pancoasttumor

Pancoasttumor vormen op de top van een van beide longen. Pancoasttumor zijn een subset van niet-kleincellige longkankers dat de bovenkant van de kist vallen. Door hun ligging, ze binnenvallen aangrenzende weefsel; Pancoasttumor vormen een abnormaal stukje weefsel in de long apex en voornamelijk betrekking hebben op de borstwand structuren in plaats van de onderliggende longweefsel. Zij kunnen gebieden zoals lymfeklieren, zenuwen, ribben, en de wervelkolom binnen te vallen.

Wat is uw risico op kanker? Neem de Cancer

De risicofactoren voor bijna alle longkankers vergelijkbaar. Deze omvatten de volgende

Hoewel een pancoasttumor een longtumor, veroorzaakt zelden symptomen die gewoonlijk verband houden met de longen (zoals hoesten of borstpijn); Het eerste symptoom is meestal pijn in de schouder, de binnenkant van de schouderbladen, of beide; De pijn kan later uitgebreid tot de binnenkant van de arm, de elleboog en de pink en ringvinger; De bijbehorende pijn is ernstig en constant, waarvoor vaak verdovende pijnstillers voor opluchting. De getroffen persoon moet meestal aan de elleboog van de aangedane arm te ondersteunen in de andere hand om de spanning op de schouder en bovenarm te verlichten; De hand, arm en onderarm kunnen verzwakken, spieren degenereren of krimpen van onbruik, of het ontwikkelen van een gevoel van prikken, tintelingen, of kruipend op de huid.

Wanneer de tumor zich uitstrekt tot de bepaalde zenuwen kunnen Horner syndroom ontwikkelen ene zijde van het gezicht. Horner syndroom wordt gekenmerkt door een hangende ooglid, ontbreken van zweten aan de aangedane zijde van het gezicht, en vernauwing van de pupil; In tot 25% van de mensen met een pancoasttumor, compressie van het ruggenmerg en verlamming van de onderste helft van het lichaam te ontwikkelen wanneer de tumor zich in de opening tussen twee wervels.

Examens en tests die kunnen worden gebruikt om een ​​pancoasttumor diagnosticeren omvatten