pseudotumor cerebri ziekte

Pseudotumor cerebri (Soo-doe-too-mur SER-uh-bry) treedt op wanneer de druk in uw schedel (intracraniële druk) verhoogt zonder duidelijke reden.

De symptomen lijken op die van een hersentumor, maar geen tumor aanwezig is. Pseudotumor cerebri kan voorkomen bij kinderen en volwassenen, maar het is het meest voor bij zwaarlijvige vrouwen in de vruchtbare leeftijd.

symptomen

Als er geen onderliggende oorzaak van de verhoogde intracraniële druk kan worden ontdekt, pseudotumor cerebri kan ook worden idiopathische intracraniële hypertensie genoemd.

Matige tot ernstige hoofdpijn die afkomstig kunnen zijn achter je ogen en verergeren met de oogbewegingen; Oorsuizen die pulsen in de tijd met uw hartslag (gepulseerde tinnitus); Misselijkheid, braken of duizeligheid; Wazig of gedimd visie; Korte afleveringen van blindheid, duurt slechts een paar seconden en van invloed zijn een of beide ogen (visueel verduisteringen); Moeilijkheid zien aan de kant; Dubbel zien (diplopie); Het zien van lichtflitsen (fotopsie); Nek-, schouder- of rugpijn

De verhoogde intracraniële druk in verband met pseudotumor cerebri kan zwelling van de oogzenuw veroorzaken en leiden tot verlies van het gezichtsvermogen. Medicijnen kunnen vaak deze druk te verminderen, maar in sommige gevallen een operatie nodig.

Pseudotumor cerebri tekenen en symptomen kunnen

De precieze oorzaak van pseudotumor cerebri bij de meeste mensen is onbekend, maar het kan worden gekoppeld aan een overmaat cerebrospinale vloeistof binnen de grenzen bot van de schedel.

Groeihormoon; tetracycline; Overtollige vitamine A

De hersenen en het ruggenmerg worden omgeven door cerebrospinale vloeistof, die fungeert als een kussen om deze vitale weefsels beschermen tegen letsel. Deze vloeistof wordt in de hersenen en uiteindelijk wordt opgenomen in de bloedbaan. De verhoogde intracraniale druk pseudotumor cerebri kan een gevolg van een probleem in deze absorptie proces.

ziekte van Addison; Anemie; Syndroom van Behcet; Bloed-stollingsstoornissen; Lupus; Polycysteus ovarium syndroom; Slaap apneu; Underactive bijschildklieren; uremie

Oorzaken

In het algemeen, verhoogt je intracraniële druk wanneer de inhoud van je schedel zijn capaciteit overschrijdt. Bijvoorbeeld, een hersentumor algemeen verhoogt je intracraniële druk omdat er geen ruimte is voor de tumor. Hetzelfde gebeurt als je hersenen zwelt of als je te veel hersenvocht.

Verschillende studies tonen aan dat veel mensen met pseudotumor cerebri hebben een vernauwing (stenose) in twee grote sinussen in de hersenen (dwarse sinussen). Studies bepalen of dit een effect of oorzaak van de aandoening.

De volgende factoren zijn geassocieerd met pseudotumor cerebri

Obesitas wordt geassocieerd met pseudotumor cerebri, die voorkomt bij 1-2 mensen 100.000. Ongeveer 4 tot 21 obese vrouwen in 100.000 ontwikkeling van de aandoening. Obese vrouwen onder de leeftijd van 44 jaar hebben meer kans om de ziekte te ontwikkelen.

Stoffen die zijn gekoppeld aan pseudotumor cerebri omvatten

Risicofactoren

Andere geneesmiddelen kunnen worden geassocieerd met pseudotumor cerebri, maar verder onderzoek nodig.

Noteer alle symptomen die u ondervindt, zelfs als ze lijken los van de reden waarom u de afspraak hebt gepland .; Noteer belangrijke persoonlijke informatie, met inbegrip van zaken als de recente veranderingen in het leven, of grote spanningen .; Maak een lijst van alle medicijnen, vitaminen of supplementen je neemt .; Neem een ​​familielid of vriend mee, indien mogelijk. Soms kan het moeilijk zijn om te genieten van alle informatie die je krijgt tijdens een afspraak. Iemand die begeleidt u misschien iets dat je gemist of vergeten .; Schrijf een lijst van vragen aan uw arts te vragen.

complicaties

De volgende aandoeningen en ziekten zijn gekoppeld aan pseudotumor cerebri

Wat is waarschijnlijk veroorzaakt mijn klachten of conditie ?; Anders dan de meest waarschijnlijke oorzaak, wat zijn andere mogelijke oorzaken voor mijn klachten of conditie ?; Wat voor soort tests heb ik nodig ?; Is mijn aandoening die tijdelijk of chronisch ?; Wat is de beste manier van handelen ?; Wat zijn de alternatieven voor de primaire aanpak die u suggereert ?; Zou het verliezen van gewicht te helpen mijn conditie ?; Ik heb deze andere gezondheidsproblemen. Hoe kan ik het beste beheren ze samen ?; Zijn er beperkingen ik moet volgen ?; Moet ik zie een specialist ?; Is er een generiek alternatief voor de medicijnen die u voorschrijven ?; Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik naar huis kan nemen met mij? Welke websites raden jullie aan?

Sommige mensen met pseudotumor cerebri ervaring geleidelijk visie verslechtering en kan uiteindelijk blind worden.

Wanneer ben je beginnen te ervaren symptomen ?; Laat uw symptomen zijn continu of af en toe een ?; Hoe ernstig zijn uw klachten ?; Wat, als er iets lijkt om uw klachten te verbeteren ?; Wat, als er iets lijkt te verergeren uw klachten?

Voorbereiding voor uw afspraak

Zelfs als uw symptomen zijn opgelost, kunnen ze maanden of zelfs jaren later terugkomen.

Hoewel u eerst uw symptomen met uw huisarts kunnen bespreken, kan hij of zij u doorverwijzen naar een arts opgeleid in de hersenen en het zenuwstelsel voorwaarden systeem (neuroloog) of oogaandoeningen (oogarts) voor verdere evaluatie.

Glaucoom drugs. Een van de eerste drugs meestal geprobeerd is acetazolamide (Diamox), een glaucoom geneesmiddel. Deze medicatie kan de productie van cerebrospinale vloeistof te verminderen. Ook is aangetoond symptomen in 47 tot 67 procent van de mensen te verbeteren .; Mogelijke bijwerkingen zijn maagklachten, vermoeidheid, tintelingen in de vingers, tenen en mond, en nierstenen .; Diuretica. Als acetazolamide alleen is niet effectief, het is soms gecombineerd met furosemide (Lasix), een krachtige diureticum dat vochtretentie vermindert door het verhogen van de urineproductie .; Migraine medicijnen. Medicijnen meestal voorgeschreven om migraine kan soms verlichten van de ernstige hoofdpijn die vaak gepaard gaan pseudotumor cerebri verlichten.

Om het meeste uit uw afspraak te krijgen, is het een goed idee om voor te bereiden. Hier is wat informatie om u te helpen.

Oogzenuw schede fenestratie. In deze procedure, een chirurg snijdt een venster in het membraan dat de optische zenuw omgeeft. Hierdoor kan overmatig hersenvocht ontsnappen .; Vision stabiliseert of verbetert in de meeste gevallen. De meeste mensen die deze procedure gedaan op een oog hebben merken een voordeel voor beide ogen. Echter, deze operatie is niet altijd succesvol en kunnen zelfs visieproblemen verhogen .; Spinale vloeistof shunt. In een ander type operatie, uw arts een lange, dunne buis (shunt) in uw hersenen of onderrug te helpen af ​​te voeren overtollig hersenvocht .; De buis wordt ingegraven onder je huid om je buik, waar de shunt loost het overtollige vocht. De symptomen kunnen verbeteren voor sommige mensen die deze procedure ondergaan .; Echter, shunts verstopt raken en vereisen vaak extra ingrepen te houden goed werkt. Complicaties kunnen onder meer lage druk hoofdpijn en infecties .; Deze procedure is over het algemeen slechts een behandeling optie als andere behandelingen niet hebben afgelost uw conditie.

Opstellen van een lijst van vragen aan uw arts zal u helpen de meeste van uw tijd samen. Voor pseudotumor cerebri, enkele vragen te stellen aan uw arts omvatten

Aarzel niet om alle overige vraagstukken die zich voordoen tijdens uw afspraak vragen.

Tests en diagnose

Vraag uw arts zal waarschijnlijk vragen omvatten

Om uw conditie te diagnosticeren, zal uw arts te beoordelen uw symptomen en medische geschiedenis, voeren een lichamelijk onderzoek en bestel verschillende tests.

Een arts opgeleid in oogaandoeningen (oogarts) kan een oogonderzoek verrichten.

Behandelingen en drugs

Als pseudotumor cerebri wordt vermoed, zal uw oogarts op zoek naar een onderscheidend type zwelling die de oogzenuw, genaamd papilledema, in de achterkant van je oog.

U zult ook onderworpen aan een visuele velden test om te zien of er nog blinde vlekken in uw visie zijn naast uw zogenaamde normale blinde vlek in elk oog, waar de optische zenuw komt het netvlies.

Lifestyle en huismiddeltjes

Uw arts kan een MRI of CT-scan te bestellen. Deze tests kunnen uitsluiten andere problemen die soortgelijke verschijnselen, zoals hersentumoren en bloedstolsels kunnen veroorzaken.

Meer informatie over Pseudotumor cerebri

Uw arts kan een lumbaalpunctie te bestellen om de druk in je schedel, evenals uw glucose en eiwitten te meten.

In deze test wordt een specialist voegt een naald tussen twee wervels in de onderrug en verwijdert een kleine hoeveelheid cerebrospinale vloeistof voor het testen in het laboratorium.

Het doel van de pseudotumor cerebri behandeling is om uw klachten te verbeteren en houd je ogen verergeren. Uw arts kan medicijnen voorschrijven om uw symptomen onder controle.

Meer over Pseudotumor cerebri

Als je zwaarlijvig bent, zal uw arts gewichtsverlies aanraden. U kunt werken met een diëtist te helpen met uw gewichtsverlies doelen. Het verliezen van gewicht kan uw symptomen verbeteren. Sommige mensen die morbide obese kunnen profiteren van gewichtsverlies programma’s of maag-operatie om gewicht te verliezen.

Als visie verslechtert, chirurgie vermindering van de druk rond de optische zenuw of de intracraniale druk nodig zijn verminderen. Zodra u pseudotumor cerebri hebt gehad, moet u uw visie regelmatig gecontroleerd.

Glaucoom drugs. Een van de eerste drugs meestal geprobeerd is acetazolamide (Diamox), een glaucoom geneesmiddel. Deze medicatie kan de productie van cerebrospinale vloeistof te verminderen. Ook is aangetoond symptomen verbeteren in 47 tot 67 procent van de mensen.

Mogelijke bijwerkingen zijn maagklachten, vermoeidheid, tintelingen in de vingers, tenen en mond, en nierstenen.

Oogzenuw schede fenestratie. In deze procedure, een chirurg snijdt een venster in het membraan dat de optische zenuw omgeeft. Hierdoor kan overmaat cerebrospinale vloeistof ontsnappen.

Vision stabiliseert of verbetert in de meeste gevallen. De meeste mensen die deze procedure gedaan op een oog hebben merken een voordeel voor beide ogen. Echter, deze operatie is niet altijd succesvol en kunnen zelfs visieproblemen verhogen.

Spinale vloeistof shunt. In een ander type operatie, uw arts een lange, dunne buis (shunt) in uw hersenen of onderrug te helpen af ​​te voeren overtollig hersenvocht.

De buis wordt ingegraven onder je huid om je buik, waar de shunt loost het overtollige vocht. De symptomen kunnen verbeteren voor sommige mensen die deze procedure ondergaan.

Echter, shunts verstopt raken en vereisen vaak extra ingrepen te houden goed werkt. Complicaties kunnen omvatten lage druk hoofdpijn en infecties.

Deze procedure is over het algemeen slechts een behandeling optie als andere behandelingen niet hebben afgelost uw conditie.

Obesitas verhoogt dramatisch van een jonge vrouw het risico van pseudotumor cerebri. In feite, zelfs bij vrouwen die niet obees zijn een matige hoeveelheid van de gewichtstoename kan het risico verhogen.

Het verliezen van extra ponden en het behoud van een gezond gewicht kan helpen verminderen uw kansen op het ontwikkelen van deze potentieel zicht stelen stoornis.

1

)