pseudoclaudication: het is gerelateerd aan claudicatio?

Pseudoclaudication en claudicatio veroorzaken gelijkaardige symptomen – pijn in de benen tijdens het staan ​​of lopen – maar om verschillende redenen.

Pseudoclaudication kan een symptoom van de lumbale spinale stenose, een aandoening die optreedt wanneer de ruimte verkleinen tussen de wervels in de onderrug zijn. Normale veroudering krimpt de schijven die als kussens tussen de wervels. Uitlopers van de botten kan een verdere verlaging van de beschikbare ruimte in de wervelkolom.

De zenuwwortels die beweging en gevoel te controleren in uw benen gaan door smalle openingen in de wervelkolom. Als deze openingen worden te smal, kunnen zij druk uitoefenen op de zenuwwortels en de oorzaak pseudoclaudication pijn. De vernauwing wordt verergerd door staan ​​of lopen. Pseudoclaudication pijn wordt meestal verlicht door te gaan zitten of liggen.

De pijn bij claudicatio optreedt voor een geheel andere reden. Claudicatio wordt veroorzaakt door perifere slagaderziekte, een circulatie probleem dat bloedtoevoer afneemt tot beenspieren. De verminderde hoeveelheid brandstof en zuurstof kan veroorzaken spierpijn, vooral tijdens de oefening. Vasculaire claudicatio veroorzaakt pijn wanneer de spieren in gebruik en is opgelucht toen de spieren mogen rusten.

een bezoek aan uw arts