q-pap

Er zijn vele merken en vormen van paracetamol beschikbaar. Niet alle merken zijn op deze bijsluiter.

Paracetamol is een pijnstiller en koorts reducer.

Paracetamol wordt gebruikt om vele aandoeningen zoals hoofdpijn, spierpijn, artritis, rugpijn, tandpijn, verkoudheden en koorts te behandelen.

Paracetamol kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

U moet dit medicijn niet gebruiken als u een ernstige leverziekte.

Neem niet meer van deze medicatie dan wordt aanbevolen. Een overdosis paracetamol kan je lever of de dood veroorzaken schade. Bel uw arts onmiddellijk als u last heeft van misselijkheid, pijn in de bovenbuik, jeuk, verlies van eetlust, donkere urine, klei-gekleurde ontlasting, of geelzucht (geel van uw huid of ogen).

In zeldzame gevallen kan paracetamol een ernstige huidreactie veroorzaken. Stop met het innemen van dit geneesmiddel en bel uw arts meteen als u roodheid huid of huiduitslag dat zich verspreidt en veroorzaakt blaren en peeling.

Je moet niet paracetamol nemen als je allergisch bent, of als u een ernstige leverziekte.

Do paracetamol niet nemen zonder advies van een arts als u ooit alcoholische leverziekte (cirrose) heeft gehad of als u meer dan 3 alcoholische dranken per dag te drinken. Je mag niet in staat zijn om paracetamol te nemen.

Uw arts zal bepalen of paracetamol veilig is voor u om te gebruiken tijdens de zwangerschap. Gebruik dit geneesmiddel niet zonder advies van uw arts als u zwanger bent.

Paracetamol kan overgaan in de moedermelk en kan een zogende baby schaden. Vertel uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn.

Neem dit geneesmiddel niet geven aan een kind jonger dan 2 jaar zonder het advies van een arts.

Gebruik precies zoals aangegeven op het etiket, of zoals voorgeschreven door uw arts. Niet gebruiken in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Neem niet meer van deze medicatie dan wordt aanbevolen. Een overdosis paracetamol kan je lever of de dood veroorzaken schade.

Meet vloeibare medicijn met een speciale dosis maatlepel of geneeskundekop, niet met een gewone eetlepel. Als u niet beschikt over een dosis-meetapparaat, vraag dan uw apotheker om een.

Als u de behandeling van een kind, gebruik maken van een pediatrische vorm van paracetamol. Gebruik alleen de speciale dosis-meet-dropper of orale spuit die wordt geleverd met de specifieke pediatrische vorm die u gebruikt. Volg de aanwijzingen op het doseren van het geneesmiddel label.

Paracetamol gemaakt voor baby’s is verkrijgbaar in twee verschillende doses concentraties, en elke concentratie komt met zijn eigen medicijn druppelaar of orale spuit. Deze doseerinrichtingen niet gelijk tussen de verschillende concentraties. Het gebruik van de verkeerde apparaat kan ertoe leiden dat u uw kind een overdosis paracetamol geven. Gebruik nooit en match doseren apparaten tussen zuigeling formuleringen van paracetamol.

Het kan nodig zijn om de vloeistof te schudden voor elk gebruik. Volg de aanwijzingen op het geneesmiddel label.

De kauwtablet moet grondig worden gekauwd voordat je het slikken.

Zorg ervoor dat uw handen droog zijn bij het hanteren van de paracetamol desintegrerende tablet. Leg de tablet op uw tong. Het zal beginnen om meteen op te lossen. Slik de tablet in zijn geheel. Laat het in uw mond oplossen zonder te kauwen.

Om de paracetamol bruisgranulaat gebruiken, te ontbinden een pakje van de korrels in ten minste 4 liter water. Roer dit mengsel en drink al het meteen. Om ervoor te zorgen dat u de volledige dosis te krijgen, voeg een beetje meer water om hetzelfde glas, schud zachtjes en drinken meteen.

Stop de inname van paracetamol en bel uw arts als

je nog steeds een koorts na 3 dagen gebruik

je nog steeds pijn na 7 dagen van gebruik (of 5 dagen als de behandeling van een kind)

je hebt een huiduitslag, aanhoudende hoofdpijn, of roodheid of zwelling; of

als uw symptomen erger worden, of als u nieuwe symptomen.

Deze medicatie kan ongebruikelijke resultaten met bepaalde laboratoriumtests voor glucose (suiker) in de urine veroorzaken. Vertel elke arts die u behandelt dat u paracetamol.

Bewaren bij kamertemperatuur uit de buurt van warmte en vocht.

Omdat paracetamol wordt genomen als nodig is, kunt u niet op een doseringsschema. Als u regelmatig met de medicatie, neem dan de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Geen extra medicijnen te nemen om de gemiste dosis.

Seek dringende medische aandacht of bellen met de Poison Hulplijn op 1-800-222-1222. Een overdosis paracetamol kan fataal zijn.

De eerste tekenen van een overdosis paracetamol zijn verlies van eetlust, misselijkheid, braken, buikpijn, zweten en verwarring of zwakte. Later symptomen kunnen pijn in de bovenbuik, donkere urine en geel worden van uw huid of het wit van je ogen.

Vraag uw arts of apotheker voordat u een andere koude, allergie, pijn of slaapmiddelen. Acetaminophen (soms afgekort als APAP) is in vele combinatiemogelijkheden medicijnen. Het nemen van bepaalde producten samen kunnen ertoe leiden dat u te veel paracetamol die kunnen leiden tot een fatale overdosis te krijgen. Controleer het etiket om te zien of een geneesmiddel paracetamol of APAP bevat.

Vermijd het drinken van alcohol. Het kan het risico op leverbeschadiging verhogen tijdens het gebruik van paracetamol.

Get dringende medische hulp als u tekenen van een allergische reactie: netelroos; ademhalingsproblemen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

In zeldzame gevallen kan paracetamol een ernstige huidreactie die fataal kan zijn. Dit kan zelfs gebeuren als u paracetamol in het verleden hebben en had geen reactie. Stop met het innemen van dit geneesmiddel en bel uw arts meteen als u roodheid huid of huiduitslag dat zich verspreidt en veroorzaakt blaren en peeling. Als u dit type reactie, moet je nooit meer nemen alle medicijnen die paracetamol bevat.

Stop de inname van paracetamol en bel uw arts onmiddellijk als u

misselijkheid, pijn in de bovenbuik, jeuk, verlies van eetlust

donkere urine, klei-gekleurde ontlasting; of

geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen).

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de FDA op 1-800-FDA-1088.

Andere geneesmiddelen kunnen interageren met paracetamol, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu en eventuele medicijnen die u start of stopt met het gebruik.

 Cerner Multum, Inc. Versie: 20.01. Herzien: 2016/01/11, 10:51:37.