten, zoals azathioprine (Imuran), etanercept (Enbrel), leflunomide (Arava) en anderen te behandelen; of

geneesmiddelen voor de behandeling of voorkoming van afstoting van getransplanteerde organen, zoals basiliximab (Simulect), cyclosporine (Sandimmune, Neoral, Gengraf), muromonab CD3 (Orthocole), mycofenolaatmofetil (CellCept), sirolimus (Rapamune), of tacrolimus (Prograft).

Als u gebruik maakt van een van deze geneesmiddelen, mag u niet in staat zijn om hondsdolheid vaccin, of je kan aanpassing van de dosering of speciale tests nodig hebben tijdens de behandeling.

Er kunnen andere drugs niet in de lijst die van invloed kan zijn vaccin tegen hondsdolheid. Vertel uw arts over alle voorgeschreven en over-the-counter medicijnen die u gebruikt, en andere vaccins die u ontvangt. Dit omvat vitaminen, mineralen, plantaardige producten, en andere geneesmiddelen door artsen voorgeschreven. Begin niet met een nieuwe medicatie zonder uw arts te vertellen.

 Cerner Multum, Inc. Versie: 2.01. Herzien: 2012/09/13, 11:07:54.