natriumoxybaat (oraal) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om te controleren of het medicijn goed werkt en om te controleren of er geen ongewenste effecten.

Gebruik dit geneesmiddel niet als u ook het nemen van een andere kalmerende of hypnotische medicijnen (bijvoorbeeld Ambien®, Phenergan®, Seconal®). Ook moet je geen alcohol drinkt tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Hierdoor kan het risico van ernstige ongewenste effecten verhogen.

Het is tegen de wet en gevaarlijk voor iemand anders om uw geneesmiddel te gebruiken. Houd uw ongebruikte medicijnen op een veilige plaats. Mensen die verslaafd zijn aan drugs zou willen stelen van dit geneesmiddel.

Dit geneesmiddel zal toevoegen aan de gevolgen van andere kalmeringsmiddelen CNS (geneesmiddelen die u slaperig of minder alert te maken). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor hooikoorts, allergieën of verkoudheid, een slapende geneeskunde, bepaalde geneesmiddelen voor depressie of angst, recept pijnstillers of verdovende middelen, medicijnen voor epileptische aanvallen of barbituraten, spierverslappers, of narcose, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica. Neem contact op met uw arts of tandarts voordat u een van de bovenstaande, terwijl u dit geneesmiddel gebruikt.

Dit geneesmiddel kan u zich duizelig, slaperig of minder alert dan je normaal te maken. Rijd niet, het gebruik van machines, of het doen van een activiteit die gevaarlijk kunnen zijn als je niet alert gedurende ten minste 6 uur na het innemen van natriumoxybaat.

Niet meer van dit geneesmiddel te gebruiken of neem het vaker dan uw arts u dat zegt. Dit kan levensbedreigend zijn. Symptomen van een overdosering zijn extreme duizeligheid of zwakte, trage hartslag en ademhaling, toevallen, moeite met ademhalen en koude, klamme huid. Bel uw arts meteen als u deze symptomen opmerkt.

Dit geneesmiddel kan veroorzaken verdrietig of hopeloos, verandering in gewicht of eetlust, verlies van interesse of plezier in gebruikelijke activiteiten, toegenomen vermoeidheid of zwakte, of suïcidale gedachten en neigingen. Als u een van deze bijwerkingen opmerkt, bel dan uw arts meteen.

Andere mensen die wonen in uw huis moet u controleren op de mogelijkheid van urine of fecale incontinentie (verlies van de blaas of darmen controle), of slaapwandelen. Vertel uw arts als deze symptomen zich voordoen.

Stop niet met het gebruik van dit geneesmiddel plotseling zonder te vragen uw arts. Het kan nodig zijn om langzaam de dosis te verlagen alvorens helemaal te stoppen.