prostatitis behandelingen voor acute en chronische prostatitis

Behandeling van prostatitis begint meestal met het nemen van een antibioticum voor enkele weken. Als je beter begint te voelen, moet u de medicijnen in te nemen voor 2 tot 3 maanden. Als je niet beter krijgen tijdens het gebruik van antibiotica, kunnen meer tests worden gedaan.

Het kan nodig zijn om meer dan één behandeling te proberen. Er is geen standaard behandeling die goed werkt voor alle mensen.

Behandeling van acute prostatitis is gericht op het genezen van de infectie en het voorkomen van complicaties. Acute bacteriële prostatitis wordt behandeld met antibiotica, pijn en koorts geneeskunde, ontlasting weekmakers, vloeistoffen, en rust.

Behandeling voor chronische bacteriële prostatitis is gericht op het genezen van de infectie en het voorkomen van complicaties. Antibiotica worden gegeven gedurende 6 tot 12 weken. Langdurige behandeling met antibiotica kan nodig zijn als de infectie terugkeert.

Antibiotica worden eerst geprobeerd. Als uw symptomen niet verbeteren, wordt de behandeling met deze geneesmiddelen meestal gestopt; Spierverslappers en alfa-blokkers kan worden gebruikt als spierspasmen veroorzaken pijn of problemen met plassen; Medicijnen om de ontsteking te verminderen, zoals niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s), kan de pijn verlichten; 5-alpha reductase remmers, geneesmiddelen die de groei van de prostaat te vertragen, kan worden gebruikt; Fysiotherapie, lichaamsbeweging, of een massage therapie kan sommige mensen helpen; Counseling, biofeedback, of ontspanning technieken kunnen helpen verminderen stress die bijdraagt ​​tot de pai; Bepaalde plantenextracten, zoals bee pollen extract (Cernilton) of quercetine (Prosta-Q) kan enige verlichting bieden. 1

Als u niet in staat om te plassen of intraveneuze antibiotica nodig zijn, kunt u worden opgenomen in een ziekenhuis voor een korte tijd voor de behandeling; De meeste mannen beter snel. Behandeling (meestal thuis) duurt 4 tot 6 weken.

Besmet prostaat stenen (prostaat calculi) kan de infectie moeilijker te genezen te maken. Ze kan nodig zijn om operatief worden verwijderd; Chirurgie kan nodig zijn als urineweg problemen, zoals vernauwing van de blaashals en urethra, veroorzaakt het prostatitis; Chirurgische verwijdering van de prostaat (prostatectomie) voor herhaalde infecties wordt zelden gebruikt en wordt alleen gebruikt als een laatste redmiddel.