psoriasis behandelingen: vitaminen, dode zeezout, cayennepeper, en nog veel meer

Hoewel psoriasis ongeneeslijk, reageert goed op vele topische en systemische behandelingen. Zelfs mensen met ernstige psoriasis kan verlichting tijdens flare-ups in ongeveer 85% tot 90% van de gevallen.

Topical behandelingen zijn direct gewreven in de aangetaste huid aan de lokale verlichting te brengen zonder dat het hele systeem bijwerkingen van geneesmiddelen via de mond ingenomen. Topical behandelingen voor psoriasis omvatten

Salicylzuur. Sommige artsen raden salicylzuur zalf, die de huid verzacht door het bevorderen van het vergieten van psoriatische schalen. Gebruik salicylzuur over grote delen van de huid, maar kan het lichaam te veel van de medicatie te absorberen, wat leidt tot bijwerkingen. Salicylzuur kan ook leiden tot irritatie van de huid en een verzwakking van haar schachten, die breuk en tijdelijke haaruitval kan veroorzaken. De effectiviteit van deze preparaten zijn bescheiden op zijn best.

-Steroïde gebaseerde crèmes. De steunpilaar van behandeling van psoriasis, steroïde crèmes verminderen ontsteking, verlichten jeuk, en blokkeren de productie van cellen die wordt geproduceerd in psoriasis. Sterkere preparaten die effectiever zijn dan milder degenen zijn, kunnen bijwerkingen die branden, droogte, irritatie en dunner worden van de huid zijn veroorzaken. Wees vooral voorzichtig zijn om de instructies van uw arts te volgen op het gebruik ervan.

Calcipotrien; bevattende actuele zalf. Calcipotrieen, die gerelateerd is aan vitamine D, effectief gebleken voor de behandeling van psoriasis, vooral in combinatie met een topisch corticosteroïde crème. Het is het beste om slechts beperkte hoeveelheden gebruiken om bijwerkingen te voorkomen.

Koolteer zalven en shampoos. Deze producten kunnen helpen vertragen de snelle groei van de huidcellen en verlichting van de symptomen, maar sommige mensen zijn kwetsbaar voor de bijwerkingen, met name folliculitis, een puist-achtige uitslag die de haarfollikels. Deze geneesmiddelen mogen alleen onder toezicht van een arts worden gebruikt.

Prescription retinoïden. Deze topische preparaten die een synthetische vorm van vitamine A kan helpen bij het verbeteren psoriasis. Deze preparaten niet zo snel werken als steroïden. Topical retinoïden kan soms droogheid en irritatie van de huid veroorzaken.