natriumnitriet en natriumthiosulfaat (intraveneuze route) beschrijving en merknamen

Natriumnitriet en natriumthiosulfaat injectie samen worden gebruikt voor de behandeling cyanide vergiftiging. Cyanide vergiftiging is een levensbedreigende aandoening die onmiddellijke medische aandacht vereist.

Dit geneesmiddel wordt alleen gegeven door of onder direct toezicht van een arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van natriumnitriet en natriumthiosulfaat injectie in de pediatrische populatie. Echter, omdat cyanide vergiftiging is een levensbedreigende aandoening, wordt het gebruikt in de pediatrische populatie. Aanbevolen doses mag niet worden overschreden, en de patiënt moet zorgvuldig worden gecontroleerd tijdens de behandeling.

Passende studies tot nu toe niet aangetoond geriatrische specifieke problemen die de bruikbaarheid van natriumnitriet en natriumthiosulfaat injectie bij bejaarden zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nierproblemen, die voorzichtigheid en een aanpassing van de dosering voor patiënten die natriumnitriet en natriumthiosulfaat injectie nodig hebben.

Oplossing

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

allergieën

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Vertel uw arts als u het nemen van eventuele andere recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneeskunde.

Pediatric

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

geriatrisch

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Een verpleegkundige of andere opgeleide zorgverlener zal u of uw kind dit geneesmiddel geven in een ziekenhuis. Dit geneesmiddel wordt toegediend via een naald geplaatst in één van uw aderen.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Uw arts zal de vooruitgang van uw of uw kind nauwlettend te controleren terwijl u dit geneesmiddel. Hierdoor kan uw arts om te zien of het medicijn goed werkt. Bloedonderzoek zal ook nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Ernstige hypotensie (lage bloeddruk) kunnen optreden met dit geneesmiddel. Het kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Uw arts zal uw bloeddruk te meten en te houden van het gaan te laag terwijl u dit geneesmiddel.

andere interacties

Dit geneesmiddel kan een zeldzame, maar ernstige bloedziekte genaamd methemoglobinemie veroorzaken. Pasgeboren baby’s en jonge kinderen kunnen meer kans op deze ernstige bijwerking te hebben. Uw arts zal meten hoeveel methemoglobin in je bloed en houdt het uit te gaan te hoog terwijl u dit geneesmiddel.

Andere medische problemen

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.