perifeer arterieel vaatlijden van de benen-leven met pad

Er zijn veel dingen die je kunt doen om perifeer arterieel vaatlijden (PAD) houden van het erger. Deze stappen kunnen ook helpen verlagen van uw bloeddruk en cholesterol, die kan helpen bij het controleren PAD.

Stoppen met roken en te voorkomen dat tweedehands rook. Roken is een belangrijke risicofactor voor perifeer arterieel vaatlijden. Stoppen met roken kan helpen PAD voorkomen of vertragen de progressie. Voor meer informatie over hoe om te stoppen met roken, stoppen met roken; Get regelmatige lichaamsbeweging (als uw arts zegt dat het veilig is). Probeer wandelen, zwemmen of fietsen ten minste 30 minuten op de meeste, zo niet alle dagen van de week. Als je claudicatio intermittens als je uit te oefenen, kan uw arts een wandel-programma dat uw symptomen kunnen verlichten raden; Verblijf in een gezond gewicht; Eet hart-gezonde voedingsmiddelen, zoals fruit en groenten; Als je diabetes hebt, houd je bloedsuikerspiegel in uw streefwaarden; Voorkomen dat je ziek van de griep. Hier krijg je een griepprik ieder jaar.

importan; Het is mogelijk dat de belangrijkste titel van het rapport Leiomyosarcoma, Inferior Vena Cava is niet de naam die u verwacht.

Een cardiale revalidatie programma kan u helpen om veranderingen in levensstijl te maken. In cardiale revalidatie, een team van gezondheidswerkers verzorgt onderwijs en ondersteuning om u te helpen nieuwe, gezonde gewoonten te maken.

Zorg goed voor je voeten en benen. Wanneer u de bloedstroom hebben teruggebracht naar je benen, zelfs kleine verwondingen kan leiden tot ernstige infecties.

Behandel wonden, snijwonden en schrammen op je benen meteen. Slechte bloedtoevoer naar de benen door PAD kan wonden, snijwonden, schaafwonden en houdt meer goed genezen. Prompt behandeling kan helpen dit probleem te voorkomen en is vooral belangrijk voor mensen die ook diabetes; Vermijd schoenen die te strak zijn of dat uw voeten wrijven. Schoenen moeten comfortabel en goed passen. Vermijd sokken of kousen die strak genoeg om elastische band sporen achterlaten op je benen. Ze kunnen problemen met de bloedsomloop en symptomen te maken uit PAD erger; Houd je voeten schoon en gehydrateerd aan uw huid niet uitdroogt en het barsten te verhinderen. Plaats katoen of wol lam tussen je tenen wrijving te voorkomen en om vocht te absorberen; Als open zweren vormen, houd ze droog en bedek ze met anti-aanbak bandages. Raadpleeg uw arts zodra u een open wond te ontdekken.