pregnenolon: toepassingen, bijwerkingen, interacties en waarschuwingen

Pregnenolone, PregnÃnolone.

Pregnenolone is een chemische stof die is gevonden in ons lichaam. Het kan ook gemaakt worden in een laboratorium. Mensen gebruiken het voor de geneeskunde; Pregnenolon wordt gebruikt voor vermoeidheid en verhoging van de energie, de ziekte van Alzheimer en verbeteren van het geheugen, trauma en verwondingen, en stress en verbeteren van de immuniteit; Het wordt ook gebruikt voor huidziekten waaronder psoriasis en scleroderma; Vrouwen gebruiken pregnenolone voor klonterige borsten (fibrocystische borst ziekte), een aandoening van het slijmvlies van de baarmoeder (endometriose), symptomen van de menopauze en premenstrueel syndroom (PMS); Sommige mensen gebruiken pregnenolone voor het vertragen of omkeren van veroudering, artritis en depressie. Het wordt ook gebruikt voor het versterken van het hart, allergische reacties, â € œdetoxification, â € lupus, multiple sclerose (MS), prostaatproblemen, en epileptische aanvallen; Omdat het lichaam gebruikt pregnenolon vele hormonen, pregnenolon werd bestudeerd stress, vermoeidheid, en artritis in de jaren 1940 voor lab-hormonen die beschikbaar waren.

In het lichaam wordt pregnenolon gebruikt om alle steroïde hormonen. Er is niet genoeg informatie om te weten hoe pregnenolone supplementen zou kunnen werken.

Onvoldoende bewijs fo; Vertragen of omkeren van de vergrijzing; Artritis; Depressie; Endometriose (abnormale verdikking van de bekleding van de baarmoeder); Vermoeidheid; Andere condities. Meer bewijs nodig om de effectiviteit van pregnenolon cijfer voor dit gebruik.

Er is niet genoeg informatie om te weten of pregnenolone veilig is wanneer genomen via de mond. Het kan leiden tot een aantal steroïde-achtige bijwerkingen zoals overstimulatie, slapeloosheid, prikkelbaarheid, woede, angst, acne, hoofdpijn, negatieve stemmingswisselingen, gezicht haargroei, haaruitval en onregelmatige hartslag; Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen: Zwangerschap en borstvoeding: Er is onvoldoende bekend over het gebruik van pregnenolon tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Blijf op de veilige kant en gebruik te voorkomen; Hormoongevoelige aandoening, zoals borstkanker, baarmoederkanker, eierstokkanker, endometriose of vleesbomen: Pregnenolon wordt omgezet door het lichaam oestrogeen. Als u een aandoening die erger zou kunnen worden gemaakt door blootstelling aan oestrogeen, hoeft aanvullende pregnenolon niet nemen.

Pregnenolon wordt in het lichaam hormonen zoals oestrogeen maken. Oestrogeen samen met pregnenolon zou teveel oestrogeen in het lichaam veroorzaken; Sommige oestrogeen pillen omvatten geconjugeerde equine oestrogenen (Premarin), ethinylestradiol, estradiol, en anderen.

Progestinen zijn een groep hormonen. Gebruik van andere hormonen met progesteron pillen kan leiden tot teveel hormonen in het lichaam. Dit zou de effecten en bijwerkingen van hormoon pillen verhogen.

Het lichaam verandert pregnenolon in testosteron. Inname pregnenolone samen met een testosteron pil misschien te veel testosteron in het lichaam veroorzaken. Dit kan de kans op testosteron bijwerkingen.

De geschikte dosis pregnenolon afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd van de gebruiker, gezondheid, en verscheidene andere voorwaarden. Op dit moment is er niet voldoende wetenschappelijke informatie om een ​​passende reeks doses voor pregnenolon te bepalen. Houd in gedachten dat natuurlijke producten zijn niet altijd per definitie veilig en doseringen kunnen belangrijk zijn. Zorg ervoor dat u relevante aanwijzingen op te volgen op de etiketten en uw apotheker of arts of andere zorgverlener te raadplegen voordat u.

Referenties

Devlin TM, ed. Textbook of Biochemistry Met Klinische correlaties. derde ed. New York: Wiley-Liss Inc., 1992.

George MS, Guidotti A, Rubinow D, et al. CSF neuroactieve steroïden in affectieve stoornissen: pregnenolone, progesteron, en DBI. Biol Psych 199; 35: 775-80.

Steiger A, et al. Neurosteroid pregnenolon induceert slaap-EEG veranderingen in de mens verenigbaar is met inverse agonistische GABAA-receptor-modulatie. Brain Res 199; 615: 267-74.

Wang M, L Seippel, Purdy RH, Backstrom T. Relatie tussen de ernst van de symptomen en steroïde variatie bij vrouwen met premenstrueel syndroom: studie over serum pregnenolon, pregnenolon sulfaat, 5 alpha-pregnaan-3,20-dion en 3 alfa-hydroxy-5 alfa-pregnan-20-on. J Clin Endocrinol Metab 199; 81: 1076-1082.

Natural Medicines Comprehensive Database versie voor consumenten. zie Natural Medicines Comprehensive Database Professional Version. ÂTherapeutic Research Faculty 2009.

Ex. Ginseng, vitamine C, Depressie