propranolol

Na abrupt staken van de behandeling met bètablokkers, exacerbaties van angina pectoris en myocardinfarct zijn voorgekomen. Waarschuwen patiënten tegen onderbreking of stopzetting van de behandeling zonder arts advies.

Gebruikt Voor propranolol

Therapeutische klasse: Cardiovasculaire Agent

Farmacologische klasse: bèta-adrenerge Blocker, Niet-selectieve

Propranolol wordt ook gebruikt om ernstige pijn op de borst (angina), migraine of hypertrofische subaortic stenose (verdikte hartspier).

propranolol kan ook worden gebruikt onregelmatige hartslag, tremoren of feochromocytoom (bijniertumor) behandelen. Het kan ook worden gebruikt om het risico van overlijden bij patiënten hartaanvallen.

Propranolol drank wordt gebruikt om prolifererende infantiele hemangioma.

propranolol is een bèta-blokker. Het werkt door het aantasten van de reactie op zenuwimpulsen in bepaalde delen van het lichaam, zoals het hart. Dientengevolge, het hart klopt langzamer en verlaagt de bloeddruk. Wanneer de bloeddruk wordt verlaagd, wordt de hoeveelheid bloed en zuurstof naar het hart verhoogd.

propranolol is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Voordat u propranolol

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor propranolol, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op propranolol of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van propranolol capsules, met verlengde afgifte capsules en tabletten in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van propranolol drank bij kinderen zou beperken.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van propranolol orale oplossing voor de behandeling van prolifererende infantiele hemangioom bij kinderen van 5 weken tot 5 maanden oud zou beperken. Echter, de veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld bij kinderen ouder dan 1 jaar.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van propranolol bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde lever-, nier- of hartproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die propranolol nodig hebben.

Geen informatie beschikbaar over de relatie tussen leeftijd om de effecten van propranolol drank bij geriatrische patiënten.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van propranolol, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Propranolol gebruikt met een van de volgende geneesmiddelen wordt afgeraden. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Propranolol gebruikt met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van propranolol met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Propranolol gebruikt met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosering of hoe vaak u gebruik maken van propranolol te veranderen, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van propranolol beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem propranolol alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Uw dosis kan nodig zijn om meerdere keren worden gewijzigd om uit te vinden wat het beste werkt voor jou.

propranolol moet komen met een Medicijnen gids en geduldig richtingen. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Naast het gebruik van propranolol, kan de behandeling voor hoge bloeddruk gewichtscontrole en veranderingen in de soorten voedsel eet, vooral voedingsmiddelen met een hoog natrium (zout) bevatten. Uw arts zal u vertellen welke van deze het meest belangrijk voor u zijn. Neem dan contact op met uw arts voordat u uw dieet.

Correct gebruik van propranolol

Veel patiënten die een hoge bloeddruk zal geen tekenen van de aandoening op. In feite kunnen veel normale voelen. Het is zeer belangrijk dat u uw geneesmiddel precies zoals voorgeschreven en dat u uw afspraken te houden met uw arts zelfs niet als u zich goed voelt.

Vergeet niet dat propranolol zal niet genezen uw hoge bloeddruk, maar het helpt onder controle te houden. Je moet verder met de behandeling zoals voorgeschreven als je verwacht om je bloeddruk te verlagen en te houden naar beneden. Mogelijk moet u nemen een hoge bloeddruk geneesmiddel voor de rest van je leven. Als hoge bloeddruk niet behandeld wordt, kan het ernstige problemen zoals hartfalen, vaatziekten, beroerte of nierziekte veroorzaken.

Slik de langwerkende orale capsules geheel. Niet kauwen, verpletteren, of openen.

Propranolol verlengde afgifte capsules moeten worden genomen voor het slapen gaan (22:00). propranolol kunnen worden genomen met of zonder voedsel. Echter, moet je hem op dezelfde manier elke keer.

Meet de geconcentreerde drank, Intensol ™ met de dropper die meegeleverd wordt met het pakket. U kan de geconcentreerde oplossing met water, sap, frisdrank, appelmoes of pudding mixen om het gemakkelijker maken om te slikken, dan neemt het mengsel meteen.

Meet de drank met de doseerspuit die wordt geleverd met het pakket. Moet direct toegediend in de mond van het kind, tijdens of direct na het eten of borstvoeding. Het kan ook worden gemengd met een kleine hoeveelheid melk of vruchtensap en gegeven een babyfles. Niet schudden voor gebruik.

De dosis propranolol zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van propranolol. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van propranolol

Als u een dosis van propranolol, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Gooi ongebruikte Hemangeol ™ na 2 maanden.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleren of de voortgang van uw uw kind op regelmatige bezoeken om te controleren of propranolol goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten ..

propranolol Side Effects

propranolol

Propranolol kan hartfalen veroorzaken bij sommige patiënten. Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind met pijn op de borst of ongemak, verwijde hals aderen, extreme vermoeidheid, onregelmatige ademhaling, een onregelmatige hartslag, kortademigheid, zwelling van het gezicht, vingers, voeten of onderbenen, gewicht gewin, of een piepende ademhaling.

propranolol kunnen veranderingen in je bloedsuikerspiegel veroorzaken. Ook kan propranolol verdoezelen tekenen van een lage bloedsuikerspiegel, zoals een snelle hartslag. Neem contact op met uw arts als u of uw kind deze problemen hebt of als u een verandering in de resultaten van uw bloed of urine suiker testen merken.

Zorg ervoor dat elke arts of tandarts die behandelt je weet dat u gebruik maakt van propranolol. Stop niet met propranolol voor de operatie zonder goedkeuring van uw arts.

propranolol kan ertoe leiden dat sommige mensen minder alert zijn dan ze normaal geworden. Als deze bijwerking optreedt, niet rijden, gebruik maken van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je niet alert tijdens het gebruik van propranolol te doen.

Niet onderbreken of stoppen met het innemen propranolol zonder eerst met uw arts. Uw arts kunt u het bedrag dat u neemt alvorens volledig te stoppen het geleidelijk te verminderen. Enkele voorwaarden kunnen nog erger worden als het medicijn plotseling wordt gestopt, wat gevaarlijk kan zijn.

propranolol kan leiden tot een ernstige vorm van allergische reactie genaamd anafylaxie. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, heesheid, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht of de mond tijdens het gebruik van propranolol.

Ernstige huidreacties kunnen optreden tijdens de behandeling met propranolol. Neem contact op met uw arts meteen als u een van de volgende symptomen tijdens het gebruik van propranolol: blaren, peeling of versoepeling van de huid, koude rillingen, hoesten, diarree, koorts, jeuk, gewrichtspijn of spierpijn, rode huid laesies, keelpijn, zweren, zweren, of witte vlekken in je mond of lippen, of ongewone vermoeidheid of zwakte.

Propranolol zal toevoegen aan de effecten van alcohol en andere centrale zenuwstelsel (CNS) depressiva. CNS depressiva zijn geneesmiddelen die vertragen het zenuwstelsel en kan slaperigheid veroorzaken. Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor hooikoorts, allergieën of verkoudheid, slaapmiddelen, kalmeringsmiddelen, of slapen geneeskunde, recept pijnstillers of verdovende middelen, barbituraten of medicijnen voor epileptische aanvallen, spierverslappers, of narcose, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica. Neem contact op met uw arts voordat u een van de bovenstaande terwijl u propranolol.

propranolol kan het risico op een beroerte in PHACE syndroom patiënten met ernstige problemen met de bloedvaten in de hersenen te verhogen. Praat met de arts van uw kind over dit risico.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

WADA Class WADA Anti-Doping Classification

Faalangst Inderal

Migraine Preventie atenolol, Topamax, Depakote, nifedipine, verapamil, topiramaat

Goedaardige essentiële tremor Inderal, nadolol, Corgard

Ventriculaire tachycardie atenolol, amiodaron, lidocaïne, flecaïnide, Inderal, Tenormin