quinapril

Als zwangerschap wordt gedetecteerd, stopt quinapril hydrochloride zo spoedig mogelijk. Geneesmiddelen die direct op het renine-angiotensine systeem werken kunnen letsel en de dood van de foetus.

Gebruikt Voor quinapril

Therapeutische klasse: Antihypertensiva

Farmacologische klasse: ACE-remmer

Quinapril is een angiotensine converting enzyme (ACE) remmer. Het werkt door het blokkeren van een stof in het lichaam die ervoor zorgt dat de bloedvaten aan te scherpen. Hierdoor quinapril ontspant de bloedvaten. Dit verlaagt de bloeddruk en verhoogt de toevoer van bloed en zuurstof naar het hart.

Quinapril wordt ook gebruikt om hartfalen of kan worden gebruikt voor andere voorwaarden zoals bepaald door uw arts.

quinapril is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor quinapril, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op quinapril of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Voordat u quinapril

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van quinapril in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van quinapril bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op hart-, nier-, of problemen met leeftijdsgebonden lever, die een aanpassing van de dosering voor patiënten die quinapril nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van quinapril, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Quinapril gebruikt met een van de volgende geneesmiddelen wordt afgeraden. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Quinapril gebruikt met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van quinapril met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van quinapril beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Naast het gebruik van quinapril kan behandeling voor hoge bloeddruk gewichtscontrole en veranderingen in de soorten voedsel eet, vooral voedingsmiddelen met een hoog natrium (zout) bevatten. Uw arts zal u vertellen welke van deze is het meest belangrijk voor u. Neem dan contact op met uw arts voordat u uw dieet.

Veel patiënten die een hoge bloeddruk zal geen tekenen van de aandoening op. In feite kunnen veel normale voelen. Het is zeer belangrijk dat u uw geneesmiddel precies zoals voorgeschreven en dat u uw afspraken te houden met uw arts zelfs niet als u zich goed voelt.

Vergeet niet dat quinapril zal niet genezen uw hoge bloeddruk, maar het helpt wel onder controle te houden. Daarom moet u verder met de behandeling zoals voorgeschreven als je verwacht om je bloeddruk te verlagen en te houden naar beneden. Mogelijk moet u nemen een hoge bloeddruk geneesmiddel voor de rest van je leven. Als hoge bloeddruk niet behandeld wordt, kan het ernstige problemen zoals hartfalen, vaatziekten, beroerte of nierziekte veroorzaken.

Neem alle andere geneesmiddelen die uw arts heeft voorgeschreven voor de behandeling van uw aandoening.

De dosis quinapril zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde dosis quinapril. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van quinapril mist, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Correct gebruik van quinapril

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen quinapril goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Het gebruik van quinapril tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schadelijk zijn. Gebruik een effectieve vorm van anticonceptie uit om zwanger te houden. Als u denkt dat u zwanger zijn geworden tijdens het gebruik van quinapril, vertel uw arts meteen.

quinapril kan leiden tot een ernstige vorm van allergische reactie genaamd anafylaxie. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, heesheid, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht, mond of keel terwijl u quinapril.

Bel uw arts meteen als u ernstige buikpijn (met of zonder misselijkheid of braken). Dit kan een symptoom van een aandoening die intestinaal angio-oedeem zijn.

Duizeligheid, kan duizeligheid, of flauwvallen ook optreden, met name bij het opstaan ​​vanuit een liggende of zittende houding of als u het nemen van een diureticum (water pil). Zorg dat u weet hoe u reageert op het geneesmiddel voordat u gaat autorijden, gebruik maken van machines, of andere dingen die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of niet alert zijn. Als u zich duizelig voelt, liggen zodat je niet flauw. Dan zitten voor een paar ogenblikken voor staan ​​om te voorkomen dat de duizeligheid terug te keren.

Neem contact op met uw arts meteen als u pijn of gevoeligheid in de bovenste maag, bleke ontlasting, donkere urine, verlies van eetlust, misselijkheid, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen van een ernstige leveraandoening probleem.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van quinapril

Neem contact op met uw arts als u koorts, koude rillingen, of een zere keel. Dit kunnen symptomen van een infectie als gevolg van lage witte bloedcellen zijn.

Hyperkaliëmie (hoog kaliumgehalte in het bloed) kunnen optreden tijdens het gebruik van quinapril. Neem contact op met uw arts meteen als u de volgende symptomen: buik- of maagpijn, verwarring, moeilijkheden met ademhalen, onregelmatige hartslag, misselijkheid of braken, nervositeit, gevoelloosheid of tintelingen in de handen, voeten of lippen, kortademigheid, of zwakte of zwaarte van de benen. Vraag uw arts voordat u een geneesmiddel, aan te vullen, of zoutvervanger die kalium bevat gebruiken ..

Zorg ervoor dat elke arts of tandarts die behandelt je weet dat u gebruik maakt van quinapril. Het kan nodig zijn om te stoppen met het gebruik van quinapril enkele dagen voor een operatie of medische tests.

quinapril minder effectief bij negroïde patiënten. Zwarte patiënten ook een verhoogd risico van zwelling van de handen, armen, gezicht, mond of keel. Praat met uw arts als u zich zorgen over te hebben.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit omvat in het bijzonder over-the-counter (receptplichtige) geneesmiddelen voor de eetlust onder controle, astma, verkoudheid, hoesten, hooikoorts, of sinus problemen, omdat ze de neiging hebben om uw bloeddruk te verhogen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

quinapril Side Effects

quinapril

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie D Positief bewijs van de risico’s

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Diabetische nierziekte lisinopril, losartan, enalapril, ramipril, Cozaar, benazepril

Hoge bloeddruk lisinopril, amlodipine, metoprolol, hydrochloorthiazide, losartan, furosemide

Linkerventrikeldisfunctie metoprolol, carvedilol, Coreg, Diovan, valsartan, enalapril

Hartfalen lisinopril, amlodipine, metoprolol, furosemide, carvedilol, Lasix