probiotica en probiotische supplementen: gebruik en veiligheid

Probiotica zijn bacteriën die helpen de natuurlijke balans van organismen (microflora) in de darmen te houden. De normale menselijke spijsverteringskanaal bevat ongeveer 400 soorten probiotische bacteriën die de groei van schadelijke bacteriën te verminderen en een gezond spijsverteringsstelsel. De grootste groep van probiotische bacteriën in de darm melkzuurbacteriën, waarvan Lactobacillus acidophilus, in yoghurt met levende culturen, is de bekendste. Gist is een probiotische substantie. Probiotica zijn ook beschikbaar als voedingssupplementen.

Veel mensen gebruiken probiotica diarree, gas en krampen door antibiotica te voorkomen. Antibiotica doden “goed” (gunstige) bacteriën, samen met de bacteriën die de ziekte veroorzaken. Een daling van de gunstige bacteriën kan leiden tot problemen met de spijsvertering. Het nemen van probiotica kan helpen de plaats van de verloren nuttige bacteriën. Dit kan helpen diarree te voorkomen.

Een afname van gunstige bacteriën kan ook leiden tot andere infecties, zoals vaginale en urineweginfecties en symptomen zoals diarree van darmziekten.

Probiotica kunnen ook worden gebruikt om

Hulp bij andere oorzaken van diarree; Helpen bij het voorkomen van infecties in het spijsverteringskanaal; Help immuunrespons (ontsteking), zoals bij inflammatoire darmziekte (IBD) regelen.

Probiotica worden bestudeerd voor verstrekkingen darmkanker, huidinfecties en prikkelbare darmsyndroom (IBS).

De meeste probiotica zijn als wat er al in het spijsverteringsstelsel van een persoon. Sommige probiotica zijn gebruikt voor een zeer lange tijd in de geschiedenis, zoals in gefermenteerde levensmiddelen en gekweekt melkproducten. Deze lijken niet te leiden tot ziekte. Maar er is meer onderzoek nodig is over de veiligheid van probiotica bij jonge kinderen, ouderen en mensen met een zwak immuunsysteem.

Zoals bij elk voedingssupplement, zich ervan bewust dat probiotische supplementen zijn geregeld als voedingsmiddelen, geen drugs. Vertel uw arts over alles wat u neemt, inclusief de specifieke bacteriën in je probiotische supplement.