paniekaanval symptomen: kortademigheid, hartkloppingen, en nog veel meer

Paniekaanvallen betrekken plotselinge gevoelens van terreur die toeslaan zonder waarschuwing. Deze episoden kunnen op elk moment, zelfs tijdens de slaap. Mensen die in een paniekaanval kunnen denken dat ze een hartaanval of zij sterven of gek. De angst en terreur die een persoon ervaringen tijdens een paniekaanval zijn niet in verhouding tot de werkelijke situatie en kunnen niets te maken wat er gebeurt om hen heen. De meeste mensen met paniekaanvallen ervaren meerdere van de volgende symptomen

Mensen met een paniekstoornis kunnen zeer angstig en bang zijn, omdat ze niet in staat om te voorspellen wanneer de volgende aflevering zal optreden zijn. Paniekstoornis is vrij vaak voor en treft ongeveer 6 miljoen volwassenen in de Verenigde Staten Vrouwen zijn twee keer zoveel kans als mannen om de aandoening te ontwikkelen, en de symptomen beginnen meestal in de vroege volwassenheid.

Het is niet duidelijk wat de oorzaak van een paniekstoornis. Bij veel mensen die de biologische kwetsbaarheid voor paniekaanvallen, kunnen ze zich ontwikkelen in samenwerking met de grote veranderingen in het leven (zoals trouwen, het hebben van een kind, het starten van een eerste baan, enz.) En de belangrijkste lifestyle stressoren. Er is ook enig bewijs dat suggereert dat de neiging om paniekstoornis te ontwikkelen kunnen draaien in gezinnen. Mensen die lijden aan paniekstoornis zijn ook meer kans dan anderen om te lijden aan depressie, zelfmoord poging, of aan alcohol of drugs misbruiken.

Gelukkig, paniekstoornis is een behandelbare aandoening. Psychotherapie en medicijnen beide zijn gebruikt, hetzij alleen of in combinatie, voor een succesvolle behandeling van paniekstoornis. Als medicatie nodig is, kan uw arts anti-angst medicijnen, bepaalde antidepressiva of soms bepaalde anti-epileptica die ook anti-angst eigenschappen, of een klasse van hart geneesmiddelen bekend als bètablokkers te helpen voorkomen of de controle van de episodes in paniekstoornis voorschrijven .

Depressie? Beoordeel uw symptomen

BRONNEN

MedicineNet: Panic Attack Symptomen.

National Institute of Mental Health: “Wat is paniekstoornis? ‘

s nieuwe e-serie over diagnose, de behandeling, en leven met binge eating disorder

Racing “horen, voelen zwak, zwak of Dizz, tintelingen of gevoelloosheid in de handen en vingers, Sense van terreur, of naderend onheil of deat, Feeling bezwete of die kou, pijn op de borst, Ademhaling difficultie; Gevoel een verlies van controle