natriumfluoride (oraal, tandheelkundige route, oromucosale route) beschrijving en merknamen

Canadese Merknaam

Fluoride is gevonden om behulpzaam in het verminderen van het aantal holten in de tanden. Het is meestal van nature aanwezig in drinkwater. Echter, sommige gebieden van het land niet over een voldoende hoog niveau in het water om gaatjes te voorkomen. Om make-up voor dit, kan extra fluoride aan het dieet toegevoegd worden. Sommige kinderen kunnen zowel voedingskundige fluoride en actuele fluoride behandelingen door de tandarts nodig. Toepassing van een fluoride tandpasta of spoelen kan nuttig zijn ook.

Het nemen van extra orale fluoride is geen vervanging van een goede tandheelkundige gewoonten. Deze omvatten het eten van een goede voeding, poetsen en flossen de tanden vaak, en met regelmatige tandarts voor controle.

Fluoride kan ook worden gebruikt voor andere voorwaarden zoals bepaald door uw arts.

Dit geneesmiddel is alleen beschikbaar met een recept.

Voor een goede gezondheid, is het belangrijk dat u een evenwichtige en gevarieerde voeding te eten. Volg zorgvuldig elke dieetprogramma uw zorgverlener kan aanbevelen. Voor uw specifieke dieet vitaminen en / of mineralen nodig heeft, vraag uw zorgverlener voor een lijst van geschikte voedsel. Als u denkt dat u niet genoeg vitaminen en / of mineralen in uw dieet, kunt u ervoor kiezen om een ​​voedingssupplement te nemen.

Gel / Jelly; plakken; Tablet, kauwen, Solution, Liquid, Tablet, maagsapresistente, Tablet; Ruit / Troche; Cream

Mensen krijgen nodig fluoride uit vis, zoals botten, thee en drinkwater dat fluoride toegevoegd. Voedsel dat in water met fluoride of in Teflon-coating pannen wordt gekookt ook fluoride. Op voedingsmiddelen gekookt in aluminium pannen voorzien minder fluoride.

De dagelijkse hoeveelheid fluoride nodig is gedefinieerd op verschillende manieren.

Het belang van het dieet

Er is geen RDA of RNI voor fluoride. Aanbevolen dagelijkse inname van fluoride worden over het algemeen als volgt gedefinieerd

Onthouden

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen