quedexy xr (oraal)

teen-PIR-a-mate

In het U.S.

Beschikbare Dosage Forms

Therapeutische klasse: Anticonvulsief

Chemische Klasse: fructopyranosesulfamaat

Topiramaat is alleen of samen met andere geneesmiddelen gebruikt om te helpen bij de behandeling van bepaalde soorten aanvallen (bijv partiële aanvallen, tonisch-clonische aanvallen of Lennox-Gastaut syndroom). Dit geneesmiddel zal niet genezen van epilepsie en zal alleen werken om aanvallen onder controle voor zo lang als u doorgaat met het te nemen. Het wordt ook gebruikt om te voorkomen migraine.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van topiramaat capsules of tabletten, of Qudexy ™ verlengde afgifte capsules voor de behandeling van epilepsie bij kinderen jonger dan 2 jaar (wanneer alleen of in combinatie met andere geneesmiddelen) . De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van Trokendi ™ verlengde afgifte capsules voor de behandeling van epilepsie bij kinderen jonger dan 6 jaar.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van topiramaat capsules of tabletten voor de preventie van migraine bij kinderen jonger dan 12 jaar. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Hoewel passende studies over de relatie oud zijn om de effecten van topiramaat zijn niet uitgevoerd in de geriatrische populatie worden geriatrische-specifieke problemen niet verwacht dat het nut van topiramaat bij ouderen beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nierproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die topiramaat nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende is niet aan te raden. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie, veranderen een aantal van de andere geneesmiddelen die u neemt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die topiramaat bevatten. Het kan niet specifiek Quedexy XR zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Niet meer van het te gebruiken, gebruik het dan niet vaker, en niet te gebruiken voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een Medication Guide. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Topiramaat kunnen worden genomen met of zonder voedsel.

Slik de Trokendi XR ™ verlengde afgifte capsule geheel. Doe niet open, pletten of kauwen de capsule.

Vermijd het drinken van alcohol met Qudexy ™ XR of Topamax®, of te voorkomen dat gedurende 6 uur vóór en 6 uur na inname van de Trokendi XR ™ capsule.

Slik de tablet in zijn geheel. Geen pauze, pletten, of kauwen. De tablet kan bittere smaak indien het wordt aangehouden in de mond of gekauwd.

De Topamax® bestrooi capsule of Qudexy ™ XR verlengde afgifte capsule kan geheel worden doorgeslikt of geopend en gestrooid op een kleine hoeveelheid (1 theelepel) zacht voedsel zoals appelmoes. Slik het voedsel mengsel onmiddellijk zonder kauwen. Heeft het mengsel voor gebruik niet op te slaan op een later tijdstip.

Drink extra water met dit geneesmiddel om te voorkomen dat nierstenen.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Als u een dosis of vergeet uw geneesmiddel te gebruiken, gebruik het zo snel als je kunt. Als uw volgende normale dosis van Topamax® capsule of tablet minder dan 6 uur rijden is, wachten tot dan om het geneesmiddel te gebruiken en sla dan de gemiste dosis.

Als u meer dan 1 dosis Topamax® capsule of tablet missen, neem dan contact op met uw arts voor instructies over hoe om opnieuw te starten.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleren of de voortgang van uw uw kind regelmatig bezoeken om te zien of het medicijn goed werkt. Bloedonderzoek kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schadelijk zijn. Gebruik een effectieve vorm van anticonceptie uit om zwanger te houden. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

De anticonceptiepil die oestrogeen kan niet goed werken als je ze met topiramaat. Om te houden van het krijgen zwanger, gebruik een extra vorm van geboortebeperking samen met uw anticonceptiepil. Als u vragen heeft over dit contact op met uw arts of apotheker.

Dit geneesmiddel kan het zicht veranderingen, onhandigheid of wankel, duizeligheid, slaperigheid of problemen te veroorzaken met het denken of spreken. Zorg dat u weet hoe u of uw kind reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, machines te bedienen, klimmen in hoge plaatsen, zwemmen, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je niet alert, goed gecoördineerd, of in staat om na te denken of doen goed zien.

Dit geneesmiddel zal toevoegen aan de gevolgen van alcohol en andere CZS-depressiva (geneesmiddelen die u slaperig of minder alert te maken). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor hooikoorts, allergieën of verkoudheid, recept pijnstillers, of slapen medicijnen. Neem contact op met uw arts voordat u een van deze geneesmiddelen, terwijl u of uw kind het gebruik van topiramaat.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als u of uw kind veranderingen in het gezichtsvermogen of pijn rond de ogen hebben tijdens en na de behandeling met dit geneesmiddel. Uw arts kan wilt dat uw ogen te worden gecontroleerd door een oogarts (oogarts).

Dit geneesmiddel kan u minder die zal leiden tot uw lichaamstemperatuur te verhogen zweten. Wees extra voorzichtig niet oververhit tijdens het sporten of warm weer met dit geneesmiddel te worden. Oververhitting kan leiden tot een zonnesteek en hete baden of sauna’s kunt u duizelig of voelen flauw.

Topiramaat kan ertoe leiden dat sommige mensen worden onrustig, prikkelbaar, of weer te geven andere abnormale gedrag. Het kan ook leiden tot een aantal mensen om suïcidale gedachten en neigingen te hebben of om meer depressief. Als u, uw kind of uw zorgverlener een van deze bijwerkingen opmerkt, vertel uw arts meteen.

Dit geneesmiddel kan misselijkheid, spiertrillingen, ademhalingsproblemen, eetproblemen, snelle hartslag, rusteloosheid, en buik- of maagpijn veroorzaken. Vertel het uw arts meteen als u of uw kind een van deze symptomen hebben. Je zou een ernstige aandoening, de zogenaamde metabole acidose (te veel zuur in het bloed) te hebben.

Dit geneesmiddel kan een trage groei veroorzaken. Voor de kinderen, zal de arts nodig hebben om bij te houden van de lengte en het gewicht te houden om ervoor te zorgen dat het kind goed groeit.

Niet plotseling stoppen met het innemen van dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts. Het stoppen van het geneesmiddel plotseling kan ertoe leiden dat uw aanvallen om terug te keren of vaker voor te komen. Uw arts kan wilt u of uw kind aan het bedrag dat u neemt alvorens volledig te stoppen het geleidelijk te verminderen.

Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind hebben ongebruikelijke slaperigheid, sufheid, vermoeidheid, zwakte, gevoelens van traagheid, mentale depressie of angst, nachtmerries of ongewoon levendige dromen, of braken. Dit kunnen symptomen zijn van een ernstige aandoening, de zogenaamde Hyperammoniëmie encefalopathie zijn.

Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind plotseling pijn in de rug, buik of maagpijn, pijn tijdens het urineren, of bloederige of donkere urine. Dit kunnen symptomen van nierstenen zijn.

Vertel uw arts als u of de huid van uw kind voelt alsof het brandt, kruipen, jeuk, of als u gevoelloosheid, tintelend, “pinnen en naalden”, of tintelend gevoel na het gebruik van topiramaat.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Get noodsituaties helpen onmiddellijk als een van de volgende symptomen van overdosering optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.