Niercelkanker Treatment

Niercelkanker (ook wel nierkanker of renale adenocarcinoom) is een ziekte waarbij kwaadaardige (kanker) cellen worden aangetroffen in de bekleding van tubuli (kleine buisjes) in de nier. Er zijn 2 nieren, een aan elke zijde van de ruggengraat, boven de taille. Minuscule buisjes in de nieren filter en schoon het bloed. Ze nemen afvalstoffen en maken urine. De urine pass vanop elke nier via een lange buis genoemd een urineleider in de blaas. De blaas houdt de urine totdat het door de urethra en het lichaam verlaat.

Kanker die begint in de urineleiders en het nierbekken (het deel van de nier die urine verzamelt en afvoert naar de ureters) verschilt van niercelkanker. (Zie de samenvatting over Transitional Cancer Cell van het nierbekken en urineleider Behandeling voor meer informatie).

Alles wat je risico op het krijgen van een ziekte wordt genoemd verhoogt; een risicofactor. Het hebben van een risicofactor, betekent niet dat je wil; kanker krijgen, niet met risicofactoren betekent niet dat je wil; kanker niet te krijgen. Praat met uw arts als u denkt dat u in gevaar. Risicofactoren voor niercelkanker onder meer de volgende

Deze en andere symptomen kunnen worden veroorzaakt door niercelkanker of andere aandoeningen. Er kunnen geen symptomen in de vroege stadia. Tekenen en symptomen kunnen verschijnen als de tumor groeit. Neem contact op met uw arts als u een van de volgende

De volgende tests en procedures kunnen worden gebruikt

De prognose (kans op herstel) en behandeling opties zijn afhankelijk van de volgende

Het proces wordt gebruikt om te achterhalen of kanker zich heeft verspreid binnen de nier of andere; lichaamsdelen heet staging. De verzamelde informatie uit het; staging proces bepaalt het stadium van de ziekte. Het is belangrijk te weten; het podium om de behandeling te plannen. De volgende tests en; procedures kunnen worden toegepast bij de werkwijze staging

Kanker kan zich verspreiden door het weefsel, het lymfesysteem, en het bloed

Wanneer kanker zich uitbreidt naar een ander deel van het lichaam, heet metastase. Kankercellen te breken uit de buurt van waar ze begonnen (primaire tumor) en reis door het lymfesysteem of bloed.

De metastatische tumor hetzelfde type kanker als de primaire tumor. Als bijvoorbeeld niercelkanker verspreidt naar het bot, de kankercellen in het bot zijn eigenlijk kankercellen niercellen. De ziekte is uitgezaaide niercelkanker, niet botkanker.

In fase I is de tumor 7 cm of kleiner en wordt alleen in de nier.

In fase II is de tumor groter dan 7 centimeter en wordt alleen in de nier.

In fase III

In fase IV, heeft kanker verspreid

Terugkerende nierkanker is kanker die is teruggekeerd (terug) nadat deze is behandeld. De kanker kan terug na initiële behandeling zijn vele jaren in de nieren of andere lichaamsdelen.

Verschillende soorten behandelingen zijn beschikbaar voor patiënten met niercelkanker. Sommige behandelingen zijn standaard (de momenteel gebruikte behandeling) en sommige worden getest in klinische studies. Een behandeling klinisch onderzoek is een onderzoek bedoeld om te helpen bij het verbeteren van de huidige behandelingen of het verkrijgen van informatie over nieuwe behandelingen voor patiënten met kanker. Bij klinische studies tonen aan dat een nieuwe behandeling beter is dan de standaard behandeling, kan de nieuwe behandeling de standaardbehandeling geworden. Patiënten kunnen willen denken over het nemen deel aan een klinische proef. Sommige klinische studies zijn alleen open voor patiënten die nog niet begonnen met de behandeling.

Operatie geheel of gedeeltelijk van de nier verwijderd wordt vaak gebruikt voor de behandeling van niercelkanker. De volgende vormen van chirurgie kan worden gebruikt

Iemand kan leven deel 1 be- nier, maar als beide nieren verwijderd of niet, zal de persoon dialyse (een procedure voor het bloed met behulp van een machine buiten de te reinigen) of een niertransplantatie (vervangen door een gezond gedoneerde nier). Een niertransplantatie kan gebeuren wanneer de ziekte alleen in de nieren en gedoneerde nieren te vinden. Als de patiënt moet wachten op een geschonken nier, is een andere behandeling gegeven indien nodig.

Wanneer een operatie om de kanker te verwijderen niet mogelijk is, kan een behandeling genaamd arteriële embolisatie worden gebruikt om de tumor te verkleinen. Een kleine Ision gemaakt en een katheter (dunne buis) in de belangrijkste bloedvat stroomt naar de nieren ingebracht. Kleine stukjes van een speciale gelatinespons worden geïnjecteerd door de katheter in het bloedvat. De sponsen blokkeren de bloedstroom naar de nier te voorkomen dat de kankercellen van het krijgen zuurstof en andere stoffen om te groeien.

Zelfs als de arts alle kanker die kan worden gezien op het moment van de operatie verwijdert, kunnen sommige patiënten chemotherapie of radiotherapie gegeven na de operatie om kankercellen die worden achtergelaten doden. Behandeling gegeven na de operatie, om het risico te verminderen dat de kanker terugkomt, heet adjuvante therapie.

Radiotherapie is een behandeling van kanker, dat hoog-energetische röntgenstraling of andere vormen maakt gebruik van straling om kankercellen te doden of te voorkomen dat ze groeien. Er zijn twee types van stralingstherapie. Externe radiotherapie maakt gebruik van een machine buiten het lichaam aan straling te sturen in de richting van de kanker. Inwendige bestraling therapie maakt gebruik van een radioactieve stof verzegeld in naalden, zaden, draden, of katheters die rechtstreeks in of in de buurt van de kanker worden geplaatst. De manier waarop de bestralingstherapie krijgt, is afhankelijk van het type en het stadium van de kanker wordt behandeld.

Chemotherapie is een behandeling van kanker die drugs gebruikt om de groei van kankercellen te stoppen, hetzij door het doden van de cellen of door het stoppen van delen. Wanneer chemotherapie via de mond wordt genomen of geïnjecteerd in een ader of spier, de drugs in de bloedbaan en kan kankercellen te bereiken door het hele lichaam (systemische chemotherapie). Wanneer chemotherapie rechtstreeks in de cerebrospinale vloeistof, een orgaan of een lichaamsholte wordt geplaatst, zoals de buik, de drugs voornamelijk invloed kankercellen in deze gebieden (regionale chemotherapie). De manier waarop de chemotherapie wordt afhankelijk van het type en het stadium van de kanker wordt behandeld.

Nier (Renal Cell) Cancer

Biologische therapie is een behandeling die het immuunsysteem van de patiënt gebruikt om kanker te bestrijden. Stoffen die door het lichaam of in een laboratorium gemaakt worden gebruikt om te stimuleren, direct, of het herstel van de natuurlijke afweer van het lichaam tegen kanker. Dit type van behandeling van kanker wordt ook wel biotherapie of immunotherapie. De volgende soorten biologische therapie worden gebruikt of onderzocht bij de behandeling van niercelkanker

Nier (Renal Cell) Cancer

Gerichte therapie maakt gebruik van drugs of andere stoffen aan te vallen specifieke kankercellen te identificeren en zonder nadelige gevolgen voor normale cellen. Gerichte therapie met anti-angiogene middelen worden gebruikt voor de behandeling van gevorderde niercelkanker. Anti-angiogene agenten houden de bloedvaten van de vorming van een tumor, waardoor de tumor te verhongeren en stoppen met groeien of krimpen. Monoklonale antilichamen en kinaseremmers zijn twee soorten anti-angiogene geneesmiddelen tegen niercelkanker.

Monoklonaal antilichaam therapie maakt gebruik van antilichamen die in het laboratorium van één soort immuunsysteemcel. Deze antilichamen kunnen identificeren stoffen op kanker cellen of normale stoffen die kunnen helpen kankercellen groeien. De antilichamen hechten aan de stoffen en de kankercellen doden, blokkeren hun groei, of houden ze zich verspreidt. Monoklonale antilichamen worden toegediend via infusie. Zij kunnen alleen worden gebruikt of geneesmiddelen, toxinen of radioactieve materiaal direct dragen naar kankercellen. Monoklonale antilichamen voor de behandeling van niercelkanker hechten aan en blokkeren stoffen die leiden tot nieuwe bloedvaten in tumoren te vormen.

Kinaseremmers stop cellen zich delen en kan de groei van nieuwe bloedvaten die tumoren moeten groeien voorkomen. Een mTOR remmer een type kinaseremmer. Everolimus en temsirolimus zijn mTOR-remmers gebruikt voor de behandeling van gevorderde niercelkanker.

Nier (Renal Cell) Cancer

Informatie over klinisch onderzoek is beschikbaar via dit forum.

Voor sommige patiënten, deel te nemen aan een klinische proef kan de beste behandeling keuze. Klinische proeven zijn onderdeel van het kankeronderzoek proces. Klinische studies zijn gedaan om erachter te komen of nieuwe behandelingen van kanker zijn veilig en effectief is of beter is dan de standaard behandeling.

Veel van de huidige standaard behandelingen voor kanker op basis van eerdere klinische proeven. Patiënten die deelnemen aan een klinische proef kan de standaard behandeling ontvangen of een van de eersten om een ​​nieuwe behandeling te ontvangen.

Patiënten die deelnemen aan klinische proeven ook helpen bij het verbeteren van de manier waarop kanker zal in de toekomst worden behandeld. Zelfs wanneer klinische studies niet leiden tot een effectievere nieuwe behandelingen, ze vaak te beantwoorden belangrijke vragen en hulp onderweg onderzoek naar voren.

Sommige klinische studies bevatten alleen patiënten die nog niet hebben ontvangen behandeling. Andere proeven-test behandelingen voor patiënten bij wie de kanker is niet beter geworden. Er zijn ook klinische proeven die nieuwe manieren om kanker te stoppen herhaling (terug) of de bijwerkingen van kankerbehandeling verminderen testen.

Klinische studies vinden plaats in vele delen van het land. Zie de paragraaf Behandeling Opties die volgt voor links naar de huidige behandeling klinische studies. Deze zijn afkomstig uit bedrijf van klinische proeven.

Enkele tests die werden uitgevoerd om de kanker te diagnosticeren of te weten het stadium van de kanker kan worden herhaald. Sommige tests zullen worden herhaald om te zien hoe goed de behandeling werkt. Beslissingen over het voortzetten, wijzigen of stoppen met de behandeling kan worden gebaseerd op de resultaten van deze tests.

Enkele proeven zal worden gedaan van tijd tot tijd na de behandeling is beëindigd. De resultaten van deze tests kan laten zien als uw toestand is veranderd of als de kanker is teruggekeerd (terug). Deze tests zijn ook wel follow-up tests of check-ups.

Behandeling van fase I niercelkanker kunnen onder meer de volgende

fase I niercelkanker. Praat met uw arts over klinische proeven die precies bij u kan zijn. Algemene informatie over klinische studies is beschikbaar via dit forum.

Behandeling van fase II niercelkanker kunnen onder meer de volgende

fase II niercelkanker. Praat met uw arts over klinische proeven die precies bij u kan zijn. Algemene informatie over klinische studies is beschikbaar via dit forum.

Behandeling van stadium III niercelkanker kunnen onder

fase III niercelkanker. Praat met uw arts over klinische proeven die precies bij u kan zijn. Algemene informatie over klinische studies is beschikbaar via dit forum.

Behandeling van stadium IV en terugkerende niercelkanker kunnen onder

stadium IV niercelkanker en terugkerende niercelkanker. Praat met uw arts over klinische proeven die precies bij u kan zijn. Algemene informatie over klinische studies is beschikbaar via dit forum.

niercelkanker, zie de volgende

Voor algemene informatie over kanker en andere middelen van de National Cancer Institute, zie de volgende

Deze vorm van kanker informatie samenvatting over actuele informatie over de behandeling van nierkanker. Het is bedoeld om te informeren en te helpen patiënten, families en verzorgers.

de Adult Treatment Editorial Board.

Een klinisch onderzoek is een onderzoek om een ​​wetenschappelijke vraag te beantwoorden, zoals de vraag of een behandeling beter is dan de andere. Trials zijn gebaseerd op eerdere studies en het geleerde in het laboratorium. Elke proef geeft antwoord op een aantal wetenschappelijke vragen om nieuwe en betere manieren om kankerpatiënten te helpen. Tijdens de behandeling klinisch onderzoek wordt informatie verzameld over de effecten van een nieuwe behandeling en hoe goed het werkt. Als een klinische studie toont aan dat een nieuwe behandeling beter is dan een momenteel wordt gebruikt, kan de nieuwe behandeling “standaard.” Patiënten kunnen willen denken over het nemen deel aan een klinische proef. Sommige klinische studies zijn alleen open voor patiënten die nog niet begonnen met de behandeling.

Adult Treatment Editorial Board. Niercelkanker Treatment. Bethesda, MD: / types / nier / patiënt / nier-behandeling-. . [PMID: 26389448]