Protonix

Therapeutische klasse: maagzuursecretie Inhibitor

Gebruikt Voor Protonix

Farmacologische klasse: protonpompremmer

Pantoprazol is een protonpompremmer (PPI). Het werkt door het verminderen van de hoeveelheid zuur door de maag.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie oud zijn om de effecten van pantoprazol behandeling erosieve esophagitis bij kinderen jonger dan 5 jaar. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van pantoprazol bij ouderen zou beperken.

Voordat u Protonix

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een Medication Guide. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Slik de vertraagde afgifte tablet in zijn geheel. Niet splitsen, pletten of kauwen. U kunt de tablet met of zonder voedsel.

Voor vertraagde afgifte orale suspensie granulaat

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Correct gebruik van Protonix

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt. Bloed, urine, en andere laboratoriumtests nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Atrofische gastritis (ontsteking in de maag) optreden, vooral als u dit geneesmiddel voor een lange tijd. Praat met uw arts als u zich zorgen over te hebben.

Neem contact op met uw arts meteen als u koorts, gewrichtspijn, huiduitslag, zwelling van het lichaam, voeten of enkels, of ongebruikelijke gewichtstoename na het ontvangen van dit geneesmiddel. Dit kunnen symptomen van acute interstitiële nefritis.

Inname van dit geneesmiddel voor een lange tijd kan het moeilijker voor je lichaam om vitamine B12 te maken. Vertel uw arts als u zich zorgen maakt over het tekort aan vitamine B12 hebben.

Neem contact op met uw arts meteen als u waterige ontlasting die niet verdwijnt, buikpijn en koorts terwijl u dit geneesmiddel.

Pantoprazol kan uw risico op fracturen van de heup, pols en rug te verhogen. Dit is meer waarschijnlijk als u bent 50 jaar en ouder, als je hoge doses van dit geneesmiddel te ontvangen, of gebruik het voor een jaar of meer.

Dit geneesmiddel kan hypomagnesiëmie (laag magnesium in het bloed) veroorzaken. Dit is meer waarschijnlijk optreden als u dit geneesmiddel gebruikt voor meer dan één jaar, of als u samen dit geneesmiddel met digoxine (Lanoxin®) of bepaalde diuretica of “water pillen”. Neem contact op met uw arts meteen als u stuipen (aanvallen), snel, rennen, of onregelmatige hartslag, spierkrampen (tetanie), tremoren, of ongewone vermoeidheid of zwakte hebben.

Stop niet met het innemen van dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts, of tenzij vertelde dat te doen door uw arts.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Protonix

Voordat u een medische test, vertel de arts die verantwoordelijk is voor dat u dit geneesmiddel gebruikt. De resultaten van een aantal tests kunnen worden beïnvloed door dit geneesmiddel.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit geldt ook voor het voorschrijven (bijv atazanavir, nelfinavir, Reyataz®, Viracept®) of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Protonix Side Effects

Protonix (pantoprazol)

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap categorie B geen bewezen risico voor de mens

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Barrett-slokdarm omeprazol, pantoprazol, Nexium, Prilosec, Dexilant, lansoprazol

Erosieve Oesofagitis omeprazol, pantoprazol, Nexium, ranitidine, Prilosec, famotidine

GERD omeprazol, pantoprazol, Nexium, ranitidine, Prilosec, famotidine

Helicobacter pylori-infectie omeprazol, amoxicilline, pantoprazol, Nexium, metronidazol, Prilosec