perifeer vaatlijden (PAD) van de benen: symptomen, oorzaken, behandelingen

Misschien heb je minder dan je vroeger als gevolg van spierpijn in je benen te lopen. Of heb je een plek op je voet dat leek een eeuwigheid te duren om te genezen had. Misschien heb je ook gehoord heb je ‘slechte bloedsomloop. ”

Accupril (quinapril; Aceon (perindopril; Adalat (nifedipine; Altace (ramipril; Apresoline (hydralazine; Aspiri; Benicar HCT (hydrochlorothiazide en olmesartan; Brilinta (ticagrelor; Caduet (amlodipine en atorvastatine, Capoten (captopril; Coreg (carvedilol; Cozaar (losartan ; Dilatrate-SR (isosorbidedinitraat; Diovan (valsartan; Efient (prasugrel; Hepari; Imdur (isosorbidemononitraat) …

Het kan u verrassen, waardoor helemaal geen symptomen of symptomen die u misschien denken dat ze iets anders. En zelfs milde gevallen kan een signaal dat u problemen met andere slagaders ook zou kunnen hebben, zijn.

Het gebeurt meestal omdat je bloedvaten verharden en smal. (Dat heet atherosclerose). Roken, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, en niet actief zijn de belangrijkste oorzaken.

Als je diabetes hebt, heb je meer kans op een slechtere geval van perifeer vaatlijden die minder met de behandeling verbetert krijgen.

Toen atherosclerose vernauwt de lange slagaders van de benen, doe je beenspieren onvoldoende doorbloeding te krijgen. Als gevolg hiervan kan spierpijn voelt. Het komt meestal met lichaamsbeweging en stopt wanneer u rust geven.

Het kan invloed hebben verschillende spiergroepen, inclusief

Sommige mensen voelen branden of gevoelloosheid. Anderen hebben ernstige verstoppingen met geen pijn, meestal omdat het lichaam groeit bloedvaten die rond de blokkades.

Andere tekenen en symptomen van perifere arteriƫle ziekte zijn

De tests die u zult nemen om te zien of je randslagaderziekte zijn eenvoudig en pijnloos.

Artsen meestal beginnen met het controleren van uw “enkel -brachial index”, die uw bloeddruk vergelijkt bij je enkel en bovenarm. Die metingen moet ongeveer hetzelfde. Als uw bloeddruk in je enkel is een stuk lager, kunt u perifeer vaatlijden hebben.

Als uw zaak ernstig is, kan u een soort van X-ray heet een angiogram om precies te zien waar de blokkade is. Zal uw arts een kleurstof injecteren in een bloedvat om te laten zien wat er gaande is.

U kunt veel doen om perifeer vaatlijden te stoppen in zijn tracks, zoals

Het geneesmiddel cilostazool verlicht symptomen bij veel mensen. Pentoxifylline is een ander dat de bloedstroom bij mensen met een slechte bloedsomloop kan verbeteren. Artsen kunnen ook aspirine of andere anticlotting medicijnen voor te schrijven.

Voor ernstige perifeer vaatlijden, kan uw arts een operatie of minder invasieve procedures aanbevelen aan een verstopte slagader te omzeilen en het herstel van de bloedstroom.

BRONNEN

Heart Association website: “Er zijn maar weinig mensen in de wereld op de hoogte van gevaarlijke perifeer vaatlijden.”

Heart Association website: “perifeer vaatlijden.”

Hirsch, A. Publicatieblad van de Medical Association, 200; vol 286: pp1317-1324.

McDermott, M. J Publikatieblad van de Medical Association, 200; vol 286: pp 1599-1606.

McGee, S. Archives of Internal Medicine, 199; vol 158: pp 1357-1364.

Selvin, E. Circulation, 200; vol 110: pp 738-743.

Jude, E. Diabetes Care, 200; vol 24: pp 1433-1437.

Sloan, H. Nursing99, 199; vol 29: pp 58-59.

Norgren, L. Journal of Vascular Surgery, 200; vol 45: pp S5-S67.

Thompson, P. Journal of Cardiology, 200; vol 90: pp 1314-1319.

Leng, G. Cochrane Database of Systematic Reviews, 200; CD000990.

McDermott, M. Publicatieblad van de Medical Association, 200; vol 292: pp 453-461.

O’Hare, A. Circulation, 200; vol 113: pp 388-393..

Mark Silverman, MD, emeritus professor in de geneeskunde, Emory University School of Medicine, Atlanta.

Vereniging voor Vaatchirurgie: “Angiogram.”