perifeer arterieel vaatlijden van de benen chirurgie

De meeste van de tijd, is een operatie alleen gedaan in gevallen van ernstige perifeer arterieel vaatlijden (PAD), zoals het uitschakelen intermitterende claudicatio; open wonden (zweren die niet genezen, of ernstige huid, botten, en problemen weefsel (gangreen).

Aortobifemoral bypass wordt gedaan voor PAD dat de grote buikslagader (aorta) en de grote slagaders die tak af van het beïnvloedt; Femoropopliteale (fem-pop) bypass wordt gedaan voor PAD dat de slagaders boven en beïnvloedt onder de knie; Femur-scheenbeen bypass wordt gedaan voor PAD dat de slagaders in het onderbeen of de voet treft.

De regels bypassoperatie variëren afhankelijk van de grootte van de aangetaste slagader en waar het zich bevindt.

Het type operatie voor de behandeling van PAD zal afhangen van de locatie van de aangedane been slagader of slagaders.

Endarteriëctomie minder vaak chirurgie. Het wordt meestal gedaan op het grote femorale slagader, die in de lies en dijbeen gebied.

Deze ingreep gebeurt vette opbouw (plaque) te verwijderen en om de bloedstroom naar het been te verhogen. Deze ingreep gebeurt door het opensnijden van de femorale slagader en verwijderen van de plaque. Deze operatie kan worden uitgevoerd op zichzelf, of kan worden uitgevoerd op hetzelfde moment als bypass operatie of angioplastiek.

In zeldzame gevallen, perifeer arterieel vaatlijden wordt zo slecht dat sommige mensen nodig hebben om een ​​been, een voet, of een deel van de voet geamputeerd hebben. Mensen met diabetes hebben een verhoogd risico op amputatie. Amputatie wordt gebruikt wanneer de schade zeer ernstige, mogelijk levensbedreigende, en nadat alle andere behandelingen zijn geprobeerd.

Ook in zeldzame gevallen, een bloedstolsel in een slagader kan plotseling en volledig blokkeren de bloedtoevoer naar een been of voet. Vaak, ernstige pijn, gevoelloosheid, en kou ontwikkelen binnen 1 uur. Deze blokkering is een noodgeval. Stolsel oplossende geneesmiddelen, chirurgische verwijdering van de klonter of bypass operatie nodig om de bloedstroom te herstellen.