pimpinella: toepassingen, bijwerkingen, interacties en waarschuwingen

Bibernellkraut, Boucage, Boucage Steenbreek, Burnet Steenbreek, Fausse Steenbreek, Grote Boucage, Greater Burnet-Steenbreek, Persil de Bouc, Pied-de-Chèvre, Pimpernell, Pimpinella magna, grote bevernel, Pimpinella Saxifraga, pimpinellae Haar ..; Bekijk alle Namen Bibernellkraut, Boucage, Boucage Steenbreek, Burnet Steenbreek, Fausse Steenbreek, Grote Boucage, Greater Burnet-Steenbreek, Persil de Bouc, Pied-de-Chèvre, Pimpernell, Pimpinella magna, grote bevernel, Pimpinella Saxifraga, pimpinellae Herba, pimpinellae Radix, Pimpinelle, Steenbreek; Hide Namen

Pimpinella is een kruid. De wortel en de delen van de planten die boven de grond groeien worden gebruikt als medicijn; Mensen nemen pimpinella voor bovenste luchtweginfecties, urineweginfecties (UWI), blaas en nierstenen, en vochtophoping (oedeem). Pimpinella wordt ook gebruikt om de spijsvertering te helpen; Sommige mensen gelden Pimpinella rechtstreeks naar het getroffen gebied voor pijnlijke mond en keel of voeg deze toe aan badwater te slecht genezende wonden en spataderen te behandelen; Er zijn berichten dat sommige makers van pimpinella wortel producten â € œstretchâ € hun product door in het geheim het toevoegen van andere kruiden waaronder Heracleum sphondylium (Masterwort), reuzenberenklauw en Pastinaca sativa (pastinaak).

Er is belangstelling voor het gebruik pimpinella wortel voor infecties van de luchtwegen, omdat het wordt verondersteld om te helpen los te maken en te verplaatsen luchtwegen slijm. Echter, dit effect niet bewezen.

Onvoldoende bewijs fo; Infecties van de luchtwegen; Urineweginfecties (UWI); Blaas en nierstenen; Vochtophoping (oedeem); Maag- en darmstoornissen; Spataderen, wanneer toegevoegd aan badwater; Wonden, wanneer toegevoegd aan badwater; Andere condities. Meer bewijs nodig om de effectiviteit van pimpinella cijfer voor dit gebruik.

Er is niet voldoende informatie beschikbaar om te weten of pimpinella veilig is of wat de mogelijke bijwerkingen kunnen zijn; Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen: Zwangerschap en borstvoeding -feeding: Er is onvoldoende bekend over het gebruik van pimpinella tijdens de zwangerschap en borstvoeding -feeding. Blijf op de veilige kant en gebruik te voorkomen.

Momenteel hebben we geen informatie over pimpinella Interacties

De geschikte dosis pimpinella afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd van de gebruiker, gezondheid, en verscheidene andere voorwaarden. Op dit moment is er niet voldoende wetenschappelijke informatie om een ​​passende reeks doses voor pimpinella te bepalen. Houd in gedachten dat natuurlijke producten zijn niet altijd per definitie veilig en doseringen kunnen belangrijk zijn. Zorg ervoor dat u relevante aanwijzingen op te volgen op de etiketten en uw apotheker of arts of andere zorgverlener te raadplegen voordat u.

Referenties

Gruenwald J, Brendler T, Jaenicke C. PDR voor kruidengeneesmiddelen. 1st ed. Montvale, NJ: Medical Economics Company, Inc., 1998.

Wichtl MW. Herbal Drugs en fytofarmaca. Ed. N.M. Bisset. Stuttgart: Medpharm GmbH Scientific Publishers, 1994.

Natural Medicines Comprehensive Database versie voor consumenten. zie Natural Medicines Comprehensive Database Professional Version. ÂTherapeutic Research Faculty 2009.

Ex. Ginseng, vitamine C, Depressie