ouderschap expert: is uw kind overscheduled?

Uw dochter heeft dwarsfluit lessen op zaterdagochtend, schaatsen in de middag, kerkkoor op zondagochtend, Girl Scouts op zondagmiddag, huiswerk elke doordeweekse avond, en voetbal of gymnastiek elke dag na school. Maar wanneer is de laatste keer dat ze de kans om gewoon te zitten op de veranda, kijken naar de wolken en dromen gehad? Of misschien een tekening of een boom te klimmen?

Er is een onbegrensde hoeveelheid aan activiteiten voor kinderen van vandaag, van de beproefde opties – zoals piano, voetbal, en scouting, – tot hedendaagse aanbod, zoals digitale fotografie lessen of Mandarijn Chinees lessen. Het klinkt allemaal zo spannend, en zeker het leren van al deze nieuwe vaardigheden zullen profiteren onze kinderen. Maar wanneer is het te veel voor een kind te behandelen?

In ‘s online discussie over Healthy Family Routines, gast ouderschap expert Tanya Altmann, MD, adviseert ouders om hun kinderen te laten kennismaken met een divers scala aan activiteiten – dan een stap terug en laat de kinderen kiezen een of twee die ze echt willen. Het kan moeilijk zijn voor een ambitieus ouders te accepteren, maar Altmann zegt dat één of twee buitenschoolse activiteiten per jaar of per seizoen zijn allemaal dat de meeste kinderen echt aankan.

Een belangrijke eigenschap die kinderen ontwikkelen van deelname aan activiteiten is de verantwoordelijkheid van – het bijhouden van de toezeggingen van het zijn echt betrokken. Dit betekent opdagen op tijd voor de praktijk, het invullen van aanvullende of vereiste taken, en volledig deel te nemen – dat is een andere reden is het belangrijk om niet te overcommit. Mis het belang van down time niet onderschatten, Altmann toevoegt. Een kind met niets op zijn schema is een kind dat moet zijn fantasie te gebruiken om te beslissen wat te doen – en dat is geen slechte zaak.

Tot slot, vergeet dan niet een activiteit die van vitaal belang zijn voor de gezondheid van uw kind: slaap. Overscheduled kinderen kunnen eindigen in te boeten belangrijke uren van de zak de tijd. Kinderen moeten minstens 10 uur slaap per nacht, en het missen van rest is slecht voor hun gezondheid. Overscheduled kinderen kunnen ook worden gewezen op kinderen, dus zorg ervoor dat ze ruimte hebben om gewoon kinderen, Altmann adviseert.

Hoe maak je een balans te vinden tussen alle activiteiten van uw kind en belangrijke down time te slaan?

Deelnemen aan deze discussie in de Parenting Gemeenschap

Tanya Altmann, MD, FAAP, is een best-selling auteur, een werkende moeder en een UCLA-opgeleide kinderarts, oefenen in Zuid-Californië.

Bath tim; Bedtim; karwei; Tanden poetsen