qlearquil nachtelijke sinus en congestie

Paracetamol is een pijnstiller en koorts reducer.

Doxylamine is een antihistaminicum dat de effecten van natuurlijke chemische histamine in het lichaam vermindert. Histamine kan symptomen van niezen, jeuk, tranende ogen en een loopneus te produceren.

Fenylefrine een decongestivum dat bloedvaten krimpt in de nasale passages. Verwijde bloedvaten kunnen neusverstopping (verstopte neus) veroorzaken.

Paracetamol, doxylamine en fenylefrine is een combinatie geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van hoofdpijn, sinus pijn, loopneus, niezen, en sinus congestie veroorzaakt door allergieën, verkoudheid of griep.

Acetaminofen, doxylamine, fenylefrine en kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Neem niet meer van deze medicatie dan wordt aanbevolen. Een overdosis paracetamol kan je lever of de dood veroorzaken schade. Bel uw arts onmiddellijk als u last heeft van misselijkheid, pijn in de bovenbuik, jeuk, verlies van eetlust, donkere urine, klei-gekleurde ontlasting, of geelzucht (geel van uw huid of ogen).

In zeldzame gevallen kan paracetamol een ernstige huidreactie veroorzaken. Stop met het innemen van dit geneesmiddel en bel uw arts meteen als u roodheid huid of huiduitslag dat zich verspreidt en veroorzaakt blaren en peeling.

Paracetamol wordt in vele combinatiemogelijkheden medicijnen. Het nemen van bepaalde producten samen kunnen ertoe leiden dat u te veel paracetamol die kunnen leiden tot een fatale overdosis te krijgen. Controleer het etiket om te zien of een geneesmiddel paracetamol of APAP bevat.

U moet dit medicijn niet gebruiken als u allergisch bent voor paracetamol, doxylamine of fenylefrine zijn.

Geen gebruik maken van dit geneesmiddel als u een MAO-remmer hebben plaatsgevonden in de afgelopen 14 dagen. Een gevaarlijke drug interactie kan plaatsvinden. MAO-remmers zijn onder isocarboxazid, linezolid, fenelzine, rasagiline, selegiline, en tranylcypromine.

Vraag uw arts of apotheker of het veilig is voor u om dit geneesmiddel in te nemen als u nog andere medische aandoeningen, in het bijzonder

astma of COPD, hoesten met slijm, of hoest veroorzaakt door roken, emfyseem of chronische bronchitis

een verstopping in de maag of darmen

leverziekte, alcoholisme, of als je drinkt meer dan 3 alcoholische dranken per dag

nierziekte

hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten, coronaire hartziekte of recente hartaanval

vergrote prostaat of plassen problemen

glaucoma

suikerziekte

epilepsie of andere epilepsie

feochromocytoom (een bijnier tumor)

overactieve schildklier; of

als u een bloedverdunner te nemen (warfarine, Coumadin).

Het is niet bekend of paracetamol, doxylamine en fenylefrine een ongeboren baby zal schaden. Gebruik dit geneesmiddel niet zonder advies van uw arts als u zwanger bent.

Deze medicatie kan overgaan in de moedermelk en kan een zogende baby schaden. Antihistaminica en decongestiva kunnen ook vertragen de productie van moedermelk. Gebruik dit geneesmiddel niet zonder advies van uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Gebruik precies zoals aangegeven op het etiket, of zoals voorgeschreven door uw arts. Niet gebruiken in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen. Dit geneesmiddel wordt meestal alleen genomen voor een korte tijd, totdat uw symptomen opruimen.

Neem niet meer van deze medicatie dan wordt aanbevolen. Een overdosis paracetamol kan je lever of de dood veroorzaken schade.

Gebruik dit medicijn niet geven aan een kind jonger dan 4 jaar oud. Vraag altijd een arts voordat het geven van een hoest of koude geneeskunde aan een kind. De dood kan ontstaan ​​door het misbruik van hoest en koude geneesmiddelen bij zeer jonge kinderen.

Neem niet langer dan 7 dagen op een rij. Stop met het innemen van het geneesmiddel en bel uw arts als u nog een koorts binnen 3 dagen van gebruik, heb je nog pijn na 7 dagen (of 5 dagen als de behandeling van een kind), als uw symptomen erger worden, of als u een huiduitslag , aanhoudende hoofdpijn, of roodheid of zwelling.

Als u een operatie of medische tests nodig hebt, vertel de chirurg of arts van tevoren als u dit geneesmiddel in de afgelopen dagen hebben plaatsgevonden.

Bewaren bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte. Laat geen vloeistof geneeskunde te bevriezen.

Aangezien dit geneesmiddel wordt gebruikt als dat nodig is, kunt u niet op een doseringsschema. Als je op een schema, gebruik dan de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Gebruik geen extra medicijnen om de gemiste dosis.

Seek dringende medische aandacht of bellen met de Poison Hulplijn op 1 800 222 1222. Een overdosis paracetamol kan fataal zijn.

De eerste tekenen van een overdosis paracetamol zijn verlies van eetlust, misselijkheid, braken, buikpijn, zweten en verwarring of zwakte. Later symptomen kunnen pijn in de bovenbuik, donkere urine en geel worden van uw huid of het wit van je ogen.

Vraag uw arts of apotheker voordat u een andere koude, allergie, pijn of slaapmiddelen. Acetaminophen (soms afgekort als APAP) is in vele combinatiemogelijkheden medicijnen. Het nemen van bepaalde producten samen kunnen ertoe leiden dat u te veel paracetamol die kunnen leiden tot een fatale overdosis te krijgen. Controleer het etiket om te zien of een geneesmiddel paracetamol of APAP bevat.

Vermijd het drinken van alcohol. Het kan het risico op leverbeschadiging verhogen tijdens het gebruik van paracetamol, en kunnen bepaalde bijwerkingen van Doxylaminum verhogen.

Dit geneesmiddel kan wazig zien of aantasting uw denken of reacties. Wees voorzichtig als u rijdt of iets dat vereist dat u alert en in staat om duidelijk te zien zijn te doen.

Get dringende medische hulp als u tekenen van een allergische reactie: netelroos; ademhalingsproblemen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

In zeldzame gevallen kan paracetamol een ernstige huidreactie die fataal kan zijn. Dit kan zelfs gebeuren als u paracetamol in het verleden hebben en had geen reactie. Stop met het innemen van dit geneesmiddel en bel uw arts meteen als u roodheid huid of huiduitslag dat zich verspreidt en veroorzaakt blaren en peeling. Als u dit type reactie, moet je nooit meer nemen alle medicijnen die paracetamol bevat.

Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en bel uw arts onmiddellijk als u

pijn op de borst, snelle pols, snelle of onregelmatige hartslag

verwardheid, hallucinaties, ernstige nervositeit, tremor, inbeslagneming (convulsies)

gemakkelijk blauwe plekken of bloeden, ongewone zwakte

weinig of geen plassen

leverproblemen – misselijkheid, pijn in de bovenbuik, jeuk, vermoeidheid, verlies van eetlust, donkere urine, klei-gekleurde ontlasting, geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen); of

gevaarlijk hoge bloeddruk – ernstige hoofdpijn, wazig zien, stampende in je nek of oren, bloedneus, angst.

Bijwerkingen zoals droge mond, constipatie, en verwarring groter bij oudere volwassenen.

Vaak voorkomende bijwerkingen kunnen zijn

duizeligheid, slaperigheid

lichte hoofdpijn, wazig zicht

droge mond, neus of keel

constipatie

gevoel rusteloos of opgewonden (vooral bij kinderen); of

slaapproblemen (slapeloosheid).

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de FDA op 1-800-FDA-1088.

Vraag uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel als u ook gebruik maakt van een andere drugs, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Sommige geneesmiddelen kunnen ongewenste of gevaarlijke effecten veroorzaken wanneer ze samen gebruikt worden. Niet alle mogelijke interacties worden vermeld in deze medicatie gids.

Inname van dit medicijn met andere medicijnen die u slaperig of langzaam je ademhaling kan deze effecten verergeren. Vraag uw arts voordat u paracetamol, doxylamine en fenylefrine met een slaappil, narcotische pijnstillers, spier relaxer, of medicijnen voor angst, depressie of epileptische aanvallen.

 Cerner Multum, Inc. Versie: 3.03. Herzien: 2016/03/08, 09:11:18.