prostaatkanker voorbereiding van uw afspraak

Prostaatkanker is kanker die ontstaat in de prostaat van een man – een kleine walnoot-vormige klier die de rudimentaire vloeistof die voedt en transporteert sperma produceert.

Prostaatkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker bij mannen. Prostaatkanker groeit meestal langzaam en in eerste instantie blijft beperkt tot de prostaat, waar het ernstige schade zich niet kan veroorzaken. Terwijl sommige vormen van prostaatkanker langzaam groeien en kunnen minimale of geen behandeling nodig, andere agressieve en snel kan verspreiden.

Prostaatkanker dat vroeg wordt ontdekt – wanneer het is nog steeds beperkt tot de prostaat – heeft een betere kans op een succesvolle behandeling.

Prostaatkanker kan geen tekenen of symptomen in een vroeg stadium te veroorzaken.

Prostaatkanker is dat meer geavanceerde kunnen tekenen en symptomen zoals veroorzaken

Maak een afspraak met uw arts als u tekenen of symptomen die je zorgen te maken te hebben.

Er is discussie over de voor- en nadelen van screening op prostaatkanker, en medische organisaties verschillen op hun aanbevelingen. Bespreek de screening op prostaatkanker met uw arts. Samen kunt u beslissen wat het beste voor jou.

Wanneer een arts te zien

Wat je kunt doen

Het is niet duidelijk wat de oorzaak van prostaatkanker.

Artsen weten dat prostaatkanker begint als een aantal cellen in uw prostaat abnormaal worden. Mutaties in DNA de afwijkende cellen want de cellen groeien en sneller dan normale cellen doen delen. De abnormale cellen blijven leven, terwijl andere cellen zou sterven. De accumulatie van abnormale cellen vormen een tumor die kan groeien naar het nabijgelegen weefsel binnen te dringen. Sommige abnormale cellen kunnen afbreken en verspreiden (metastaseren) naar andere delen van het lichaam.

Wat te verwachten van uw arts

Factoren die het risico kunnen verhogen van prostaatkanker omvatten

Screening op prostaatkanker

Complicaties van prostaatkanker en haar behandelingen omvatten

De diagnose van prostaatkanker

Als u tekenen of symptomen die je je zorgen hebt, beginnen met het zien van uw huisarts of een huisarts.

Het bepalen of prostaatkanker is agressief

Als uw arts vermoedt dat u mogelijk een probleem met uw prostaat hebt, kunt u worden doorverwezen naar een urinewegen specialist (uroloog). Als je gediagnosticeerd met prostaatkanker, kunt u worden doorverwezen naar een specialist kanker (oncoloog) of een specialist die radiotherapie gebruikt bij de behandeling van kanker (radiotherapeut).

Het bepalen hoe ver de kanker is uitgezaaid

Omdat afspraken kunnen kort zijn, en omdat er vaak veel weg te gaan, is het een goed idee om te worden voorbereid. Hier is wat informatie om u te helpen klaar te krijgen en wat te verwachten van uw arts.

Uw tijd met uw arts is beperkt, dus het opstellen van een lijst van vragen kan u helpen het meeste van uw tijd samen. Lijst uw vragen van de belangrijkste tot de minst belangrijk in het geval de tijd om is. Voor prostaatkanker, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om andere vragen tijdens uw afspraak vragen.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Being klaar om ze te beantwoorden kan meer tijd later laten andere punten die u wilt pakken te dekken. Uw arts kan vragen

Of het nu om gezonde mannen te testen met geen symptomen voor prostaatkanker is controversieel. Medische organisaties het niet eens over de kwestie van de screening en de vraag of het heeft voordelen.

Sommige medische organisaties adviseren mensen overwegen de screening op prostaatkanker in hun jaren ’50, of eerder voor mannen die risicofactoren voor prostaatkanker. Andere organisaties adviseren tegen screening.

Bespreek uw specifieke situatie en de voordelen en risico’s van screening met uw arts. Samen kunt u beslissen of de screening op prostaatkanker voor u geschikt is.

Prostaat screening tests kunnen zijn šŸ™‚

PSA-test in combinatie met DRE helpt bij het identificeren van prostaatkanker in hun vroegste stadia, maar studies hebben daar niet mee eens of deze tests het risico te sterven van prostaatkanker te verminderen. Om die reden is er discussie over de screening op prostaatkanker.

Onmiddellijke meestal niet nodig zijn

Als er een afwijking wordt geconstateerd DRE of PSA-test, kan uw arts testen aanraden om te bepalen of u prostaatkanker, zoals

Bestralingstherapie

Wanneer een biopsie bevestigt de aanwezigheid van kanker, de volgende stap is het niveau van agressiviteit (rang) van de kankercellen te bepalen. In een laboratorium, een patholoog onderzoekt een monster van de kanker te bepalen hoeveel kankercellen afwijken van de gezonde cellen. Een hogere rang geeft een agressieve kanker die eerder snel verspreiden.

hormoontherapie

Operatie om de prostaat te verwijderen

De meest voorkomende schaal gebruikt om de graad van prostaatkankercellen te evalueren wordt een Gleason score. Scoring combineert twee getallen en kan variƫren van 2 (agressieve kanker) tot 10 (zeer agressieve kanker).

Zodra een diagnose van prostaatkanker is gemaakt, uw arts werken om de mate (fase) van de kanker. Als uw arts vermoedt dat je kanker kan zijn verspreid buiten de prostaat, kan imaging tests zoals deze worden aanbevolen

Niet elke persoon moet elke test te hebben. Uw arts zal helpen bepalen welke testen het beste voor uw individuele zaak.

Zodra de test is afgerond, uw arts kent uw kanker een podium. Dit helpt bij het bepalen van uw behandeling opties. Prostaatkanker etappes

Uw prostaatkanker behandelingsopties afhankelijk van verschillende factoren, zoals hoe snel de kanker groeit, hoeveel het heeft verspreid en de algehele gezondheid, alsmede de voordelen en de mogelijke bijwerkingen van de behandeling.

Voor mannen gediagnosticeerd met een zeer vroeg stadium prostaatkanker, meestal niet nodig meteen zijn. Sommige mensen kunnen nooit behandeling nodig hebben. In plaats daarvan, artsen soms adviseren actief toezicht.

In de actieve surveillance, kan regelmatige follow-up bloedonderzoek, rectale examens en mogelijk biopsieƫn worden uitgevoerd om de progressie van uw kanker te controleren. Als tests tonen aan je kanker vordert, kunt u kiezen voor een behandeling van prostaatkanker zoals een operatie of bestraling.

Actieve bewaking kan een optie voor kanker die niet veroorzaakt symptomen, naar verwachting langzaam groeien en is beperkt tot een klein gebied van de prostaat. Actieve bewaking kan ook worden overwogen voor een man die heeft nog een ernstige gezondheidstoestand of gevorderde leeftijd dat kanker de behandeling bemoeilijkt.

Actieve bewaking een risico dat de kanker kan groeien en verdeeld controles, waardoor het minder waarschijnlijk worden genezen.

Radiotherapie maakt gebruik van high-powered energie om kankercellen te doden. Prostaatkanker radiotherapie kan worden geleverd op twee manieren

Bijwerkingen van bestralingstherapie kunnen omvatten pijnlijke urineren, veelvuldig urineren en dringend plassen, en rectale symptomen, zoals losse ontlasting of pijn bij het ontlasting. Erectiele dysfunctie kunnen ook voorkomen.

Hormoontherapie is behandeling om uw lichaam stoppen van de productie van het mannelijke hormoon testosteron. Prostaatkankercellen vertrouwen op testosteron om hen te helpen groeien. Het afsnijden van de toevoer van hormonen kan leiden tot kankercellen te sterven of langzamer groeien.

Hormoontherapie opties omvatten

Hormonale therapie wordt gebruikt bij mannen met gevorderde prostaatkanker kanker krimpen en vertragen de groei van tumoren. Bij mannen met een vroeg stadium prostaatkanker, kan hormoontherapie worden gebruikt om tumoren te krimpen vĆ³Ć³r bestralingstherapie. Dit kan het waarschijnlijker dat bestralingstherapie succesvol zal maken.

Bijwerkingen van hormoontherapie kunnen erectiestoornissen, opvliegers, botverlies, verminderde geslachtsdrift en gewichtstoename.

Operatie voor prostaatkanker omvat verwijdering van de prostaat (radicale prostatectomie), wat omringend weefsel en enkele lymfeklieren. Manieren waarop de radicale prostatectomie procedure kan worden uitgevoerd onder

Bespreek met uw arts welke vorm van chirurgie is het beste voor uw specifieke situatie.

Radicale prostatectomie een risico van urine-incontinentie en erectiele dysfunctie. Vraag uw arts om de risico’s die je kunt tegenkomen op basis van uw situatie, de aard van de procedure die u kiest, je leeftijd, je lichaam het type en uw algehele gezondheid te verklaren.

Cryochirurgie of cryo omvat bevriezen weefsel om kankercellen te doden.

Tijdens de cryochirurgie voor prostaatkanker, zijn kleine naalden ingebracht in de prostaat met behulp van echografie beelden als begeleiding. Een zeer koude gas wordt geplaatst in de naalden, waardoor het omliggende weefsel te bevriezen. Een tweede gas wordt vervolgens in de naalden geplaatst om het weefsel te warmen. De cycli van bevriezen en ontdooien de kankercellen doden en enkele omringende gezonde weefsel.

Initiƫle pogingen om cryochirurgie gebruiken voor prostaatkanker resulteerde in hoge complicaties en onaanvaardbare bijwerkingen. Echter, nieuwere technologieƫn complicatie tarieven, verbeterde controle van kanker verlaagd en maakte de procedure eenvoudiger te tolereren. Cryosurgery kan een optie voor mannen die niet zijn geholpen door bestraling zijn.

Chemotherapie drugs gebruikt om snel groeiende cellen, waaronder kankercellen doden. Chemotherapie kan worden toegediend via een ader in de arm, in pilvorm of beide.

Chemotherapie kan een behandelingsoptie voor mannen met prostaatkanker die is uitgezaaid naar afgelegen gebieden van hun lichaam. Chemotherapie kan ook een optie voor kankers die niet reageren op therapie hormoon.

Biologische therapie (immunotherapie) maakt gebruik van het afweersysteem van uw lichaam om kankercellen te bestrijden. EĆ©n type biologische therapie genoemd sipuleucel-T (Provenge) ontwikkeld voor de behandeling van gevorderde terugkerende prostaatkanker.

Deze behandeling duurt een aantal van uw eigen afweercellen, genetisch ingenieurs ze in een laboratorium om prostate kanker te bestrijden, dan spuit de cellen terug in je lichaam via een ader. Sommige mannen reageren op de behandeling met enige verbetering in hun kanker, maar de behandeling is erg duur en vereist meerdere behandelingen.

Geen aanvullende of alternatieve behandelingen van prostaatkanker te genezen. Evenwel aanvullende en alternatieve behandelingen prostaatkanker helpen omgaan met de bijwerkingen van kanker en de behandeling.

Bijna iedereen gediagnosticeerd met kanker ervaart een aantal nood op een bepaald punt. Als je verdrietig bent, kan je verdrietig, boos of angstig voelen. U kunt moeite met slapen ervaren of merkt dat je voortdurend na te denken over je kanker.

Verschillende complementaire geneeskunde technieken kunnen u helpen omgaan met uw nood, met inbegrip

Bespreek uw gevoelens en zorgen met uw arts. In sommige gevallen kan behandeling voor nood- medicatie vereisen.

met inbegrip van ongeloof, angst, woede, angst en depressie – Wanneer u een diagnose van prostaatkanker ontvangen, kunt u een scala aan gevoelens te ervaren. Met de tijd, ieder vindt zijn eigen manier van omgaan met een diagnose van prostaatkanker.

Totdat je vinden wat voor u werkt, probeer dan

U kunt uw risico op prostaatkanker verminderen als je

Kies een gezond dieet vol groenten en fruit. Vermijd vetrijke voedingsmiddelen en in plaats daarvan richten op het kiezen van een verscheidenheid aan groenten, fruit en volkoren granen. Groenten en fruit bevatten veel vitaminen en voedingsstoffen die kunnen bijdragen aan uw gezondheid.

Of u nu prostaatkanker kan voorkomen dat via de voeding moet nog definitief worden bewezen. Maar het eten van een gezond dieet met een verscheidenheid aan groenten en fruit kan uw algehele gezondheid te verbeteren.

Oefenen de meeste dagen van de week. Lichaamsbeweging verbetert uw algehele gezondheid, helpt u uw gewicht te behouden en verbetert je humeur. Er zijn aanwijzingen dat mensen die niet uit te oefenen hebben een hogere PSA niveaus, terwijl mannen die gebruik maken van een lager risico op prostaatkanker kan hebben.

Proberen de meeste dagen van de week uit te oefenen. Als je nieuw bent uit te oefenen, te beginnen langzaam en werk je weg omhoog om meer te bewegen tijd elke dag.

Praat met uw arts over een verhoogd risico op prostaatkanker. Mensen met een hoog risico op prostaatkanker medicatie of andere behandelingen als hun risico te verminderen. Sommige studies suggereren dat het nemen van 5-alfa-reductaseremmers, waaronder finasteride (Propecia, Proscar) en dutasteride (Avodart), het totale risico op het ontwikkelen van prostaatkanker kan verminderen. Deze geneesmiddelen worden gebruikt voor prostaat uitbreiding en haaruitval bij mannen regelen.

Sommige aanwijzingen dat men deze medicijnen een verhoogd risico op een ernstige vorm van prostaatkanker (high-grade prostaatkanker) kan hebben. Als u zich zorgen over uw risico op het ontwikkelen van prostaatkanker bent, praten met uw arts.

een bezoek aan uw arts

Invriezen prostaatweefsel

chemotherapie

biologische therapie